Pytanie jak w temacie - takie okienko "najeżdża" na stronę - jak reklama...
Ola Żuławińska ma takie i Admin - jak się robi takie okienka?
30 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Sprawa bardzo prosta 
A robi se to tak, wwchodzi sie na stronę gdzie takie okienko jest... a na tej stronie, patrzy się w źródło i szuka tego "odpowiedzialnego miejsca". Najczesciej sa to zewnetrze ściągnięte skądś skrypty, lktóre w zamian za używanie "każą sobie" zostawić kilka słwó skad pochodzą.
W tym wypadku Ola zastosoała bardzo popularny skrypt ze strony dynamicdrive (skrypty sa z niej za free z tego co się orientuje) zreszta sam z niego też korzystam:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... pinbox.htm
Mają tam jeszcze kilka innych bardzo ciekawych skryptów.
A robi se to tak, wwchodzi sie na stronę gdzie takie okienko jest... a na tej stronie, patrzy się w źródło i szuka tego "odpowiedzialnego miejsca". Najczesciej sa to zewnetrze ściągnięte skądś skrypty, lktóre w zamian za używanie "każą sobie" zostawić kilka słwó skad pochodzą.
W tym wypadku Ola zastosoała bardzo popularny skrypt ze strony dynamicdrive (skrypty sa z niej za free z tego co się orientuje) zreszta sam z niego też korzystam:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... pinbox.htm
Users may use any DHTML scripts offered for download on Dynamic Drive, free of charge, on both personal and commercial web sites. This includes web designers who wish to use our DHTML scripts in their paid web site projects.
Mają tam jeszcze kilka innych bardzo ciekawych skryptów.
Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
-

precelik - Posty: 129
Rzeczywiście bardzo proste
Dzięki za oświecenie.
Pozdrawiam
Dzięki za oświecenie.
Pozdrawiam
Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 591
- Miejscowość: Warszawa
A jednak nie proste
wkleiłam podane kody w podane miejsca i wyskakuje mi informacja, że nie można zapisać zmian, bo coś jest nie zamknięte prawidłowo
wkleiłam podane kody w podane miejsca i wyskakuje mi informacja, że nie można zapisać zmian, bo coś jest nie zamknięte prawidłowo
Masz problem?
-

A dokładniej gdzie to wkleiłaś? W jakim skrypcie na jakiej stronie?
Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
-

precelik - Posty: 129
Prawdopodobnie nie masz zmienionych atrybutów plików na ftp.
Zapewne edytujesz stronę przez admina ?
Spróbuj zrobić to samo przez FTP
Zapewne edytujesz stronę przez admina ?
Spróbuj zrobić to samo przez FTP
-

Marcin Godlewski - Posty: 605
- Miejscowość: Kraków
Elu, i jak idzie praca nad pierwszym top layerem?
Ja też korzystam z "dynamicznych napędów" - link podał precelik.
Super też jest hotscripts.com. Tam mają masę skryptów - darmowych i płatnych też. Mają nawet skrypty programów partnerskich
Sama edycja top layera nie powinna sprawić problemów komuś, kto... zna chociaż podstawy HTMLa
No chyba, że w podanym gotowcu zmienisz tylko tekst na swój - ale najczęściej takie rozwiązanie będzie niezadowalające.
Jeśli będziesz miała problemy, Elu, z uzyskaniem zamierzonego efektu - wal śmiało, pomożemy z miłą chęcią
Ja też korzystam z "dynamicznych napędów" - link podał precelik.
Super też jest hotscripts.com. Tam mają masę skryptów - darmowych i płatnych też. Mają nawet skrypty programów partnerskich
Sama edycja top layera nie powinna sprawić problemów komuś, kto... zna chociaż podstawy HTMLa
No chyba, że w podanym gotowcu zmienisz tylko tekst na swój - ale najczęściej takie rozwiązanie będzie niezadowalające.
Jeśli będziesz miała problemy, Elu, z uzyskaniem zamierzonego efektu - wal śmiało, pomożemy z miłą chęcią
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
Coś jest w Waszych pytaniach (nie powiem, że je całkiem rozumiem ;) ), co mi mówi, że kłopot jest darmowym hostingu bloggera...
W każdym razie zrobiłam tak, że pierwszą część skryptu wkleiłam do kodu przed znacznikiem </head>, a drugą przed </body>
Na wszelki wypadek na razie niczego nie zmieniając, a więc też nie wpisując swojego tekstu, wkleiłam jak było, na stronie podanej przez Precelika
W każdym razie zrobiłam tak, że pierwszą część skryptu wkleiłam do kodu przed znacznikiem </head>, a drugą przed </body>
Na wszelki wypadek na razie niczego nie zmieniając, a więc też nie wpisując swojego tekstu, wkleiłam jak było, na stronie podanej przez Precelika
Masz problem?
-

Elżbieta Kalinowska napisał(a):Coś jest w Waszych pytaniach (nie powiem, że je całkiem rozumiem), co mi mówi, że kłopot jest darmowym hostingu bloggera...
Być może, bo w blogu na wordpress.com nie udało mi się okienka wstawić.
Sam skrypt jest stosunkowo przyjazny. Ja kiedyś skleiłam obie części i wstawiłam do stopki wordpressa. I też działał.
-

Ola Żuławińska - Posty: 103
- Miejscowość: Myślenice
Elu, co jest? Działasz dalej, czy nie?
Przez ten Twój blogger same problemy, qrde. Trza WordPressy stawiać na własnych hostingach i domenach i tyle. Żadnych innych bzdetów.
W jednym przypadku masz przekierowanie z bloggera (ramki - cudownie!... to był sarkazm oczywiście). W drugim - w kodzie nic nie ma (może poza stylami CSS wklejonymi do pliku strony głównej, ehh). Więc jak to jest z tym top layerem: jest tam czy go nie ma? Gdzie to wkleiłaś?
Przez ten Twój blogger same problemy, qrde. Trza WordPressy stawiać na własnych hostingach i domenach i tyle. Żadnych innych bzdetów.
W jednym przypadku masz przekierowanie z bloggera (ramki - cudownie!... to był sarkazm oczywiście). W drugim - w kodzie nic nie ma (może poza stylami CSS wklejonymi do pliku strony głównej, ehh). Więc jak to jest z tym top layerem: jest tam czy go nie ma? Gdzie to wkleiłaś?
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
30 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
-