Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Mam pytanie, mam nadzieje, że znajdzie się ktoś kto będzie mógł mi pomóc. Chodzi mi o to jak sprawdzić jaki procent osób wchodzących na stronę sklepu zdecydował się na dokonanie zakupu. I Czy istnieje jakieś oprogramowanie bądź system, który umożliwiłby wgląd w informacje nt. tego na jakim etapie zakupu klient rezygnuje.
- agata
- Miejscowość: Lublin
Sprawdź statystyki Google Analytics.
- Konsultant FM Group
Zrób dokładnie tak jak napisał kolega wyżej. Standardowo około 1-2% odwiedzających Cię osób powinno zdecydować się na zakup.
Największy sklep z odzieżą Japan Style w internecie - sukienki, tuniki, żakiety, spodnie, torebki, swetry, dresy, bielizna
- Japaneczek
Aby zbadać współczynnik konwersji musisz w Google Analytics ustawić "cele" (menu po lewej).
Celem może być np. wyświetlenie się strony podziękowania po dokonaniu zakupu.
Wówczas w statystykach będziesz miał ładnie czarno na białym wskaźniki - liczba zakupów w stosunku do ogólnej liczby odwiedzin.
Możesz ustawić sobie też wartość tego celu (np. średnia wartość zakupu) - w długim czasie będziesz mógł obliczyć efektywność kampanii (np. Adwords) itp.
Darmowe narzędzie, ale baaaardzo przydatne w biznesie.
W necie jest kilka darmowych kursów o Analytics - chyba nawet na stronie aplikacji. Warto się z nimi zapoznać, bo możliwość są olbrzymie.
Celem może być np. wyświetlenie się strony podziękowania po dokonaniu zakupu.
Wówczas w statystykach będziesz miał ładnie czarno na białym wskaźniki - liczba zakupów w stosunku do ogólnej liczby odwiedzin.
Możesz ustawić sobie też wartość tego celu (np. średnia wartość zakupu) - w długim czasie będziesz mógł obliczyć efektywność kampanii (np. Adwords) itp.
Darmowe narzędzie, ale baaaardzo przydatne w biznesie.
W necie jest kilka darmowych kursów o Analytics - chyba nawet na stronie aplikacji. Warto się z nimi zapoznać, bo możliwość są olbrzymie.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-