A więc cytując Piotrka:
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka napisał(a):SQUEEZE PAGE - ( pol. wyciskacz ( potocznie)) - jest to strona www, której w zasadzie jedynym celem jest nakłonienie odwiedzającego na wykonanie jakiejś konkretnej akcji. Przeważnie jest to pozyskanie subskrybenta, czyli uzyskanie od Niego adresu e-mail w zamian za darmowy dostęp do jakiejś wiedzy.
Mówią, że na squeeze page internauta może dokonać dwóch czynności:
- podać swój adres e-mail lub
- opuścić stronę
Reszta definicji dostępna jest tutaj:
slownik-ebiznesowy-definicje-terminy/squeeze-page-definicja-t399.htmlTak interpretuję słowo
Jarek87 napisał(a):squeeze
którego użyłeś. Dodatkowo te witryny (jako całość) są przeważnie jednostronicowe.
Jarek87 napisał(a):chyba mnie nie zrozumiałeś
Chyba zrozumiałem...
Pominąłem sobie jedynie zagłębianie w definicję produktu tej firmy, bo gdybym chciał, to pewnie przeczytał bym o tym na ich stronie.
Uważam, że postawienie squeeza nic nie da. Zwłaszcza, że nie chcesz dać w nim formularza, nie chcesz budować listy mailingowej, ani nie oczekujesz żadnej akcji od użytkownika. Domena dla Ciebie ma za zadanie spełniać jedynie funkcje seo - przeniesienie siły słowa zawartego w niej (w nazwie domeny). A najlepszą funkcją po za przekazaniem siły może być ściągnięcie ruchu na witrynę docelową. Zresztą masz to w jednym zdaniu napisane przez Pawła:
Paweł Landzberg napisał(a):Nie dość, że da witrynie głównej siły seo, to jeszcze czasem może ktoś z zaplecza przejdzie na witrynę główną.
Zrób sobie serwis tematyczny (wydaje mi się, że rozsądne minimum to 5 stron/plików) i rozsądnie podlinkuj. Mój przepis masz w poprzednim poście - sprawdza się :]
Jarek87 napisał(a):Jakie kuźwa subdomeny

? Nigdzie nie było o nich mowy

Takie subdomeny, że przeczytaj cała moją wypowiedź (wraz z cytatem i następnym zdaniem). Jeśli przekierowanie nowej domeny miało by moc podnoszącą witrynę docelową w serpach, to tak samo działały by subdomeny. Ale chyba przecież nie na tym polega pozycjonowanie (kto ma więcej przekierowań).
Pozdrawiam
R.