Dziękuję za odpowiedź.
Zobaczę co czas pokaże. Jak wspominałam jestem absolutnym laikiem w tej dziedzinie. Owszem zapasjonowała mnie ta zabawa w pozycjonowanie i myslę, że z czasem pozycjonując bedę się opierała na wiedzy a nie intuicji. Proszę o ewentualne sugestie. Ulka
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
"...wygląda na to, że ze wszystkich DC lecą już nowe wyniki - hura!"
Co to DC ?
Wybacz nie rozumiem, bo jak pisałam nie jestem w te klocki biegła. Proszę o wyjasnienie
Co to DC ?
Wybacz nie rozumiem, bo jak pisałam nie jestem w te klocki biegła. Proszę o wyjasnienie
-

sama nie wiem - Posty: 65
- Miejscowość: Lublin
DC - Data Center.
Google posiada ogromną liczbę serwerów. Wyniki wyszukiwań lecą z różnych serwerów - nie wszystkie mają takie same wyniki, dlatego zdarza się, że pozycja podczas poszczególnych wyszukań może się różnić.
Jeszcze dla pewności - wyloguj się, jeśli używasz, z konta Google (np. gmail). Wyczyść ciasteczka w przeglądarce i sprawdź ponownie pozycję.
Google posiada ogromną liczbę serwerów. Wyniki wyszukiwań lecą z różnych serwerów - nie wszystkie mają takie same wyniki, dlatego zdarza się, że pozycja podczas poszczególnych wyszukań może się różnić.
Jeszcze dla pewności - wyloguj się, jeśli używasz, z konta Google (np. gmail). Wyczyść ciasteczka w przeglądarce i sprawdź ponownie pozycję.
- maniek
Wdzięczna jestem za pomoc, ale nie rozumiem jezyka informatycznego. Co to sa ciasteczka w google. Wybacz mój laicyzm, po prostu większość rzeczy, które co robie w komputerze wynika z intuicji. Pochodze z epoki kamienia łupanego
, czyli to moje dzieci urodziły sie w dobie komputera.
-

Nie ma problemu, od tego jest forum 
Jeśli używasz FireFoxa, to wejdź w Narzędzia > wyczyść historię przeglądania... > pojawi Ci się kilka funkcji, zaznacz tam między innymi ciasteczka i zatwierdź.
Zaloguj się ponownie na forum i napisz, czy wyniki były takie jak były.
Jeśli używasz FireFoxa, to wejdź w Narzędzia > wyczyść historię przeglądania... > pojawi Ci się kilka funkcji, zaznacz tam między innymi ciasteczka i zatwierdź.
Zaloguj się ponownie na forum i napisz, czy wyniki były takie jak były.
- maniek
Dziękuję za wyjaśnienia. Pozycje słów kluczowych sprawdzam w free monitor google. Mam nadzieję, że jutro wszystko wróci na swoje pozycje. Jak nie to podejmę walkę o dobre notowania. Na szczęście ta druga domena wyświetla się na pozycjach 1-6. Dla firmy to wsio radno pod jaką domeną klient znajduje stronę. Najważniejsze jest to, że pokazuje się w 1 dziesiątce. Po prostu niepokoi mnie ta zmiana.
-

W kwestii wyjsnienia. Wszystko wrócilo do normy, tylko trochę lepszej. Stara domena wrocila na swoje pozycje. Nowa skoczyla w dol ale nie jak wczesniej poza 500. Obecnie jest na 99. Jak pisalam jeszcze jej nie zglaszalam, bo musze zmienić szatę graficzną. Dzięki za wsparcie. Pozdrawiam Ulka
-

Witaj
Też to przechodziłem niedawno z jedną z moich stron - była na 3 pozycji i najpierw na 1 dzień poleciała w dół o około 100 pozycji a parę dni później nawet o ponad 200 i siedziała tak nisko ponad 2 tygodnie.
Później wróciła na swoje miejsce.
Zachowaj spokój i rób swoje - dodawaj do katalogów, linkuj - a strona pewnie wkrótce wróci na należne jej miejsce
Też to przechodziłem niedawno z jedną z moich stron - była na 3 pozycji i najpierw na 1 dzień poleciała w dół o około 100 pozycji a parę dni później nawet o ponad 200 i siedziała tak nisko ponad 2 tygodnie.
Później wróciła na swoje miejsce.
Zachowaj spokój i rób swoje - dodawaj do katalogów, linkuj - a strona pewnie wkrótce wróci na należne jej miejsce
-

swirus71 - Posty: 293
Dzięki za wsparcie. Strona siedzi na swoim starym miejscu. Będę się starała przesadzić ją jeszcze blizej 1. Ale i tak jest nieżle, bo w pierwszej 10. Lęk mój wynika z braku wiedzy. Pomoc wasza jest bardzo cenna dla mnie. pozdrawiam Ulka
-

19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-