Witam ekspertów,
Właśnie zainstalowałem wtyczkę PopUp Domination i okazało się, że nie pokazuje polskich znaków. Jednak widziałem na innych bloga i forach polskie znaki.
Stąd moje pytanie: Jak włączyć polskie znaki we wtyczce PopUp domination?
Piotr
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witaj Piotrze,
Popup Domination jako wtyczka do WordPress nie ma opcji ustawień językowych. Tak, jak wpiszesz treści w Kokpicie (w ustawieniach wtyczki) tak będą one wyświetlane.
Może akurat coś z ustawieniami klawiatury miałeś nie tak, albo przestawioną wersję językową w systemie operacyjnym?
Popup Domination jako wtyczka do WordPress nie ma opcji ustawień językowych. Tak, jak wpiszesz treści w Kokpicie (w ustawieniach wtyczki) tak będą one wyświetlane.
Może akurat coś z ustawieniami klawiatury miałeś nie tak, albo przestawioną wersję językową w systemie operacyjnym?
Believe the Unbelievable
Optymalizacja stron internetowych
Optymalizacja stron internetowych
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Kiedy wpisuję to jest ok, ale klikam update options i na moich oczach znikają ogonki.
-

Piotr Ogiński - Posty: 11
Nie wiem co może być tego przyczyną, ale może tymczasowo zamiast polskich znaków wpisz encje polskich znaków. Możesz je znaleźć przykładowo na tej stronie.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dzięki Paweł. Bardzo fajnie śmiga.
EDIT: A i nic nie wyszło, bo kiedy biorę preview, to cacy, ale już na żywo to encje są normalnie napisane jako ę
Witki opadają.
EDIT: A i nic nie wyszło, bo kiedy biorę preview, to cacy, ale już na żywo to encje są normalnie napisane jako ę
Witki opadają.
-

Miałem ten sam problem i dzisiaj w końcu trochę pogrzebałem w kodzie i udało mi się to zrobić 
Edytujesz plik popup-domination.php w katalogu tej wtyczki, szukasz takiego fragmentu i kasujesz to co jest pogrubione:
Kod powinien wyglądać tak:
Edytujesz plik popup-domination.php w katalogu tej wtyczki, szukasz takiego fragmentu i kasujesz to co jest pogrubione:
function encode($str,$striptags=true){
if($striptags)
$str = strip_tags($str,'<b><strong><em><i>');
return utf8_encode(remove_accents(stripslashes($str)));
Kod powinien wyglądać tak:
- Kod: Zaznacz wszystko
function encode($str,$striptags=true){
if($striptags)
$str = strip_tags($str,'<b><strong><em><i>');
return stripslashes($str);
- mariuszp
- PiotrMichalak
Dzięki Mariuszu, to właśnie rozwiązałem ten problem. Sam szukałem opcji języka itp., ale aż tak się nie znam żeby tam wypatrzeć.
Super! Dzięki jeszcze raz.
Super! Dzięki jeszcze raz.
-

8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości