co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
jeśli masz jakieś pytania związane z e-sklepami, tutaj szukaj odpowiedzi

W końcu została uruchomiona platforma TRADORO - jest to w zasadzie system do tworzenia i prowadzenia sklepów internetowych.
Mam przyjemność współpracować z tą firmą nad platformą sklepową. Coś Wam powiem: oni zmienią obraz polskiego e-handlu. Wiem, że brzmi to górnolotnie. Ale nie mam co do tego wątpliwości. Zresztą spójrzcie na ich stronę sprzedażową. Potestujcie też sklep (jest wersja testowa na 14 dni). Dodam, że usługa jest cały czas w fazie rozwoju.

Napiszcie, jak Wasze wrażenia.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Grafik :)

Postprzez precelik 8 Cze 2010, o 21:51

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Szata graficzna i prezentacja sklepu jakby nie było całkiem niezła - ciekaw jestem jak to będzie się sprawdzać.

Cena jak widzę całkiem konkurencyjna, biorąc pod uwagę że jakiekolwiek inne wyjście (nie platformowe) to albo więcej pracy własnej, albo więcej nakładów na pomoc informatyka i problemów z hostingiem, ustawieniami...

Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
Awatar użytkownika
precelik

Porównanie

Postprzez MichaelloClass 13 Sie 2010, o 10:39

Mój brat chce utworzyć swój sklep z zabawkami. Na Allegro już sprzedaje kilka lat i ma nawet sklep stacjonarny na mieście, w który sprzedaż idzie całkiem nieźle. Z racji tego, że wystawia już około 1200 aukcji na Allegro poważnie myśli o założeniu własnego sklepu z integracją Allegro. Nie będzie trzeba opisywać wszystkiego od nowa, co zaoszczędzi mnóstwo pracy.

Niedawno dostaliśmy ofertę od http://www.sklepy.pl, które mają podobną ofertę do Tradoro. Ich konsultant zadzwoni w środę aby spytać się czy odpowiada nam ich oferta.

W Tradoro wchodzi w grę tylko pakiet Platinum 1680zł netto na rok - można wystawić ponad 1000 produktów

W Sklepy.pl 900zł netto do końca sierpnia - normalnie 2000zł netto na rok

W czym oferta Tradoro jest lepsza? (Oprócz szaty graficznej sklepu)

Twoja darmowa bramka sms - wysyłaj sms-y za free.
Naprawdę łatwy zarobek w zasięgu Twojej ręki.
Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Sklep internetowy

Postprzez Daniel 'siewca' Nakoneczka 13 Sie 2010, o 10:59

MichaelloClass napisał(a):W Sklepy.pl 900zł netto do końca sierpnia - normalnie 2000zł netto na rok

2 tys. na rok? Za tą kasę (nawet za mniej) masz profesjonalny sklep z indywidualną grafiką np. na skrypcie KQS. Nie masz górnej granicy ilości produktów i sklep należy do Ciebie, a nie do firmy u której dzierżawisz. Abonament płacisz za serwer i domenę i nie jest to 2 tys tylko kilka set złotych na rok.

Zauważ, że sklepy dzierżawione w jednej firmie różnią się tylko (graficznie) nagłówkiem i kolorystyką, poza tym są praktycznie identyczne. Chyba że firma która sprzedaje sklepy dzierżawione umożliwia wdrażanie całych loyautów, ale jeszcze się z tym nie spotkałem.

Takie jest moje zdanie, jeśli produktów ma być ponad tysiąc to nie wyobrażam sobie nie posiadać swojego własnego sklepu, na własnym serwerze z własną domeną. Nikt mi wtedy nie karze płacić dodatkowo jeśli będę chciał rozszerzyć ofertę o dodatkowy tysiąc produktów.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Sklepy internetowe

Postprzez Mateusz A. 13 Sie 2010, o 11:20

Szczerze dziwi mnie że ludzie są skłonni zapłacić tak dużo za NIEAUTORSKIE oprogramowanie sklepu internetowego.
W stu procentach zgadzam się z Danielem, płacąc za taki sklep płacicie za reklamę usługodawcy, bo koszty związane ze stworzeniem oprogramowania i grafiki pewnie zwróciły się po wniesieniu opłat przez kilku pierwszych klientów.
Tu powinien pojawić się cytat ze znanej wszystkim reklamy pewnego banku - "To tylko mamy za darmo, co zrobimy sami".

Mateusz A.

Miejscowość: Wrocław

Zapomniałem o najważniejszej kwestii która dotyczy sklepów dzierżawionych. "Wypożyczając" taki sklep musimy zaakceptować regulamin, oraz zgadzać się z nim w czasie całego użytkowania. Właściciel systemu sklepowego ma prawo zmienić treść regulaminu, a wtedy kto chce akceptuje regulamin, a reszta musi się wynieść.

Wyobraźcie sobie, mamy sklep a w nim ok 2tys produktów, płacimy abonament roczny. Nagle firma podnosi stawki, albo wprowadza prowizję od sprzedaży (masakra), które będą nas obowiązywać od następnego okresu rozliczeniowego. Nie chcemy płacić to zaczynamy od zera.

Oczywiście nie twierdzę że wszystkie firmy są takie, ale mój znajomy się nieźle przejechał w ten sposób. Po prostu lepiej się zastanowić czy nie warto zapłacić raz webmasterowi lub firmie żeby wdrożyła jedno z gotowych systemów sklepowych na nasz serwer z grafiką według naszych wskazań, dopasowaną do branży, niż polegać na firmie u której wypożyczamy sklep.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Prosta sprawa:
1) Masz mało produktów (np. 100) - wybierz Tradoro.pl lub coś podobnego
2) Masz dużo produktów i/lub bardzo indywidualne wymagania - zapłać za dedykowane rozwiązanie na "własnym"

Mateusz A. napisał(a):płacąc za taki sklep płacicie za reklamę usługodawcy, bo koszty związane ze stworzeniem oprogramowania i grafiki pewnie zwróciły się po wniesieniu opłat przez kilku pierwszych klientów.

Hmm, tu nieźle dałeś czadu. Akurat znam koszty uruchomienia takiego projektu, więc powiem, że... "nieco" się pomyliłeś :crazy:

Awatar użytkownika
Administrator

Sklepy dzierżawione, czy dedykowane

Postprzez Darek21 2 Lis 2010, o 14:28

Witam, nie jestem specjalistą z e-marketingu, dopiero wchodzę w te środowisko, ale jak sadzę to jeśli chodzi o sklepy robione na zamówienie, to pewnie jest problem z aktualizacjami. Internet nie stoi w miejscu tylko nieustanie rozwija się. Tak więc nasz sklep po paru latach jest po prostu przestarzały. Ja tylko się zastanawiam które oprogramowanie wybrać..może coś polecicie?

Darek21

Darek21 napisał(a):jeśli chodzi o sklepy robione na zamówienie, to pewnie jest problem z aktualizacjami.

I tak i nie. Oczywiście pojawiają się aktualizacje i trzeba je robić - samemu lub płacić za to. Ale jakimś wielkim problemem to nie jest.
Darek21 napisał(a):Tak więc nasz sklep po paru latach jest po prostu przestarzały

Dlatego trzeba aktualizować. Z reguły dostajemy możliwość bezpłatnych aktualizacji np. przez rok. Później trzeba płacić, ale najczęściej nie są to duże opłaty.
Darek21 napisał(a):Ja tylko się zastanawiam które oprogramowanie wybrać..może coś polecicie?

Sprawa jest bardzo indywidualna.
Jeśli miałbym dać Ci szybką radę, to:
- jeśli nie masz zbytnich wymagań odnośnie jakichś nietypowych rozwiązań na sklepie, masz niewiele produktów (<1000), nie masz milionów wejść miesięcznie i wielkich obrotów - wybierz sklep hostowany, np. tradoro.pl
- jeśli masz masę pomysłów na różne nietypowe opcje, promocje na sklepie, widgety, nietypowy koszyk itp. - wybierz jakąś dobrą firmę i rozwiązanie dedykowane.
Kilka osób u nas na Forum robi sklepy pod klienta. Jak spytasz - sami się zgłoszą.

Awatar użytkownika
Administrator

Wróć do Sklepy internetowe