Witam serdecznie,
moje pytanie do pozycjonerów z działalnością gospodarczą.
Czy ktoś mógłby zdradzić mi, jak podpisuje umowę na pozycjonowanie z klientem.
W jakiej formie jest ta umowa, przykładowy tekst takiej umowy.
Kwestia, która jest dla mnie niejasna to sprawa, jak umowa brzmi w wypadku, gdy klient płaci jakąś kaskę za osiągnięcie top10 a potem comiesięczna opłata za utrzymanie tej pozycji. Czy to jest jakoś w formie abonamentu czy coś w tym stylu? Czy taka umowa jest na czas nieokreślony czy jak? Jaka forma prawna jest takiej umowy?
Jak zapisane jest w umowie, że mimo kilkudniowych spadków z pozycji (jak ostatnio się zdarzało przez Caffeine, czy przez krótkotrwały filtr) klientos i tak buli, a może trochę mniej.
Mam nadzieje, że ktoś z Was mi pomoże. Pozdrawiam.
2 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Jak chcesz to dawaj email (może być na PW), wyślę Ci wzór umowy jaki ja stosuje.
Ja stosuję płatność za efekt, czyli klient nic nie płaci dopóki strona nie będzie na umówione frazy w umowie na top 10. Klient płaci tylko za dni w których znajduje się w top10, do końca trwania umowy (rok).
Jak widzisz sprawa taka załatwia problem spadku pozycji, ponieważ klient nie ponosi kosztów za dni spadku.
mysero napisał(a):Czy to jest jakoś w formie abonamentu czy coś w tym stylu? Czy taka umowa jest na czas nieokreślony czy jak?
Ja stosuję płatność za efekt, czyli klient nic nie płaci dopóki strona nie będzie na umówione frazy w umowie na top 10. Klient płaci tylko za dni w których znajduje się w top10, do końca trwania umowy (rok).
Jak widzisz sprawa taka załatwia problem spadku pozycji, ponieważ klient nie ponosi kosztów za dni spadku.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
2 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości