Rok założenia: 2008Kontakt
wszystkie pytania związane z pozycjonowaniem, które nie pasują do innych działów SEO
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Publiker - problem

Postprzez RED_5
napisane: 29 Wrz 2010, o 10:36

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,

Postanowiłem napisać, gdyż mam pewien problem z programem publiker (a właściwie z hostingiem dla tego programu). Otóż od kilku lat korzystam z ovh i jak dotąd jestem zadowolony - jakakolwiek pomoc z ich strony zawsze była szybka i rzeczowa.

Niestety ostatnio gdy chciałem zainstalować program publiker na moim serwerze otrzymałem informację:

requires the ionCube PHP Loader ioncube_loader_lin_4.4.so to be installed by the site administrator.

Skontaktowałem się więc z pomocą techniczną ovh i otrzymałem następującą odpowiedź:

Niestety użytkownicy serwerów wirtualnych mają prawo korzystać z praw użytkownika, dlatego instalacja tego modułu nie będzie możliwa.

Prawdę mówiąc nie chciał bym specjalnie dla publikera kupować kolejnego hostingu (w innej firmie), ale w ohv wygląda na to, że publikera nie uruchomię.

W związku z tym, chciałbym zapytać co możecie mi poradzić. Czy rzeczywiście mogą być jakieś przeciwwskazania na danym serwerze wirtualnym, czy jest to tylko widzi mi się usługodawcy. Jeśli w ovh rzeczywiście nie mam szans na uruchomienie tego programu to może poradzicie mi jakiś niedrogi i dobry hosting, na którym na pewno uruchomię ten program?

Z góry dziękuję za odpowiedź w tej sprawie.

RED_5

Witam ponownie

Postprzez RED_5
napisane: 29 Wrz 2010, o 23:06

Troszkę dziwnie, że sam odpowiadam na swoje pytanie, ale może komuś na przyszłość się przyda. Otóż skontaktowałem się telefonicznie z pomocą OVH i trafiłem na osobę znającą się na rzeczy, która poinformowała mnie o operacjach jakie należy wykonać.

Wystarczyło w pliku htaccess dodać następujące komendy:

SetEnv PHP_VER 5
SetEnv IONCUBE 1
SetEnv ZEND_OPTIMIZER 0

Mam nadzieję, że inni skorzystają z tej informacji.

RED_5

Jak się chce to można :)

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 30 Wrz 2010, o 10:32

Hehe jak się chce to można wszystko zrobić :) Fajnie, że sobie poradziłeś i że obsługa była kompetentna (przynajmniej ta telefoniczna :D). Z pewnością przyda się innym to rozwiązanie :)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Pytania i wątpliwości