Jak wybrać agencję zajmującą się pozycjonowaniem/reklamą strony internetowej? Komu warto zlecić działania z zakresu SEO? Zastanawiam się czy lepiej zapłacić komuś za osiągnięcie określonego efektu czy podjąć odpowiednie działania samemu?
Jakie agencje polecacie?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Polecam drugą wersję. Jest bezpieczniejsza i tańsza,
jednak wymaga czasu i wiedzy. Jeśli nie masz czasu
i wiedzy to pozostaje Ci tylko pierwsza wersja.
Życzę powodzenia w podejmowaniu trafnych decyzji.
15 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
czajnik napisał(a):Zastanawiam się czy lepiej zapłacić komuś za osiągnięcie określonego efektu czy podjąć odpowiednie działania samemu?
Polecam drugą wersję. Jest bezpieczniejsza i tańsza,
jednak wymaga czasu i wiedzy. Jeśli nie masz czasu
i wiedzy to pozostaje Ci tylko pierwsza wersja.
Życzę powodzenia w podejmowaniu trafnych decyzji.
Niestety nie mam czasu ani wiedzy. Wiem jak rozwiązać kwestię bannerów, natomiast pozostaje jeszcze pozycjonowanie, optymalizacja i design. Samemu tego nie zrobię, nie mam możliwości więc muszę zapłacić a nie chcę korzystać z usług freelancerów. Jakie firmy zajmują się pozycjonowaniem?
- czajnik
Nie korzystałem nigdy z ofert takich firm, ale gdybym miał to wpisałbym w google pozycjonowanie. I tu już mam pierwszą wskazówkę - najlepsze firmy powinny być na pierwszej stronie, a jeśli tam ich nie ma to znaczy, że nie są najlepsze
Przecież muszą dawać przykład na własnej stronie, że jednak potrafią pozycjonować 
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Wiesz co Paweł, niby tak, ale pamiętaj, że te firmy mogą mieć z tego względu znacznie drożej, mogły mieć większy budżet- to że są pierwsze nie znaczy, że najlepsze. Pozory mylą.
Znam parę firm, które nie koncentrują się na pozycjonowaniu pod frazę pozycjonowanie, a na innych działaniach reklamowych, co nie znaczy, że są gorsze. Nawet mogą być lepsze, tutaj czarne nie jest czarne, a białe nie jest białe. Pozycjonowanie jest specyficzną "branżą"...
- glowanet
Nie twierdzę, że jest to jakaś wyrocznia pierwsza strona. Ale zawsze jest to jakaś wskazówka. Czasem na pierwszej stronie znajdują się małe firmy, które są też tańsze i solidne. Zdaję sobie też sprawę z tego, że google to nie jedyne miejsce gdzie można znaleźć dobre firmy pozycjonujące. Wszak są też inne metody promocji własnej strony 
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dzięki za odpowiedzi, fajnie, że zawsze można na kogoś liczyć 
Rocky: wybacz, to nic osobistego ale mam bardzo kiepskie doświadczenia z freelancerami.
Słuchajcie, co sądzicie o firmie JustCreate? Trafiłem na tą nazwę gdzieś na jakimś blogu (był wywiad z szefem) i przejrzałem stronę - robią strony www, zajmują się reklamą i pozycjonowaniem. Jak można określić jakość ich usług w tym zakresie?
Rocky: wybacz, to nic osobistego ale mam bardzo kiepskie doświadczenia z freelancerami.
Słuchajcie, co sądzicie o firmie JustCreate? Trafiłem na tą nazwę gdzieś na jakimś blogu (był wywiad z szefem) i przejrzałem stronę - robią strony www, zajmują się reklamą i pozycjonowaniem. Jak można określić jakość ich usług w tym zakresie?
- czajnik
Jeśli to nie jest gigant, a wg mnie nie, to ciężko to ocenić, rynek jest tak wielki i jest tyle firm, że mało kto zna daną mniejszą firmę.
Mogę zaproponować coś od siebie- na FVAT będzie, ale my się pozycjonowaniem generalnie nie zajmujemy.
Ew. mogę polecić http://idea4you.eu.
Mogę zaproponować coś od siebie- na FVAT będzie, ale my się pozycjonowaniem generalnie nie zajmujemy.
Ew. mogę polecić http://idea4you.eu.
- glowanet
czajnik napisał(a):Rocky: wybacz, to nic osobistego ale mam bardzo kiepskie doświadczenia z freelancerami.
Czajnik, napisz nam może parę słów nt. Twoich doświadczeń z freelancerami. Będziemy mogli z nich skorzystać - wiedzieć, na co zwracać uwagę.
Jedną z większych firm pozycjonujących w Polsce jest Sunrise System. Na tym rozdrobnionym rynku, to prawie gigant.
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
15 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-