Rok założenia: 2008Kontakt
większość serwisów internetowych potrzebuje dodatkowych funkcjonalności: skryptów, wtyczek
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Zainstalowałem katalog stron qlweb, postępowałem wg instrukcji. Wszystko jest ok, ale przy pobraniu z meta strony -pojawiają się krzaczki- czyli złe kodowanie znaków. Na pobieranej stronie meta jest ok. Zauważyłem, że strony z kodowaniem ISO - meta strony pojawia się w katalogu poprawnie, ale skrypty utf8(np. webmini) już z błędami. Co może być tego powodem? Jak to usunąć?

jarekcda

Katalogi

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 8 Lut 2011, o 14:33

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Pełno jest takich katalogów, które pobierają meta z krzakami. Nie do końca jestem pewien, ale chyba wina leży w tym, że kodowanie katalogu jest inne niż kodowanie strony, z której pobierane są meta tagi.

Jak to rozwiązać? Wyłącz pobieranie meta danych :D Chyba, że chcesz mieć u siebie opisy takie, jak w innych katalogach ;)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Skrypty