Witajcie.
Zastanawia mnie jedna rzecz...
1. Dlaczego np publiker i inne, nie pobierają opłat za używanie, tylko jednorazowo za pobranie? Mi sie wydaje ze bardziej sie będzie opłacać pobierać miesięczne opłaty niż tylko jednorazowa. Ja rozumiem ze wtedy trze baby było dodać koszty tez miesięczne, ale imo to by sie bardziej opłaciło. Zapytałem tych z publikera dlaczego tak zrobili, nie chcieli mi odpowiedzieć... Co wy sadzicie?
2. Dlaczego robią takie programy co instaluje sie na serwerze, a nie działają po prostu na kompie (.exe)?
Rozumiem ze możecie powiedzieć: "Bo na takim języku programowania sie znają". Ale czy istnieją jakieś inne powody waszym zdaniem?
Pozdrawiam o/
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Jakoś wolę na serwerze - nie widzi mi się blaszak w domu chodzący 24/dobę a cały numer z tymi skryptami polega na tym że działają na okrągło. Zresztą podejrzewam, że gdyby podliczyć koszty zasilania blaszaka to wyszłoby drożej niż opłata za serwer. Zresztą kto Ci broni postawić u siebie serwer webowy z mysql, php itd i postawić na nim publikera - jak najbardziej się da - tylko po co?
Zresztą jak chcesz to możesz sobie postawić LAMP-a choćby na maszynie wirtualnej.
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
1. A to miało by działać na czyim serwerze?
Na właściciela publikera?
Jaki byłby koszt utrzymania serwera obsługującego tak ogromną ilość użytkowników?
Zyski ze sprzedaży licencji są pewniejsze.
2. exe ... na serwerze automat może funkcjonować bez przerwy a na pc? Niby też ale ale.
Czy własny serwer to zbędny wydatek?
Na właściciela publikera?
Jaki byłby koszt utrzymania serwera obsługującego tak ogromną ilość użytkowników?
Zyski ze sprzedaży licencji są pewniejsze.
2. exe ... na serwerze automat może funkcjonować bez przerwy a na pc? Niby też ale ale.
Czy własny serwer to zbędny wydatek?
- miloszgadz
Dlaczego robią takie programy co instaluje sie na serwerze, a nie działają po prostu na kompie (.exe)?
Jakoś wolę na serwerze - nie widzi mi się blaszak w domu chodzący 24/dobę a cały numer z tymi skryptami polega na tym że działają na okrągło. Zresztą podejrzewam, że gdyby podliczyć koszty zasilania blaszaka to wyszłoby drożej niż opłata za serwer. Zresztą kto Ci broni postawić u siebie serwer webowy z mysql, php itd i postawić na nim publikera - jak najbardziej się da - tylko po co?
Zresztą jak chcesz to możesz sobie postawić LAMP-a choćby na maszynie wirtualnej.
-

swirus71 - Posty: 293
1. Tak, na serwerze właściciela, ale oczywiście by to opłacał użytkownik + za używanie skryptu.
Wtedy by byl... o wpadłem na pomysł
Przecież mozna tez pobierać miesięczne opłaty, ale aby oni sobie instalowali to na własnym serwerze, poprostu blokować skrypt jeśli nie jest opłacana licencja...
Dzieki za podpowiedzi!
Wtedy by byl... o wpadłem na pomysł
Dzieki za podpowiedzi!
- PabloM
Co do exe, to zauważ, że taki soft by działał tylko na Windows, a duża część ludzi z branży IT pracuje na innych systemach. Skrypty w PHP (zainstalowane na wykupionym hostingu) są o tyle fajne, że można je obsługiwać z każdego komputera posiadającego dostęp do Internetu 
- Rocky
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-