Rok założenia: 2008Kontakt
większość serwisów internetowych potrzebuje dodatkowych funkcjonalności: skryptów, wtyczek
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Skrypt do analizy wyników w Google.

Postprzez kosiarski
napisane: 10 Paź 2011, o 15:33

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witajcie, od razu uprzedzam, że jestem zupełnie zielony w "tych sprawach". :)

Jak w tytule, poszukuję skryptu(?), który analizowałby kolejne pozycje w wynikach wyszukiwania Google, pod względem ilości linków, pagerank, obecności słowa kluczowego w url, itp.
Gdzie go szukać? A może ktoś z Was potrafi coś takiego napisać? Ile coś takiego może kosztować?

Mam nadzieję, że wystarczająco jasno napisałem o co mi chodzi, liczę na Waszą pomoc.

Hosting dla firm w nazwa.pl oferuje Ci profesjonalną obsługę i narzędzia niezbędne w prowadzeniu własnej wirmy w Internecie.
Awatar użytkownika
kosiarski

Market Samurai

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 11 Paź 2011, o 01:55

Szukasz Market Samuraia. Link referencyjny: http://sukcesstrony.pl/ms
Bodaj 12 dni masz gratis, wprowadz swoj mail na ta strone to Ci wysla program wraz z kursem video (codziennie jedna lekcja), dosyc wysokiej jakosci (co sie z kursami niezbyt czesto zdarza).
W tym czasie darmowego uzytkowania (masz dostepne wszystkie opcje) mozesz zamowic program o 52 dolce taniej. Wychodzi jakies 300zl, ale oplata jest jednorazowa (nie ma abonamentu). Dziala z polskimi stronami rzecz jasna i na polskich datacentrach Google.
Sam uzywam MS od dawna i jestem bardzo zadowolony, caly czas go rozwijaja i poprawiaja. Ma wszystko to, co wymieniles i troche innych bajerow (np. analiza konkurencji - genialna sprawa, polecam zwracac uwage na liczbe linkow dochodzacych do konkurencji, mozna tez je zobaczyc (wraz z PageRankiem i anchorami stron linkujacych) jesli sie wybierze z menu rozwijanego index yahoo a nie majestic seo).
Ja uzywam ustawien: miesieczne statystyki, broad (szeroki) zakres slow kluczowych, ptr = 15% (im wiecej tym lepiej, ponizej 30% rzadko biore slowo kluczowe), SEOT (liczba uzytkownikow ktorzy faktycznie wejda na Twoja strone jak bedziesz na 1. pozycji, wbrew pozorom zupelnie nie rowna liczbie wyszukan miesiecznych) minimum 70 (zalezy od strony).

Jak osiągnąć sukces w Internecie? | Jeśli masz Windowsa XP, polecam mój artykuł Optymalizacja XP
Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

Market Samurai

Postprzez Elias
napisane: 12 Paź 2011, o 09:13

Zgadzam się z kolegą wyżej. Tutaj możesz sobie coś więcej poczytać i zobaczyć jak działa Market Samurai . Rzeczywiście możesz sobie potestować ten program przez pierwsze 12 dni (ale jak coś to lepiej kupić po 5 dniach bo taniej).

Awatar użytkownika
Elias

Wróć do Skrypty