Od ok miesiąca obserwuję na swojej stronie skoki. Z pozycji nr 1 spadam na pozycję nr 3( od razu). Takie zamiany trwają kilka dni. Skąd to się bierze?
Ostatnio na stronie sporo zmieniałam. Bardzo dbam o codzienne pozycjonowanie strony.
Strona: http://www.kuchnie-vena.pl/
Hasło: meble kuchenne Lublin
Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Tak, masz. Czy bedzie to latwe, czy trudne, to juz inna kwestia.
Wyszukiwarka bierze pod uwage poprzednio odwiedzane przez Ciebie strony. Sprawdzaj pozycje w trybie incognito. W przegladarce Chrome Ctrl+Shift+N
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

sama nie wiem - Posty: 65
- Miejscowość: Lublin
Witam serdecznie.
Myślę że to efekt tzw. Google Dance czyli wymianą nowych danych pomiędzy DC czyli różnymi serwerami Google.
Nie wiem jak długo byłaś na pozycji pierwszej w G na podaną frazę, w sumie nie jest to tak istotne.
Istotą Gogle Dance (oprócz wahań pozycji w SERPACH ) jest fakt że "konkurencja" nie śpi.
W chwili kiedy to "nasze" wyniki pną się w górę aby dobić do nr1 takie wahnięcia są objawem tego, że idziemy w dobrym kierunku
Np. dzisiaj strona jest na pozycji 25 za 2 dni spada na 30 żeby po kilku dniach być na 21.
W chwili kiedy zajmujemy pozycję nr 1 i zaczynają się "Googloskie tańce" należy bacznie przyjrzeć się działaniom konkurencji oraz własnym działaniom.
W chwili, kiedy nic nie zmienialiśmy na stronie - należy zadbać o nowe wartościowe linki.
Ty jednak wspominałaś o zmianach na stronie - być może poszły one w nie do końca dobrym kierunku.
Na Twoim miejscu zadbałbym o nowe wartościowe linki, a jeśli "tańce" nie ustaną - spróbował wrócić do poprzedniej wersji serwisu.
Tak czy owak bez testów i pracy się nie obejdzie.
PS. Poproś o zbadanie konkurencji programem Market Samurai - być może któryś z forumowiczów pomoże - na podstawie analizy swoich linków i linków konkurencji otrzymasz bardziej pewne dane, które pozwolą na kroki w dobrym kierunku!
Myślę że to efekt tzw. Google Dance czyli wymianą nowych danych pomiędzy DC czyli różnymi serwerami Google.
Nie wiem jak długo byłaś na pozycji pierwszej w G na podaną frazę, w sumie nie jest to tak istotne.
Istotą Gogle Dance (oprócz wahań pozycji w SERPACH ) jest fakt że "konkurencja" nie śpi.
W chwili kiedy to "nasze" wyniki pną się w górę aby dobić do nr1 takie wahnięcia są objawem tego, że idziemy w dobrym kierunku
Np. dzisiaj strona jest na pozycji 25 za 2 dni spada na 30 żeby po kilku dniach być na 21.
W chwili kiedy zajmujemy pozycję nr 1 i zaczynają się "Googloskie tańce" należy bacznie przyjrzeć się działaniom konkurencji oraz własnym działaniom.
W chwili, kiedy nic nie zmienialiśmy na stronie - należy zadbać o nowe wartościowe linki.
Ty jednak wspominałaś o zmianach na stronie - być może poszły one w nie do końca dobrym kierunku.
Na Twoim miejscu zadbałbym o nowe wartościowe linki, a jeśli "tańce" nie ustaną - spróbował wrócić do poprzedniej wersji serwisu.
Tak czy owak bez testów i pracy się nie obejdzie.
PS. Poproś o zbadanie konkurencji programem Market Samurai - być może któryś z forumowiczów pomoże - na podstawie analizy swoich linków i linków konkurencji otrzymasz bardziej pewne dane, które pozwolą na kroki w dobrym kierunku!
-

zwierz - Posty: 48
- Miejscowość: Poznań
Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź.
W kwestii pozycjonowanie jestem samoukiem, działam intuicyjnie praktykując różne swoje pomysły. pozycjonuję tylko swoją stronę.
Piszę blogi, publikuję różne artykuły związane z projektowaniem wnętrz, czyli moją branżą.
Dziś moja strona www.kuchnie-vena.pl na hasło "meble kuchenne lublin" jest na pierwszym miejscu. Mam nadzieję, że tak już zostanie. Nieprzerwanie pozycjonuje na znane mi sposoby, ale wiedza moja jest znikoma w stosunku do profesjonalistów.
Pozdrawiam
W kwestii pozycjonowanie jestem samoukiem, działam intuicyjnie praktykując różne swoje pomysły. pozycjonuję tylko swoją stronę.
Piszę blogi, publikuję różne artykuły związane z projektowaniem wnętrz, czyli moją branżą.
Dziś moja strona www.kuchnie-vena.pl na hasło "meble kuchenne lublin" jest na pierwszym miejscu. Mam nadzieję, że tak już zostanie. Nieprzerwanie pozycjonuje na znane mi sposoby, ale wiedza moja jest znikoma w stosunku do profesjonalistów.
Pozdrawiam
Urszula Tomaszewska
-

Tak jak napisal kolega zwierz, takie wahania sa normalne i nazywaja sie google dance. Oprocz opisanej przez niego sytuacji, wahania wystepuja, gdy Google stara sie ustalic, na ktorej pozycji strona powinna byc - na probe wrzuca ja na rozne i sprawdza, jakie sa efekty (liczba klikniec). Lubi to trwac z tydzien - dwa. Potem sie uspokaja. Czekaj cierpliwie 
W biznesie internetowym bardzo ważne jest, by mieć najlepszy hosting, który zapewni stabilność strony WWW. Awarie serwera hostingowego mogą spowodować wyrzucenie Twojej witryny z Google, ponieważ (naturalnie) nie linkują oni do niedziałających stron. W codziennej pracy pomoże Ci natomiast najlepszy antywirus (oczywiście darmowy!) - polecam go zainstalować. Sam używam wiele lat i nigdy nie narzekałem na robaki, spyware i inne zagrożenia 
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Bardzo dziękuję za odpowiedź, cierpliwie będę czekać na wyniki , intensywniej pozycjonując w tym czasie
, nie zaszkodzi przecież 
Ulka
-

Nigdy nie bądź tego taka pewna, gdyż podczas pozycjonowania również potrzebna jest również dywersyfikacja anchorów... Takie wahania to norma w Google. Nie przejmuj się nimi, chyba, że strona będzie spadała...
Proponuję zwiększyć tematyczność fraz, bo takie to mało interesujące słowa i na pewno z czasem spadniesz z pierwszej strony:
1. 5 * www.kuchnie-vena.pl
2. 5 * http://www.kuchnie-vena.pl
3. 2 * <a>noText<⁄a>
4. 1 * aranżacje wnętrz lublin vena.meble kuchenne i szafy na wymiar lublin
Proponuję zwiększyć tematyczność fraz, bo takie to mało interesujące słowa i na pewno z czasem spadniesz z pierwszej strony:
1. 5 * www.kuchnie-vena.pl
2. 5 * http://www.kuchnie-vena.pl
3. 2 * <a>noText<⁄a>
4. 1 * aranżacje wnętrz lublin vena.meble kuchenne i szafy na wymiar lublin
Damtox - Profesjonalne pozycjonowanie stron - kilkuletnie doświadczenie w branży SEO, ponad 1200 zadowolonych klientów i ponad 5000 wypozycjonowanych fraz, skuteczność na poziomie 90%.
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
Mam pytanie dotyczące pozycjonowania strony, jeżeli np. pozycjonuję na frazę akcesoria kuchenne to czy są szansę na pierwszą pozycje w G skoro na pierwszej pozycji istnieje strona dokładnie o tej nazwie czyli np. akcesoriakuchenne.pl
I jeszcze jedno: jak to jest że w jednej przeglądarce na tą samą frazę jestem na pozycji 3 a na innej na pozycji 5
I jeszcze jedno: jak to jest że w jednej przeglądarce na tą samą frazę jestem na pozycji 3 a na innej na pozycji 5
- benek
W kwestii pozycji w innych przegladarkach to zobacz sobie czy nie jesteś zalogowany na konto google. Jeśli masz jakiś plus dla swojej strony czy już na nią wchodziles z tej frazy to będzie ona wyżej niż normalnie. Polecam niezależne programy do sprawdzania pozycji
A czy ty już wiesz, jak zarabiać przez internet?
-

kuba_ziol - Posty: 95
- Miejscowość: Wrocław / Częstochowa
Oprócz tego że rzeczywiście możesz mieć przeklikaną stronę u siebie to faktem jest, że różnica może wynikać z rodzaju przeglądarki, czasem się to zdarza - aczkolwiek to powinny być rózniće max +/- 1, 2 pozycję.
Wyczyść historię przeglądania, cache i sprawdź, a najlepiej używaj jakiegoś programu do tego.
Wyczyść historię przeglądania, cache i sprawdź, a najlepiej używaj jakiegoś programu do tego.
-

Elias - Posty: 93
czy są szansę na pierwszą pozycje w G skoro na pierwszej pozycji istnieje strona dokładnie o tej nazwie czyli np. akcesoriakuchenne.pl
Tak, masz. Czy bedzie to latwe, czy trudne, to juz inna kwestia.
Wyszukiwarka bierze pod uwage poprzednio odwiedzane przez Ciebie strony. Sprawdzaj pozycje w trybie incognito. W przegladarce Chrome Ctrl+Shift+N
Rozsądna cena hostingu to 300zł rocznie. Wybierz najlepszy hosting, aby nie mieć problemów ze swoją stroną WWW. Z kolei aby nie mieć problemów ze swoim komputerem, wybierz najlepszy antywirus i zainstaluj go zgodnie z moimi instrukcjami.
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-