co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
wszystkie pytania związane z pozycjonowaniem, które nie pasują do innych działów SEO

Witam
Albo mi się wydaje albo z artykułu
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/aran ... --1-a.html
nie ma linku do Twojej strony?

miloszgadz

Pierwsze, co jest do zrobienia na stronie (www.kuchnie-vena.pl) to metatagi:
1) title - na stronie głównej jest zbyt długi, ogranicz się do 65 znaków zawierając najważniejszą frazę na początku, podobnie na podstronach
2) description - również zbyt długie i niestety nie zmienia się (na większości podstron), ogranicz do 160 znaków i zrób unikalne, zachęcające do odwiedzenia strony teksty

Zrób też przekierowanie z http://www.kuchnie-vena.pl/index.html na http://www.kuchnie-vena.pl/

Zanim jednak włożysz zbyt wiele energii w pozycjonowanie przetestuj skuteczność strony za pomocą adwords
na pożądane frazy. Mała inwestycja w reklamę da Ci odpowiedź czego możesz się spodziewać, kiedy przyjdą efekty pozycjonowania. W razie potrzeby popracuj nad przełożeniem liczby odwiedzin na zapytania klientów (czyli nad ofertą).

Z artykułami - dobra robota.

Awatar użytkownika
xmarketing

Miejscowość: Olsztyn

Witam
Zajrzałam tu po długiej nieobecności spowodowanej zwykłym zapracowaniem. Bardzo sie cieszę, ze tu zerknełam. Niezwykle jestem wam wdzieczna za cenne uwagi. Jak wspominałam jestem laikiem informatycznym. Zdobywam wiedzę krok po kroku. Wasze uwagi to wartości naj... podane na tacy. Dostosuje się do tego bardzo skrupulatnie w przyszłym tygodniu.Proszę o dalszą konstruktywną krytykę. Jeśli chodzi o wiadomosci24 to ostatnio udało mi sie wpleść w tekst link
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/tuz_ ... 33259.html
Czy słowa kluczowe które wplatuję w tekst maja jakąś wartość jeżeli nie ma linku do strony?
Pozdrawiam Ulka

Awatar użytkownika
sama nie wiem

Miejscowość: Lublin

Jeśli nie ma linku do strony to art nic nie daję.
Cała idea pozycjonowania w największym stopniu polega na zdobywaniu linów.
A jeśli jest link to najlepiej o treści na jakie słowo kluczowe pozycjonujemy -
wtedy wplątanie słów kluczowych w tekst ma znacznie.

miloszgadz

Efekty pozycjonowania przy dwóch domenach

Postprzez mysero 18 Maj 2010, o 10:48

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam nie mogłem znaleźć lepszego miejsca na moje pytanie, więc pisze tu, w końcu ja też chcę się dowiedzieć czegoś o efektach pozycjonowania:)
Pewna strona była pozycjonowana lata świetlne temu, teraz jest na 50 pozycji, ogólnie nic ciekawego. Teraz pozycjonuję tę samą stronę pod nową domeną (aczkolwiek stara jest nadal aktywna) i nadal nowej nie widzę w wynikach. Zapewne trochę to potrwa, bo frazy są całkiem trudne. Ale moje pytanie jest takie: czy mam coś zrobić, żeby google przestało indeksować starą domenę, a zaindeksowało nową czy to zrobi się samo? Mam coś z tym robić? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Mogę jeszcze powiedzieć, że obie strony są zaindeksowane w sumie bo site:nazwa domeny mam każdą z nich. Strona jest absolutnie we flashu co nieco utrudnia pozycjonerkę:(

mysero

Przekierowanie

Postprzez Paweł Landzberg 18 Maj 2010, o 12:55

Dobrze by było jakbyś zrobił przekierowanie ze starej domeny na nową - bo teraz masz 2 identyczne strony z tego co rozumiem. Trochę było napisane o tym w wątku o przekierowaniu.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re:

Postprzez mysero 18 Maj 2010, o 17:36

Dzięki Paweł zrobione, jeśli będę miał jeszcze problemy będę prosił dalej o wsparcie. Do usłyszenia!

mysero

301

Postprzez mysero 24 Maj 2010, o 06:25

Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc jak powinien wyglądać .htaccess z wieloma przekierowaniami 301? Ma być linijka przerwy między kolejnymi przekierowaniami? Pozdrawiam

mysero

.htaccess

Postprzez Paweł Landzberg 24 Maj 2010, o 10:02

Ja z reguły daję pomiędzy komendami 1 linijkę wolną. Nie trzeba tego robić, ale jest przejrzyściej. Natomiast na końcu całego .htaccessa musi być 1 linijka pusta.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

wracajac do tematu

Postprzez Rocky 2 Cze 2010, o 11:55

Wracając do tematu, ostatnio dostałem zlecenia pozycjonowania strony pewnej firmy, efekty były (3-4 dziesiątka w wynikach) po 1 dniu (sic!) wystarczyło dodać dobre wpisy (porządny opis z synonimami który tworzyłem przez pół godziny) do dobrych katalogów, zgodnie z zaleceniami Gugli (patrz moja stopka :P oraz tu, regularne katalogowanie po 10-15 wpisów/dzień przez tydzień dało niemal zamierzony efekt (2 z 4 fraz w TOP10) kwestia kilku dni i reszta też wejdzie :)

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i wątpliwości