Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
To tylko ułamek jego możliwości. Mając odpowiedni mody można spamować blogi, katalogować do seokatalogów i innych skryptów, dodawać artykuły na WP itp.
Niestety, nic od strony prawnej spamerowi nie grozi. Nie ma żadnych podstaw do jakichkolwiek roszczeń. Bo za co? Że ktoś Ci założył konto na forum i dodał post bez ładu i składu z linkiem w środku? A że automat to robi, a nie człowiek - bez znaczenia.
Tak czy owak, warto budować linki etycznymi metodami. I niech mi nikt nie mówi, że spamowanie forów i blogów jest etyczne, bo ten spam ktoś musi czyścić i uganiać się za nim - a na to potrzebny jest czas administratora / właściciela i moderatorów. Czy etycznie jest kraść czyjś czas? Pytanie retoryczne.
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
witam na wstępie chciałem zapytać co to jest ten xrumer ,natknąłem się na ten program na jednej stronie jakiegoś pozycjonera,ogólnie wydaję mi się że jest to spamiarka i czarne seo tu widzę ,mógłby mi ktoś jasno wytłumaczyć ,jakie ta machina ma funkcję i czy ktoś jej używa z tego forum.
- Adrian
- Miejscowość: Leżajsk
XRumer to program do masowego zakładania profili na forach i masowego postowania. Cel - pozyskiwać linki.
Puszczenie takiej paczki linków nazywa się blastem.
Tak jest to narzędzie do spamowania głównie na forach.
Cały soft jest dosyć drogi i wymaga trochę wiedzy od pozycjonera.
Puszczenie takiej paczki linków nazywa się blastem.
Tak jest to narzędzie do spamowania głównie na forach.
Cały soft jest dosyć drogi i wymaga trochę wiedzy od pozycjonera.
-

redseo - Posty: 18
- Miejscowość: Bydgoszcz
Wątpię żeby ktoś pochwalił się tym, że jest(nie oszukujmy się) zwykłym spamerem. Ponieważ linki z for internetowych, z pomocą moderatorów i administratorów, znikają tak szybko jak się pojawił efekty takiego spamowania są raczej krótkotrwałe. Z informacji, które udało mi się znaleźć wynika, że xrumer nie rozróżnia nawet, jakim językiem posługują się użytkownicy danego fora. Kombinacje ze spamiarkami są dobre na krótką metę. Lepiej zajmij się pisaniem wartościowych artykułów, które pozostaną w sieci na długo.
Pozdrawiam Dawid Frőhlich.
Pozdrawiam Dawid Frőhlich.
-

DawidFrohlich - Posty: 26
Hej na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie korzystam z takich rozwiązań i nigdy nie miałem zamiaru.
Pytałem tylko z czystej ciekawości.Trzeba być nabierząco z wszystkimi nowinkami,żeby czasami nikt nam nie wcisnął jakiś źle widzianych metod.
Pytałem tylko z czystej ciekawości.Trzeba być nabierząco z wszystkimi nowinkami,żeby czasami nikt nam nie wcisnął jakiś źle widzianych metod.
- Adrian
Spokojnie Adrianie, wcale cię o to nie oskarżam i nie chciałem cię urazić.
Swoją drogą jestem ciekawy czy nasze prawo przewiduje jakieś kary dla spamerów? Oczywiście chodzi mi o osoby które spamują blogi, fora oraz portale społecznościowe. Jak to z tym jest? Za spamowanie skrzynek pocztowych nie chcianymi treściami reklamowymi można otrzymać karę grzywny, a co z resztą?
Swoją drogą jestem ciekawy czy nasze prawo przewiduje jakieś kary dla spamerów? Oczywiście chodzi mi o osoby które spamują blogi, fora oraz portale społecznościowe. Jak to z tym jest? Za spamowanie skrzynek pocztowych nie chcianymi treściami reklamowymi można otrzymać karę grzywny, a co z resztą?
-

DawidFrohlich - Posty: 26
Witaj Dawidzie ,nie jestem urażony ,tak jakoś szybko pisałem ,być może tak to niefortunnie zabrzmiało
oczywiście popieram to co powiedziałeś wcześniej .
Dołączam się do pytania kolegi ,kiedyś to było 5tyś ale za spam mailowy , a jak kto wygląda w innym przypadku też jestem ciekawy.Może ktoś bardziej obeznany wypowie się w temacie
Dołączam się do pytania kolegi ,kiedyś to było 5tyś ale za spam mailowy , a jak kto wygląda w innym przypadku też jestem ciekawy.Może ktoś bardziej obeznany wypowie się w temacie
- Adrian
XRumer to program do masowego zakładania profili na forach i masowego postowania
To tylko ułamek jego możliwości. Mając odpowiedni mody można spamować blogi, katalogować do seokatalogów i innych skryptów, dodawać artykuły na WP itp.
Blog: Zarabianie w Internecie. Zobacz również wartościowe artykuły z kategorii: pozycjonowanie.
- arve_lek
@arve_lek - oczywiście masz racje. XR potrafi więcej niż to co napisałem. Można go nawet uczyć nowych rzeczy 
Spamowanie for to jego podstawowa i najbardziej oczywista funkcja
Spamowanie for to jego podstawowa i najbardziej oczywista funkcja
RedSEO.pl - Pozycjonowanie Bydgoszcz
-

redseo - Posty: 18
- Miejscowość: Bydgoszcz
DawidFrohlich napisał(a):Swoją drogą jestem ciekawy czy nasze prawo przewiduje jakieś kary dla spamerów? Oczywiście chodzi mi o osoby które spamują blogi, fora oraz portale społecznościowe. Jak to z tym jest?
Niestety, nic od strony prawnej spamerowi nie grozi. Nie ma żadnych podstaw do jakichkolwiek roszczeń. Bo za co? Że ktoś Ci założył konto na forum i dodał post bez ładu i składu z linkiem w środku? A że automat to robi, a nie człowiek - bez znaczenia.
Tak czy owak, warto budować linki etycznymi metodami. I niech mi nikt nie mówi, że spamowanie forów i blogów jest etyczne, bo ten spam ktoś musi czyścić i uganiać się za nim - a na to potrzebny jest czas administratora / właściciela i moderatorów. Czy etycznie jest kraść czyjś czas? Pytanie retoryczne.
Żeby skutecznie pozycjonować, potrzebujesz mnóstwo wiedzy. Zajrzyj na mój blog o e-biznesie do kategorii pozycjonowanie, a znajdziesz tam informacje odnośnie etycznego pozycjonowania stron w Google. Chcesz nauczyć się pozycjonowania? Zapisz się na całkowicie bezpłatny kurs pozycjonowania. 14 lekcji, mnóstwo wskazówek, zero lania wody.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-