Witam serdecznie!
Obserwując wahania pozycji mojej strony zastanawiam się jak zapewnić sobie stałą pozycję w google. Wiem, że najprostszą odpowiedzią jest zapłacić, ale nie o to mi chodzi...
Systematycznie wzrastają mi backlinki, site strony się nie zmienia, aktualizacje staram się robić na bieżąco. To, że optymalizacja przyniosła skutki jest pewne, bo na 4 frazy byłem 3 razy na pierwszej stronie. Teraz już z jednej wypadłem na 3, w dwóch przypadkach jestem na drugiej i jedna fraza zajmuje chwalebne miejsce w top10...
No ale pozycje się wahają, raz jestem wyżej, raz niżej, a teraz mam znowu tendencję spadkową... Co może być przyczyną? Jak temu zaradzić? Nie liczę na pierwsze miejsce -katalogów nie przeskoczę, ale pierwsza strona była by zadowalająca...
Pozdrawiam
lapti
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Konkurencje mam silną - niestety są to katalogi z wyższym PR i dużą ilością linków (po kilkadziesiąt tysięcy).
Jak ich pokonać? Co mogę jeszcze zrobić?
Zoptymalizowałem wszystko pod kontem wyszukiwarek (bez uszczerbku "ludzkiej" wersji), skoczyłem bardzo wysoko, a teraz ciągle spadam. Jak przerwać lot w dół?
czas to chyba jest tutaj akurat moim wrogiem...
Pozdrawiam
lapti
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wydaje mi się, że na to potrzeba czasu. Domena musi dosyć długo istnieć w Sieci, aby miała stabilne miejsce. No i dochodzi do tego konkurencja, ona też może pozycjonować i walczyć o pierwszą stronę w Googlach.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Paweł Landzberg napisał(a):Wydaje mi się, że na to potrzeba czasu. Domena musi dosyć długo istnieć w Sieci, aby miała stabilne miejsce. No i dochodzi do tego konkurencja, ona też może pozycjonować i walczyć o pierwszą stronę w Googlach.
Konkurencje mam silną - niestety są to katalogi z wyższym PR i dużą ilością linków (po kilkadziesiąt tysięcy).
Jak ich pokonać? Co mogę jeszcze zrobić?
Zoptymalizowałem wszystko pod kontem wyszukiwarek (bez uszczerbku "ludzkiej" wersji), skoczyłem bardzo wysoko, a teraz ciągle spadam. Jak przerwać lot w dół?
D-dos napisał(a):Tak jak Paweł... Czas
czas to chyba jest tutaj akurat moim wrogiem...
Pozdrawiam
lapti
-

lapti - Posty: 611
Chyba nie masz za dużego wyboru tylko dalej zdobywać linki. Walka o dobrą pozycję czasem jest naprawdę trudna. Skoro masz dobrze zoptymalizowaną stronę to nic tylko zdobywać do niej linki z różnymi słowami kluczowymi (nie tylko z tymi, na które chcesz się pozycjonować, mniej istotne słowa kluczowe też powinny się znaleźć, aby wszystko wyglądało naturalnie). No i oczywiście nie tylko linki do strony głównej, ale także do podstron - to znacznie podnosi siłę Twojej domeny.
Tak czy inaczej potrzebny jest Ci czas i cierpliwość, nic na to nie poradzisz. Nie od razu Rzym zbudowano.
Tak czy inaczej potrzebny jest Ci czas i cierpliwość, nic na to nie poradzisz. Nie od razu Rzym zbudowano.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Lapti - a jak długo ta strona jest w sieci?
Może skończył Ci się Fresh Site Bonus...
Czas nie jest Twoim wrogiem - nie przejmować się wahaniami, robić zaplecze (postaw parę niewielkich stronek tematycznych z których podlinkujesz stronę pozycjonowaną - a te stronki linkuj z katalogów i precli).
Im bardziej chaotyczne to będzie tym lepiej...
Pozycjonowanie to długotrwały i niekończący się proces...
Powodzenia
Wojtek
Może skończył Ci się Fresh Site Bonus...
Czas nie jest Twoim wrogiem - nie przejmować się wahaniami, robić zaplecze (postaw parę niewielkich stronek tematycznych z których podlinkujesz stronę pozycjonowaną - a te stronki linkuj z katalogów i precli).
Im bardziej chaotyczne to będzie tym lepiej...
Pozycjonowanie to długotrwały i niekończący się proces...
Powodzenia
Wojtek
-

swirus71 - Posty: 293
W marcu będzie dopiero/już rok.
Pozycja w styczniu/lutym już się ustabilizowała. Pięknie przez kilka tygodni utrzymywałem się na pierwszej stronie - nawet na tej samej pozycji. Teraz wygrzmotało mnie na drugą - ale to efekt aktualizacji, więc może jeszcze tam wrócę
Może faktycznie trzeba dołożyć kolejną stronę, która będzie wypychać do góry
Pozdrawiam
lapti
Pozycja w styczniu/lutym już się ustabilizowała. Pięknie przez kilka tygodni utrzymywałem się na pierwszej stronie - nawet na tej samej pozycji. Teraz wygrzmotało mnie na drugą - ale to efekt aktualizacji, więc może jeszcze tam wrócę
Może faktycznie trzeba dołożyć kolejną stronę, która będzie wypychać do góry
Pozdrawiam
lapti
-

lapti - Posty: 611
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-