Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Mnie się wydaje, że nie bardzo. Przecież w GWT jest to wypisane jako błąd?
A na jakie frazy pozycjonujesz ten sklep? Pamiętaj, że tytuł nie może być za długi i frazy ważniejsze lepiej jest umieszczać na początku (bliżej tagu otwierającego title). Zawsze sobie możesz zobaczyć jak tą kwestię mają rozwiązani "najwięksi" Twojej branży. Posłużmy się dla przykładu komputronikiem. Na stronach-kategoriach faktycznie mają tytuł ogólny, nawet bardzo i do tego praktycznie wszędzie jednakowy (powtórzony) i może masz rację, że tylko po to by wzmocnić sklep. Ale na stronach z opisem produktu, to właśnie nazwa produktu jest na pierwszym miejscu.
Przecież wszystko jedno jest gdzie jesteś (jako sklep) i gdzie wyślesz swój towar - ważne, by to klient poszukujący DOKŁADNIE tego co mu potrzeba Ciebie odnalazł i dokonał zakupu na Twojej stronie.
Chyba, że nie mówimy tu o sklepie (w sensie sklepie internetowym), tylko o sklepie (stronie-wizytówce). To może wtedy lepiej trzymać się chyba Twojej koncepcji zmieniając jedynie końcówki tytułów typu:
sklep komputerowy Katowice - nazwa - oferta dla stałych klientów
sklep komputerowy Katowice - nazwa - kontakt i mapa dojazdu itp.
Bo przecież w tym przypadku nie chodzi o sprzedanie produktu przez internet, a o to by dać się odnaleźć i pomóc trafić fizycznie klientowi do punktu.
Wydaje mi się, że tytuł też powinien w jakiś sposób odzwierciedlać zawartość strony, nawet nie tylko od strony SEO, bo przecież to on np. pojawia się w ulubionych/zakładkach jako opis.
Pozdrawiam
R.
Sprawdź wskazówki dla webmasterów dotyczące tytułu i opisu witryny:
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=pl&answer=35264
To informacje prosto ze źródła
warto zostać Konsultantką FM Group.
Jeśli nie ma w niej słów kluczowych to najlepiej żeby w ogóle jej tam nie było
Ja uważam inaczej, nazwa sklepu ma być w każdym tytule strony ze sklepu. Tylko z ta różnicą, że to ma być nazwa domeny, a nie sama nazwa sklepu. To zawsze wpływa na branding. Jesteśmy w sieci tutaj liczą się adresy, a mnie sama nazwa. To często jest pomijane, bo po co komu promować swój brand:P
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Jeżeli mam tytuł "Sklep komputerowy Nazwa Katowice", to czy zostawić go w takiej formie na każdej z podstron czy dodawać "Oferta | Sklep..."? W sumie pozycjonuję tylko główną stronę, a nie podstrony, więc nie powinno mieć to znaczenia. Ale patrząc na to z innej perspektywy, taki sam tytuł chyba umocni moją główną?
- krzemian
krzemian napisał(a): taki sam tytuł chyba umocni moją główną
Mnie się wydaje, że nie bardzo. Przecież w GWT jest to wypisane jako błąd?
A na jakie frazy pozycjonujesz ten sklep? Pamiętaj, że tytuł nie może być za długi i frazy ważniejsze lepiej jest umieszczać na początku (bliżej tagu otwierającego title). Zawsze sobie możesz zobaczyć jak tą kwestię mają rozwiązani "najwięksi" Twojej branży. Posłużmy się dla przykładu komputronikiem. Na stronach-kategoriach faktycznie mają tytuł ogólny, nawet bardzo i do tego praktycznie wszędzie jednakowy (powtórzony) i może masz rację, że tylko po to by wzmocnić sklep. Ale na stronach z opisem produktu, to właśnie nazwa produktu jest na pierwszym miejscu.
Przecież wszystko jedno jest gdzie jesteś (jako sklep) i gdzie wyślesz swój towar - ważne, by to klient poszukujący DOKŁADNIE tego co mu potrzeba Ciebie odnalazł i dokonał zakupu na Twojej stronie.
Chyba, że nie mówimy tu o sklepie (w sensie sklepie internetowym), tylko o sklepie (stronie-wizytówce). To może wtedy lepiej trzymać się chyba Twojej koncepcji zmieniając jedynie końcówki tytułów typu:
sklep komputerowy Katowice - nazwa - oferta dla stałych klientów
sklep komputerowy Katowice - nazwa - kontakt i mapa dojazdu itp.
Bo przecież w tym przypadku nie chodzi o sprzedanie produktu przez internet, a o to by dać się odnaleźć i pomóc trafić fizycznie klientowi do punktu.
Wydaje mi się, że tytuł też powinien w jakiś sposób odzwierciedlać zawartość strony, nawet nie tylko od strony SEO, bo przecież to on np. pojawia się w ulubionych/zakładkach jako opis.
Pozdrawiam
R.
-

lapti - Posty: 611
krzemian napisał(a):czy zostawić go w takiej formie na każdej z podstron czy dodawać "Oferta | Sklep..."?
Sprawdź wskazówki dla webmasterów dotyczące tytułu i opisu witryny:
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=pl&answer=35264
To informacje prosto ze źródła
warto zostać Konsultantką FM Group.
- Konsultant FM Group
Jeszcze nie wiem na jakie frazy, dziś to będę ogarniał. Faktycznie chodzi o sklep lokalny. Rozumiem, że nazwa sklepu ma się znaleźć w tytule PO głównej frazie pozycjonującej? Z tego co widzę, GWT jest po prostu jakimś frameworkiem google do budowy widgetów. Dlaczego tytuł ma dla niego znaczenia?
- krzemian
krzemian napisał(a):Rozumiem, że nazwa sklepu ma się znaleźć w tytule PO głównej frazie pozycjonującej?
Jeśli nie ma w niej słów kluczowych to najlepiej żeby w ogóle jej tam nie było
- Konsultant FM Group
Condictor napisał(a):Jeśli nie ma w niej słów kluczowych to najlepiej żeby w ogóle jej tam nie było
Ja uważam inaczej, nazwa sklepu ma być w każdym tytule strony ze sklepu. Tylko z ta różnicą, że to ma być nazwa domeny, a nie sama nazwa sklepu. To zawsze wpływa na branding. Jesteśmy w sieci tutaj liczą się adresy, a mnie sama nazwa. To często jest pomijane, bo po co komu promować swój brand:P
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Skąd wiesz ze tak wpiszą, jak by ludzie wpisywali w wyszukiwarkę to co chcemy to było znacznie łatwiej. Ludzie wpisują takie frazy, o których bym w życiu nie pomyślał, ze można o takie coś pytać.
Wiesz dobór odpowiedniej domeny to podstawa dla sklepu internetowego. Jak masz domene np. butex-sklep.pl to trzeba to tak dobrać żeby dobrze brzmiało i były słowa kluczowe w tytule. Przy takiej domenie to bym takie tytuły dał.
Główna - Główne hasło reklamowe(tagline) - Butex-Sklep.pl - Słowa kluczowe np: "Buty dla każdego - Butex-Sklep.pl-Pantofle-Półbuty itp...."
Pozostałe strony: - Nazwa strony - Butex-Sklep.pl - Buty dla każdego np: "Buty damskie - Butex-Sklep.pl - Buty dla każdego"
Kliknij Tutaj i zobacz jak są tytuły zrobione, ten sklep pod względem SEO jest bardzo dobrze zrobiony.
Wiesz dobór odpowiedniej domeny to podstawa dla sklepu internetowego. Jak masz domene np. butex-sklep.pl to trzeba to tak dobrać żeby dobrze brzmiało i były słowa kluczowe w tytule. Przy takiej domenie to bym takie tytuły dał.
Główna - Główne hasło reklamowe(tagline) - Butex-Sklep.pl - Słowa kluczowe np: "Buty dla każdego - Butex-Sklep.pl-Pantofle-Półbuty itp...."
Pozostałe strony: - Nazwa strony - Butex-Sklep.pl - Buty dla każdego np: "Buty damskie - Butex-Sklep.pl - Buty dla każdego"
Kliknij Tutaj i zobacz jak są tytuły zrobione, ten sklep pod względem SEO jest bardzo dobrze zrobiony.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-