Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Nie no jasne masz rację ja też czasem takie strony przeglądam mimo tego nieopłaconego certyfikaty aczkolwiek jest to trochę irytujące i świadczy o wspomnianym braku profesjonalizmu.
Poza tym wiesz dla nas jest oczywiste, że może to nie być nic groźnego, ale zwykły szary Internauta zobaczy takie ostrzeżenie to nawet tam nie zaglądanie bo będzie się obawiał, że coś się może stać.
46 posty(ów)
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-

bartekmedon - Posty: 738
Nie wiem, nie znam się na tych szyfrowaniach. Gdzieś miałem jakąś inną stronę z preclami, ale nie mogę jej znaleźć, albo jest już nieaktualna.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Certyfikat SSL był wystawiony przez Equifax i był OK, tyle tylko, że stracił swoją ważność 10.01.2009 i dlatego przeglądarki ostrzegają o tym. Administrator serwisu zapomniał zaktualizować certyfikat lub nie wykupił go na kolejny okres. Można dodać wyjątek i zobaczyć treść strony.
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Jasne, że można ale jak widzę takie coś to albo nabieram podejrzeń albo stwierdzam, że ktoś podchodzi do sprawy nieprofesjonalnie skoro olewa przedłużenie danej usługi. Może przesadzam, ale takie mam podejście
-

Bartku, Twoje podejście jest jak najbardziej słuszne. TRZEBA mieć podejrzenia, że serwis jest niepewny i zezwalając na wyjątek wchodzić na stronę ZE ŚWIADOMOŚCIĄ zagrożenia. Jeśli jednak zaufana osoba podaje link do takiego serwisu twierdząc, że są tam przydatne/wartościowe dla mnie treści, to czasami warto je sprawdzić i zdecydować się na takie - potencjalnie niebezpieczne działanie. Wszystko kwestia priorytetów i świadomości.
Zdarza się, że świadomość administratorów IT (!) jest bardzo niska w niektórych obszarach i nie dbają o aktualizację certyfikatów SSL. Tak jak napisałeś jest to nieprofesjonalne podejście, ale czy to oznacza, że ja nie mam przeglądać ich serwisu, jeśli wiem, że tylko przeglądam treść, a nie realizuję tam żadnych transakcji on-line i nie podaję swoich danych?
Zdarza się, że świadomość administratorów IT (!) jest bardzo niska w niektórych obszarach i nie dbają o aktualizację certyfikatów SSL. Tak jak napisałeś jest to nieprofesjonalne podejście, ale czy to oznacza, że ja nie mam przeglądać ich serwisu, jeśli wiem, że tylko przeglądam treść, a nie realizuję tam żadnych transakcji on-line i nie podaję swoich danych?
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
tomfab napisał(a):Tak jak napisałeś jest to nieprofesjonalne podejście, ale czy to oznacza, że ja nie mam przeglądać ich serwisu, jeśli wiem, że tylko przeglądam treść, a nie realizuję tam żadnych transakcji on-line i nie podaję swoich danych?
Nie no jasne masz rację ja też czasem takie strony przeglądam mimo tego nieopłaconego certyfikaty aczkolwiek jest to trochę irytujące i świadczy o wspomnianym braku profesjonalizmu.
Poza tym wiesz dla nas jest oczywiste, że może to nie być nic groźnego, ale zwykły szary Internauta zobaczy takie ostrzeżenie to nawet tam nie zaglądanie bo będzie się obawiał, że coś się może stać.
-

46 posty(ów)
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-