co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
wszystkie pytania związane z pozycjonowaniem, które nie pasują do innych działów SEO

Umowa z klientem

Postprzez mysero 26 Lip 2010, o 12:48

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam serdecznie,
moje pytanie do pozycjonerów z działalnością gospodarczą.
Czy ktoś mógłby zdradzić mi, jak podpisuje umowę na pozycjonowanie z klientem.
W jakiej formie jest ta umowa, przykładowy tekst takiej umowy.
Kwestia, która jest dla mnie niejasna to sprawa, jak umowa brzmi w wypadku, gdy klient płaci jakąś kaskę za osiągnięcie top10 a potem comiesięczna opłata za utrzymanie tej pozycji. Czy to jest jakoś w formie abonamentu czy coś w tym stylu? Czy taka umowa jest na czas nieokreślony czy jak? Jaka forma prawna jest takiej umowy?
Jak zapisane jest w umowie, że mimo kilkudniowych spadków z pozycji (jak ostatnio się zdarzało przez Caffeine, czy przez krótkotrwały filtr) klientos i tak buli, a może trochę mniej.

Mam nadzieje, że ktoś z Was mi pomoże. Pozdrawiam.

mysero

Jak chcesz to dawaj email (może być na PW), wyślę Ci wzór umowy jaki ja stosuje.
mysero napisał(a):Czy to jest jakoś w formie abonamentu czy coś w tym stylu? Czy taka umowa jest na czas nieokreślony czy jak?

Ja stosuję płatność za efekt, czyli klient nic nie płaci dopóki strona nie będzie na umówione frazy w umowie na top 10. Klient płaci tylko za dni w których znajduje się w top10, do końca trwania umowy (rok).
Jak widzisz sprawa taka załatwia problem spadku pozycji, ponieważ klient nie ponosi kosztów za dni spadku.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Wróć do Pytania i wątpliwości

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości