Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
I już się nie pojawia
29 posty(ów)
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Przykra sprawa, ale chociaż już wiemy jaką firmę na pewno trzeba odradzać jeśli ktoś zapyta.
-

bartekmedon - Posty: 738
Ja nie powiem, pomysł z darmowymi kontami był dobry i to był wielki plus wizerunkowy dla firmy.
Chociaż nie liczyłem na to że robią sobie po prostu jaja z użytkowników tego forum.
Teraz jak się okazuje płacąc 20 złotych miesięcznie otrzymujemy nie, usługi firmy która nawet z pozoru próbuje udawać że szanuje swoich klientów, ale taką która po prostu daje nam 1 GB powierzchni na dysku, 10 GB transferu i każe nam spadać.
Wybaczcie ale kto o zdrowych zmysłach zapłaci tyle firmie która przeprowadza swoje ekhm "kampanie" kosztem (wtedy być może) przyszłych klientów?
Ja również życzę Wam Powodzenia !
Chociaż nie liczyłem na to że robią sobie po prostu jaja z użytkowników tego forum.
Teraz jak się okazuje płacąc 20 złotych miesięcznie otrzymujemy nie, usługi firmy która nawet z pozoru próbuje udawać że szanuje swoich klientów, ale taką która po prostu daje nam 1 GB powierzchni na dysku, 10 GB transferu i każe nam spadać.
Wybaczcie ale kto o zdrowych zmysłach zapłaci tyle firmie która przeprowadza swoje ekhm "kampanie" kosztem (wtedy być może) przyszłych klientów?
Ja również życzę Wam Powodzenia !
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
Cieszę się, że mnie nie było tu jak "rozdawali" ten darmowy hosting.
Zrobili sobie dobrą anty-reklamę.
Zrobili sobie dobrą anty-reklamę.
- Michał Witkowski
Może autor z Krzywym się jakoś pokłócił albo coś takiego i postanowił zrobić w ten sposób jemu/nam na złość ? 
-

bartekmedon - Posty: 738
No powinien dotrzymać obietnicę - jednak z drugiej strony trzeba go zrozumieć. Lepsze to niż np. likwidacja calej firmy z dnia na dzień a i tak się czasami dzieje.
Przynajmniej poinformował że trzeba opłacić bo inaczej wszystko zniknie
Przynajmniej poinformował że trzeba opłacić bo inaczej wszystko zniknie
-

Marcin Godlewski - Posty: 610
- Miejscowość: Kraków
Marcinie - też tak uważam, ale mógł to załatwić w zupełnie inny sposób (który mu zresztą opisałem w mailu).
Nie sądzisz, że wystarczyłoby przygotować ofertę specjalną (tańszą od normalnej lub o rozszerzonych parametrach), i przesłać ją z prośbą o rozważenie przejścia na specjalny pakiet gdyż np. z końcem roku zakończy się projekt darmowego hostingu (a przynajmniej dać te 14 dni na decyzję i ewentualne przeniesienie się na inny hosting).
Ponadto wdawanie się w tego typu dyskusję z było nie było już rzeczywistym klientem korzystającym z Jego usług (to, że bezpłatnych akurat w tym przypadku nie ma znaczenia) jest IMO marketingowym strzeleniem sobie w stopę.
Ponadto jeśli sam pisze "...w rzeczywistości nie chcemy by Państwo rezygnowali..." to powinien raczej negocjować a nie oburzać się, że mu klient przypomniał deklarację sprzed raptem 6 miesięcy.
Nie chodzi o sam hosting bo faktycznie nie było z nim problemu - chodzi o sposób załatwienia sprawy (i co z tym związane podejście do klienta). Pomijam już fakt dość wysokich cen usług, w cenie do 30 zł/m-c mam już VPS-a (patrz linki niżej)
- http://ultimahost.pl/tanie_serwery_vps.htm
- http://logout.pl/?s=vps-lh
Pozdroofka
Nie sądzisz, że wystarczyłoby przygotować ofertę specjalną (tańszą od normalnej lub o rozszerzonych parametrach), i przesłać ją z prośbą o rozważenie przejścia na specjalny pakiet gdyż np. z końcem roku zakończy się projekt darmowego hostingu (a przynajmniej dać te 14 dni na decyzję i ewentualne przeniesienie się na inny hosting).
Ponadto wdawanie się w tego typu dyskusję z było nie było już rzeczywistym klientem korzystającym z Jego usług (to, że bezpłatnych akurat w tym przypadku nie ma znaczenia) jest IMO marketingowym strzeleniem sobie w stopę.
Ponadto jeśli sam pisze "...w rzeczywistości nie chcemy by Państwo rezygnowali..." to powinien raczej negocjować a nie oburzać się, że mu klient przypomniał deklarację sprzed raptem 6 miesięcy.
Nie chodzi o sam hosting bo faktycznie nie było z nim problemu - chodzi o sposób załatwienia sprawy (i co z tym związane podejście do klienta). Pomijam już fakt dość wysokich cen usług, w cenie do 30 zł/m-c mam już VPS-a (patrz linki niżej)
- http://ultimahost.pl/tanie_serwery_vps.htm
- http://logout.pl/?s=vps-lh
Pozdroofka

-

swirus71 - Posty: 293
Dziwnymi drogami chodzą myśli niektórych ludzi - na co liczy człowiek, który reklamuje się w taki sposób, toż dzieci w przedszkolu już wiedzą że "kto, daje i zabiera, ten się ...... " 

-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 598
- Miejscowość: Warszawa
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
MichaelloClass napisał(a):Koleś po tym wszystkim może się już nie pojawiać na tym forum
I już się nie pojawia

-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
29 posty(ów)
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
-