Tematycznością strony nazwałbym optymalizacje obu stron na te same frazy.
Nie koniecznie ta sama tematyka treści ale chociaż kilkukrotnie powtórzone te same frazy na obu domenach.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Jeżeli by tak nie było to o naszej pozycji decydowałaby sama treść strony
Zgadzam się z Tobą w 100% - więc nie napalam się jak szczerbaty na suchary - startuję dla zabawy a przy okazji rozbuduję sobie zaplecze.
jestem ciekaw na którą pozycję uda mi się wejść - a bez takich zabawek jak LFE czy rumak to nie ma nawet co myśleć o poważnym powalczeniu...
A 5 domen zarejestrowanych pod konkurs przyda się do pozycjonowania strony z ofertą usługi pozycjonowania...
BTW testuję obecnie ciekawy skrypt do stawiania zaplecza - za jakiś czas podzielę się spostrzeżeniami - powiem tylko, że w połączeniu z tym hostingiem co mam w stopce, publikerem i jakąś spamiarką to może dawać niezłego kopa...
19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie do końca - czytałem pewien ciekawy artykuł na temat tematyczności strony i wynikało z niego, że tematyczność jest określana (i zarazem jej zbieżność) nie tylko przez te same frazy czy synonimy. Określeniem tematyczności strony zajmują się znacznie bardziej skomplikowane algorytmy niż proste porównania fraza=fraza lub fraza=synonim frazy.
Zresztą - link do źródła: artykuł
-

swirus71 - Posty: 293
Ciekawy art.
Pewnie wiele w tym prawdy, ale na szczęście google jest ślepy jak kret i do póki to
nadal algorytm (mam nadzieje
) to możemy sobie pozwolić na duże obejścia. 
Pewnie wiele w tym prawdy, ale na szczęście google jest ślepy jak kret i do póki to
nadal algorytm (mam nadzieje
- miloszgadz
swirus71 napisał(a):Nie do końca - czytałem pewien ciekawy artykuł na temat tematyczności strony i wynikało z niego, że tematyczność jest określana (i zarazem jej zbieżność) nie tylko przez te same frazy czy synonimy. Określeniem tematyczności strony zajmują się znacznie bardziej skomplikowane algorytmy niż proste porównania fraza=fraza lub fraza=synonim frazy.
Jeżeli by tak nie było to o naszej pozycji decydowałaby sama treść strony
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
A z tym prawem (http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Moore'a) wiąże się wzrost mocy obliczeniowej serwerów i możliwości analizy treści.
Choć nadal linki to podstawa.
Miłosz: startujesz w konkursie seo? wpolscemamymocneseo ?
Choć nadal linki to podstawa.
Miłosz: startujesz w konkursie seo? wpolscemamymocneseo ?

-

Prawda jest taka: Królową jest treść a królem linki.
Swirus- TAK
ale eksperymentalnie - chce zrobić porządny test ip.
Swirus- TAK
ale eksperymentalnie - chce zrobić porządny test ip.- miloszgadz
Mam nadzieję że podzielisz się wynikami testu. (choćby na priv
)
Ja też startuję ale raczej dla zabawy - za mały żuczek jestem żeby wygrać, jak wyląduję w top-10 to będzie dobry wynik - a przy okazji zabawy i sprawdzenia się mam okazję i motywację do rozbudowania zaplecza.
BTW - znalazłem włąście fajny hosting SEO (42 IP, no limit mySQL, powierzchnia i transfer) - link w stopce.
Ja też startuję ale raczej dla zabawy - za mały żuczek jestem żeby wygrać, jak wyląduję w top-10 to będzie dobry wynik - a przy okazji zabawy i sprawdzenia się mam okazję i motywację do rozbudowania zaplecza.
BTW - znalazłem włąście fajny hosting SEO (42 IP, no limit mySQL, powierzchnia i transfer) - link w stopce.
-

Prawda jest taka, że raczej top10 opanują grupy osób a koszt inwestycji przekracza wartość nagrody.
Ja osobiście się zastanawiam się czy nie szkoda czasu.
Lookne na hosting
Ja osobiście się zastanawiam się czy nie szkoda czasu.
Lookne na hosting
- miloszgadz
miloszgadz napisał(a):Prawda jest taka, że raczej top10 opanują grupy osób a koszt inwestycji przekracza wartość nagrody.
Zgadzam się z Tobą w 100% - więc nie napalam się jak szczerbaty na suchary - startuję dla zabawy a przy okazji rozbuduję sobie zaplecze.
jestem ciekaw na którą pozycję uda mi się wejść - a bez takich zabawek jak LFE czy rumak to nie ma nawet co myśleć o poważnym powalczeniu...
A 5 domen zarejestrowanych pod konkurs przyda się do pozycjonowania strony z ofertą usługi pozycjonowania...
BTW testuję obecnie ciekawy skrypt do stawiania zaplecza - za jakiś czas podzielę się spostrzeżeniami - powiem tylko, że w połączeniu z tym hostingiem co mam w stopce, publikerem i jakąś spamiarką to może dawać niezłego kopa...
-

19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-