Rok założenia: 2008Kontakt
jeśli chcesz się zareklamować (produkty, usługi, serwisy, siebie), zrób to właśnie w tym miejscu
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Gotowe rozwiązania do tworzenia i promocji stron www

Postprzez rachman
napisane: 28 Sty 2012, o 04:39

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Polecam moją stronę z gotowymi rozwiązaniami dla webmasterów i pozycjonerów. Jeśli chcesz stworzyć lub wypromować istniejącą stronę www na pewno znajdziesz coś dla siebie.

http://skrypty.kaoso.pl

Gotowe skrypty i portale (np. Demotywatory, Hosting, Nieruchomości - Ogłoszenia, Gra MMORPG, Aliasy www, CMS i inne), możliwość zlecenia usług (Support, Copywriting, Dodanie do Precli, Dodanie do SeoKatalogów, Dodanie do Katalogów i inne), szablony do Wordpressa, Bloggera i xHTML, dla Allegro (Galeria Allegro, Panel Aukcji Allegro, Szablony Allegro) i inne...

Szczególnie polecam MM do tworzenia własnego zaplecza pozycjonerskiego: http://adf.ly/50bvq

Nie warto tracić czasu na tworzenie czegoś co zostało już stworzone ;)
Zapraszam

rachman

.

Postprzez it-spleen
napisane: 28 Sty 2012, o 10:01

Nie warto tracić czasu na tworzenie czegoś co zostało już stworzone ;)

Dziękuję, ale jestem innego zdania i nie popieram tego typu stron/programów.

T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
Awatar użytkownika
it-spleen

Miejscowość: Tarnowskie Góry

Możesz nie popierać. Tylko nie wiem o co Ci chodzi bo nie sprecyzowałeś ale to strona z gotowymi skryptami i szablonami, można zamówić też usługi. Jak ktoś nie umie zrobić strony sam, napisać tekstu, pozycjonować to może skorzystać. To że sam robisz wszystko nie znaczy że inni potrafią.
Są tam też narzędzia do pozycjonowania może o to Ci chodzi? W rękach użytkownika mogą służyć dobrym celom ale też nie koniecznie dobrym widzę wg Ciebie. Cóż, półautomatyzacja katalogowania nie jest niczym złym. Warto jeśli się chce robić korzystać z narzędzi jeśli ktoś woli wydać trochę kasy a oszczędzić czas dzięki temu. Natomiast program do tworzenia zaplecza to super rzecz w odpowiedzialnych rękach. Bardzo pomaga w pracy. Autor daje wskazówki co do instalacji, udziela pomocy na forum itd. Nie narzekam na kontakt. Prowadzi firmę i można liczyć na niego lub jego pracowników.
Czy ktoś wykorzystuje cokolwiek kupionego lub dostępnego za darmo do dobrych czy złych metod to już inna kwestia. Skrypty są ciekawym rozwiązanie dla tych którzy chcą ułatwić i przyspieszyć swoją pracę więc promuję te produkty - uważam że są przydatne. Jeśli Tobie nie to już Twoja prawa. Też większość rzeczy robię sam ale czasem wspomagam sobie robotę takimi narzędziami i nie mogę narzekać.
Sam tworzę zaplecze i dużo mi daje. Od niedawna więc dopiero początki ale mogę tylko chwalić to co dzięki narzędziom uzyskałem bo ręcznie to szkoda czasu. Tworzę oczywiście solidne zaplecze, w sieć jeszcze go nie dałem, jak skończę dopiero rzucę bo nie lubię śmietnika robić z internetu. Zaplecze powinno mieć też wartość dla użytkownika. To robione przeze mnie ręcznie przynosi pożytek i mnie to cieszy bo inni też korzystają i dzięki temu i ja. Dzięki pół automatom po prostu coś co zajęło mi ręcznie pół roku zrobiłem w 2 tygodnie :) jak stworzę więcej treści to w net i niech działa ;)
Napiszę tylko że autor nie ukrywa że z jego narzędzi korzysta już nie jedna firma pozycjonerska, po co mam im płacić jak mogę wydać mniej i zająć się tym co lubię osobiście i na pewno nie traktując tego sztampowo...

rachman

Pewnie

Postprzez it-spleen
napisane: 30 Sty 2012, o 11:44

Jestem człowiekiem, który szanuje swoją pracę oraz pracę innych (pewnie jest już gdzieś mój post na ten temat). W życiu praktycznie możesz wszystko zrobić sam. Po co idziesz do sklepu i kupujesz bułki, skoro sam może je wypiec ? Zapewne będą pyszniejsze. Jest to bardzo prozaiczny przykład, ale ma oddać moje motto. Dla mnie tworzenie stron internetowych to sztuka. Strony się tworzy, kreuje. Potrzeba do tego ogromnej wiedzy, wielu poświęconych godzin i pieniędzy, a także mnóstwo samozaparcia i ambicji. To nie jest tylko html i jakaś grafika. Wszystko musi być dopasowane, estetyczne (zarówno wygląd, jak i kod), idealnie ze sobą współgrać.

Nie wiem czym się zajmujesz. Przyjmijmy, że świadczysz jakieś usługi. Masz wiedzę, którą zdobywałeś latami, doświadczenie i wiele czasu poświęconego na to, żeby teraz 'być kimś szanowany i dobrym w swym fachu'. Zarabiasz uczciwie pieniądze, w zamian za rzetelną pracę. I teraz nagle wchodzisz do internetu, czytasz gazetę, cokolwiek - i dowiadujesz się, że to co zdobywałeś LATAMI, teraz dostępne jest za pomocą jakiegoś urządzenia, czy programu, takiego, że każdy może z niego skorzystać. Co wtedy czujesz ?

Nowoczesne meble kuchenne od firmy Simme to niespotykane dotąd połączenie nowoczesnego designu z wysokim poziomem funkcjonalnym. Nasze nowoczesne meble kuchenne to powód do dumy dla ich właścicieli. Nie zwlekaj - nowoczesne i w pełni funkcjonalne meble kuchenne tylko z Simme Design.
Awatar użytkownika
it-spleen

Nie nowość...

Postprzez rachman
napisane: 30 Sty 2012, o 20:20

Co czuje wtedy... to co czułem już nie raz. Satysfakcję z tego że coś osiągnąłem sam i jednocześnie żal za stracony czas bo skupiając się na czymś nie zauważyłem że konkurencja biegnie ostro do przodu a ja stoję w miejscu. Dlaczego? Dla satysfakcji. Cóż czasami trzeba zrezygnować z powolnego dopieszczania na rzecz efektywnego budowania. Jak ktoś ma głowę potrafi to wyśrodkować. Ja zawsze robiłem jak to opisałeś - sam, od podstaw, skrupulatnie i dokładnie. Co z tego mam prócz między innymi satysfakcji i zadowolenia? Wiem czego nie mam a co mógłbym mieć... To też jest ważne. Wszystko idzie do przodu i trzeba trochę gonić a nie dumnie kroczyć cały czas bo z szacunku i podziwu nie zawsze da się wyżyć ;)
Wiem o co Ci chodzi. Ale uważam, że jeśli są narzędzia które pozwolą mi wykonywać rzeczy które bardzo lubię robić sam to dlaczego miałbym nie korzystać? Nie piszę o pełnym automacie, z tego niech korzystają ci którzy nie lubią, nie umieją albo nie chcą się nauczyć. Mrówczą robotę można przyspieszyć nie tracąc przy tym ani godności ani szacunku dla samego siebie.
Wszystko jest dla ludzi. Dla mądrych ludzi. Kropka ;)
Nawet karabin może służyć do dobrych celów.

rachman

nie lubie...

Postprzez swirus71
napisane: 31 Sty 2012, o 01:15

... wyważać otwartych drzwi - jeśli jest skrypt / program, który może mnie wyręczyć w nudnych powtarzalnych czynnościach to jak najbardziej używam, podobnie skrypt - nie piszę i nie chce mi się bo nie jestem programistą - jak mam pomysł to wolę zlecić to komuś kto jest programistą - tak jest skuteczniej i de facto taniej.

Co do linkowanej strony - widzę, że to sklep partnerski skrypty.pro :crazy:

spleen: nie każdy potrzebuje super dopieszczonej strony z wyrafinowaną grafiką... do większości moich potrzeb wystarcza użycie Artisteera i ewentualnie darmowych templat dostępnych w sieci, ale rozumiem wnerw jaki może się zdarzyć gdy takie narzędzie kupi student i zaczyna oferować "super wypasione" templaty za przysłowiową flaszkę... (i to bynajmniej nie Jacka Danielsa czy innego równie zacnego trunku)

Awatar użytkownika
swirus71

dokładnie...

Postprzez rachman
napisane: 31 Sty 2012, o 02:55

swirus71 - dokładnie jak napisałeś, w każdym słowie ;)

Co prawda ja dopiero się przekonuje do skryptów i programów wspomagających pracę ale właśnie tak uważam - jak ma mi coś pomóc to dlaczego mam nie skorzystać i dzięki przyspieszeniu móc skupić się na tym co najbardziej lubię :) Jeśli praca przynosi zyski to ok, ale dopiero jak przynosi również przyjemność jest 2 razy ok i jest czas na :beer:

Tak to sklep na bazie skrypty.pro nie da się ukryć i nawet nie próbowałem. Nie każdy zna, wielu może się przydać, mi może coś skapnąć ;) a że to dział reklamy to pokazałem światu.

Co do wspomnianych studentów... heh wiadomo, wspomniany wcześniej karabin może zabijać ale może i chronić spokój innych - zależy kto go do rąk weźmie :hmm2: Spam, śmieć i do :mooning: zaplecze i tak prędzej czy później padnie więc niech każdy robi co uważa za słuszne bo spijać śmietankę lub gorycz będzie sam. Nie ma co robić mini ACTA na używanie gotowców ;)

rachman

mm

Postprzez it-spleen
napisane: 31 Sty 2012, o 11:52

Gdy nie dopieszczanie pewnych rzeczy i tworzenie na własnej satysfakcji - czym byłaby teraz firma Apple ?

Swirus - zgadzam się z tekstem dotyczącym studentów.

Co do reszty - Panowie skupili się na skryptach w stricte SEO. Ja bardziej mówiłem o budowie stron wizerunkowych, a nie zapleczowych. Jak potrzebujesz strony do zaplecze, gdzie wygląd i cała struktura ma niewielkie znaczenie to ok. Co innego jeżeli chcesz tworzyć stronę oficjalną Twojej marki, firmy, prywatną itd. W internecie można spotkać coraz więcej brzydkich, niedopracowanych, źle zrobionych stron, za które ludzie płacą 'pseudo-specjalistą'. Nie uważam się tutaj, Broń Boże, za jakiegoś znawcę, ale staram się by moje produkty były najlepiej wykończone i opracowane.

Meble kuchenne i szafy wnękowe od Ekki Design to połączenie najwyższej jakości z wysokim poziomem funkcjonalnym. Ekki Design od wielu lat działa na rynku wykończenia wnętrz. Po meble kuchenne i szafy tylko do Ekki. Zapraszamy!
Awatar użytkownika
it-spleen

Tak :)

Postprzez rachman
napisane: 31 Sty 2012, o 16:48

Strona ma być beauty ;) funkcjonalna i mieć dobrą treść, wiadomo.
Mój "sklepik pozycjonera" - jak to ktoś ostatnio żartobliwie nazwał - ma w ofercie dużo narzędzi do tworzenia i stron jak i stron zapleczowych ale w pierwszym poście mój tekst o korzystaniu z gotowych narzędzi odnosił się raczej do zaplecza. Główne serwisy tworzę raczej sam lub szlifuje skórki ale gotowymi narzędziami także można stworzyć coś pięknego. Wszystko zależy od umiejętności i chęci wg mnie.

rachman

Wróć do Reklamujemy się