Witam,
Mam pytanie: bo ja nigdy nie zajmowalem sie pozycjonowaniem, a moja strona http://www.sukces.l.pl jak wstawisz slowo 'sukces' jest w google na pierwszej stronie na trzeciej pozycji. I pagerank mam 4.
Mysle, ze w zwiekszanie pozycji juz nie ma sie co bawic, chociaz fajnie byloby byc na pierwszej:)
Ale chcialbym zwiekszyc pagerank. Co to w zasadzie jest i co powoduje ze sie zwieksza?
Czy czeste aktualizowanie strony pomaga, czy wrecz przeciwnie, bo ja zbyt czesto mojej nie aktualizuje:(
Serdecznie pozdrawiam
Witek
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Faktycznie
wpisałem z "www" i były tylko 3. Zapomniałem zobaczyć bez "www".
Dziekuje za odpowiedz. Ale co powinienem robic, (a czego nie robic) zeby moja strona sie utrzymywala?
Dziekuje za odpowiedz.
Czy mozesz napisac cos wiecej o tym 'co tu moze nie grac' i jak ewentualnie to naprawic.
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Witaj,
Wprawdzie słowo sukces masz w domenie co dosyć sporo daję. Ja po miesiącu od zarejestrowania domeny bizneswnecie.pl byłem na pierwszej stronie na frazę biznes w necie. Od momentu, gdy pojawiła się na niej jakakolwiek treść jestem na pierwszym miejscu na tą frazę.
Ogólnie mogę powiedzieć tyle, ze z upływem czasu Twoja strona stała się bardziej wartościowsza (świadczy o tym też wyższy wskaźnik Page Rank, który pokazuje jak wartościowa jest zawartość strony). Linków prowadzących do strony nie masz praktycznie, ale masz ciekawą treść no i długi okres jest ta domena w Sieci (od 2000 roku bodajże). A to jest doceniane przez Google.
Dziwi mnie tylko to, że po wpisaniu komendy "site" w Google masz zaindeksowane tylko 3 strony. Coś tu jest chyba nie tak
Wprawdzie słowo sukces masz w domenie co dosyć sporo daję. Ja po miesiącu od zarejestrowania domeny bizneswnecie.pl byłem na pierwszej stronie na frazę biznes w necie. Od momentu, gdy pojawiła się na niej jakakolwiek treść jestem na pierwszym miejscu na tą frazę.
Ogólnie mogę powiedzieć tyle, ze z upływem czasu Twoja strona stała się bardziej wartościowsza (świadczy o tym też wyższy wskaźnik Page Rank, który pokazuje jak wartościowa jest zawartość strony). Linków prowadzących do strony nie masz praktycznie, ale masz ciekawą treść no i długi okres jest ta domena w Sieci (od 2000 roku bodajże). A to jest doceniane przez Google.
Dziwi mnie tylko to, że po wpisaniu komendy "site" w Google masz zaindeksowane tylko 3 strony. Coś tu jest chyba nie tak
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Pozycjonowanie, to nie tylko walka o lepsze pozycje, ale także utrzymywanie wysokich. Zdobywanie linków to chleb powszedni promocji w wyszukiwarce. W przypadku kiedy pozycja spadnie ciężko będzie wrócić na podium. Oczywiście życzę ci żebyś zabawił tam jak najdłużej. Swoją drogą duży ruch generujesz ze słowa "sukces"? Słowo wydaje się atrakcyjne, ale wymaga kontekstu "jak osiągnąć sukces" itd.
Pzdr
Pzdr
- bepob
U mnie Witku Twoja strona, jest nieustannie wyświetlana na 5 pozycji w Google, pod hasłem sukces. Natomiast na 3 pozycji, znajduje się ustabilizowana strona sukceslink. Z tego co wiem, swoją pozycję możesz zawdzięczać między innymi Sebastianowi, jego telewizji itd.
Paweł: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=sit ... Szukaj&lr=
Paweł: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=sit ... Szukaj&lr=
- Krzysztof 'Junior' Trybulski
Krzysztof Trybulski napisał(a):Paweł: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=sit ... Szukaj&lr=
Faktycznie
-

Heh, a do tej pory myślałem, że "sukces" jest dosyć trudną frazą
Jeżeli tak jest, to tym bardziej gratulacje. Pamiętaj, żeby przynajmniej utrzymać to co masz, a to jest trudniejsze niż wzbicie się na górę.
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
Kamil 'seven' Lubelski napisał(a): Pamiętaj, żeby przynajmniej utrzymać to co masz, a to jest trudniejsze niż wzbicie się na górę.
Dziekuje za odpowiedz. Ale co powinienem robic, (a czego nie robic) zeby moja strona sie utrzymywala?
- Witek
Paweł Landzberg napisał(a):Dziwi mnie tylko to, że po wpisaniu komendy "site" w Google masz zaindeksowane tylko 3 strony. Coś tu jest chyba nie tak
Dziekuje za odpowiedz.
Czy mozesz napisac cos wiecej o tym 'co tu moze nie grac' i jak ewentualnie to naprawic.
- Witek
Chodzi o to, że masz swoją dostępną pod "www" i bez "www", a w menu masz wszędzie podlinkowane bez "www". Toteż myślę, że dobrze by było zmienić, żeby Twoja strona była dostępna pod adresem bez "www". Wszak strona z "www" i bez są 2 różnymi stronami dla Google (ciężko mi się szuka dziś, bo jest podobny wątek na forum - wszak weekend się zaczął, więc podam na bazie swojego prziekierowania).
Należy stworzyć plik o nazwie ".htaccess" (tak plik z kropką przez nazwą - np. w notatniku można go stworzyć). W pliku tyn należy wpisać np.:
Przykładowy kod do przekierowania na stronę bez "www":
gdzie twojadomena.pl powinieneś zamienić na Twoją domenę.
W razie wątpliwości odpowiem już dziś (byle nie wieczorem
)
Należy stworzyć plik o nazwie ".htaccess" (tak plik z kropką przez nazwą - np. w notatniku można go stworzyć). W pliku tyn należy wpisać np.:
Przykładowy kod do przekierowania na stronę bez "www":
- Kod: Zaznacz wszystko
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.twojadomena.pl [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://twojadomena.pl/$1 [R=301,L]
gdzie twojadomena.pl powinieneś zamienić na Twoją domenę.
W razie wątpliwości odpowiem już dziś (byle nie wieczorem
-

Dziekuje Paweł,
Jeszcze pytanie, bo mam male w tym doswiadczenie.
W tym kodzie jak zamienie twojadomena.pl na moja domenę to powinienem wpisac www?
I jak juz to zrobie, to co mam zrobic z tym plikiem?
Serdecznie pozdrawiam
Jeszcze pytanie, bo mam male w tym doswiadczenie.
W tym kodzie jak zamienie twojadomena.pl na moja domenę to powinienem wpisac www?
I jak juz to zrobie, to co mam zrobic z tym plikiem?
Serdecznie pozdrawiam
- Witek
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-