Jeśli chodzi o duplicate content to jeśli 2 serwisy będą miały ten sam artykuł, to przewagę będzie miał ten, który jest dla googla silniejszy, wartościowszy, dłużej utrzymujący się w sieci - tu akurat nie liczy się kto będzie miał pierwszy opublikowany artykuł i nawet jakieś zmiany w artykułach mogą nie pomóc jeśli będzie się miało obszerne bloki tekstu takie same - wiem to z autopsji. Ahh ten niedobry wujek G.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Nie rozumiem, jaka przewagę będzie miał? Chodzi o to ze nie mu sie oberwie
?
Jak mocno trzeba zmienić artykuły? Jak dodam np do dwóch serwisów, to za duplicate content kto ucierpi?
Pozdrawiam.
15 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ogólnie Pablo to masz dobry plan ze zdobywaniem linków. Tylko na właśnie te obcojęzyczne katalogi. Najlepiej jakby były po hiszpańsku, ale angielskojęzyczne myślę też mogą być. W końcu nie samymi katalogami człowiek żyje 
Jeśli chodzi o duplicate content to jeśli 2 serwisy będą miały ten sam artykuł, to przewagę będzie miał ten, który jest dla googla silniejszy, wartościowszy, dłużej utrzymujący się w sieci - tu akurat nie liczy się kto będzie miał pierwszy opublikowany artykuł i nawet jakieś zmiany w artykułach mogą nie pomóc jeśli będzie się miało obszerne bloki tekstu takie same - wiem to z autopsji. Ahh ten niedobry wujek G.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Paweł Landzberg napisał(a):Jeśli chodzi o duplicate content to jeśli 2 serwisy będą miały ten sam artykuł, to przewagę będzie miał ten, który jest dla googla silniejszy, wartościowszy, dłużej utrzymujący się w sieci - tu akurat nie liczy się kto będzie miał pierwszy opublikowany artykuł i nawet jakieś zmiany w artykułach mogą nie pomóc jeśli będzie się miało obszerne bloki tekstu takie same - wiem to z autopsji. Ahh ten niedobry wujek G.
Nie rozumiem, jaka przewagę będzie miał? Chodzi o to ze nie mu sie oberwie
Jak mocno trzeba zmienić artykuły? Jak dodam np do dwóch serwisów, to za duplicate content kto ucierpi?
Pozdrawiam.
- PabloM
-

Witajcie, czytając kurs o domenach Pana Pawła K, wpadłem na ciekawy tekst:
Jeśli dobrze rozumiem, to gdy subdomeny będą rosły w sile, to automatyczne główną domena tez będzie rosła? Nawet jak nie będzie linków z tych subdomen do głównej?
Teraz tez powstaje pytanie, czy lepiej zrobić stronkę www.moje-slowa-kluczowe.com i dać link do głównej, czy lepiej zrobić www.moje-slowa-kluczowe.firma.com ?
Jeśli zależy Ci na wypozycjonowaniu jakiejś domeny, to możesz na subdomenach postawić np. kilka serwisów tematycznych, które również będziesz pozycjonować. Efekt? Subdomeny wzmocnią od strony pozycjonerskiej domenę.
Jeśli dobrze rozumiem, to gdy subdomeny będą rosły w sile, to automatyczne główną domena tez będzie rosła? Nawet jak nie będzie linków z tych subdomen do głównej?
Teraz tez powstaje pytanie, czy lepiej zrobić stronkę www.moje-slowa-kluczowe.com i dać link do głównej, czy lepiej zrobić www.moje-slowa-kluczowe.firma.com ?
- PabloM
Stronki w subdomenach faktycznie pracują na domenę również. Ja w subdomenach dałbym stronki ściśle powiązane z domeną główną, takie z których użytkownicy też mieli by pożytek. Aktualnie pracuję nad stronką. W domenie głównej mam serwis, najważniejsze informacje etc., na jednej subdomenie mam blog, na drugiej forum, a na trzeciej słownik pojęć związanych z tematyką serwisu. Wszystko jest ze sobą ściśle powiązane, ale równie dobrze ze wszystkiego można korzystać z osobna. Ale jeśli chcesz stworzyć stronę typowo pod pozycjonowanie, nie przeznaczonej do użytkowania przez odwiedzających, to raczej zrobiłbym ją na osobnej domenie.
-

15 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-