Witam, ni z du*y ni z pietruchy na stronę forum dla programistów jest dużo odwiedzin
screen:
http://img690.imageshack.us/img690/8232/beztytuugo.png
ponad 300 gości... To są chyba boty... I jeszcze jedno, nic nie linkowałem i google już zaindexowało tą stronkę... Nie wiem czy to normalne...
PS: link był, ale tylko z webmasterzy pod takim wyglądem "programisci.org" więc nie wiem
PS2: To nie mój screen
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
D-dos,
Na 99% to boty spamerskie. Coś się uwzięli chyba na to forum. Masz zainstalowane statystyki? Przejrzyj je i zrób szybką analizę odwiedzin.
Też ma czasami małe naloty na moje serwisy. Np. roboty próbują wypełniać formularze. Ale takiego ataku jeszcze nie miałem. Pewnie walą z różnych IP, więc ich nie zablokujesz.
Przeczekaj i tyle. Jeśli stan taki się utrzyma, trzeba będzie coś podziałać: przejrzeć logi serwera, sprawdzić aktualność skryptu forum.
Jeśli chodzi o to zaindeksowanie, to nie jest to żadna nowość. Zdarza się.
Choć jak napisałeś, 1 link był do forum, tak? Jeśli tak, to nic dziwnego.
Na 99% to boty spamerskie. Coś się uwzięli chyba na to forum. Masz zainstalowane statystyki? Przejrzyj je i zrób szybką analizę odwiedzin.
Też ma czasami małe naloty na moje serwisy. Np. roboty próbują wypełniać formularze. Ale takiego ataku jeszcze nie miałem. Pewnie walą z różnych IP, więc ich nie zablokujesz.
Przeczekaj i tyle. Jeśli stan taki się utrzyma, trzeba będzie coś podziałać: przejrzeć logi serwera, sprawdzić aktualność skryptu forum.
Jeśli chodzi o to zaindeksowanie, to nie jest to żadna nowość. Zdarza się.
Choć jak napisałeś, 1 link był do forum, tak? Jeśli tak, to nic dziwnego.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
- D-dos
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-