Rok założenia: 2008Kontakt
większość serwisów internetowych potrzebuje dodatkowych funkcjonalności: skryptów, wtyczek
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Konfiguracja CRONa

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 8 Paź 2010, o 10:27

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Mam mały problem. Dodałem mały mod do mojego CMSa i mam problem, aby skonfigurować CRONa. Mod sam generuje mi polecenie dla CRONa, ale dla serwera, na którym jest zainstalowany CMS. Komenda ta wygląda następująco:
Kod: Zaznacz wszystko
cd '/ścieżka-do-foldera-glownego-cmsa/' ; php -q 'dbbackup.php' '?' 'task=auto' 'pw=moje-haslo' ; > /dev/null ;

Problem w tym, że na nazwie.pl to nie działa - bo jakieś ograniczenia mają co do znaków. Dlatego chciałem, aby to się uruchomiało z innego serwera, ale nie wiem jak to zrobić (chyba raz mi się udało, ale nie zauważyłem, która wersja z moich kombinacji).
Szczegóły moda i plik, w którym uruchomiana jest komenda znajdują się na tej stronie. Może ktoś wie jak to uruchomić na innym serwerze?

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Skrypty