mój klient chce abym przeprowadził kampanie adwords. nigdy tego nie robiłem ale dużo na ten temat czytałem. klient płaci koszty adwords'a ja mam się tylko zająć doborem słów kluczowych i samą obsługą kampani. dodam tylko że pewnie bedą to 3 frazy nie więcej. Moje pytanie ile mam sobie za to policzyć w granicach chrześcijańskiego rozsądku
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Czyli jeśli zamówię u Ciebie kampanie na bardzo niszowe słowa gdzie CPC to 40 gr o budżecie 200zł to zrobisz mi ją, a potem będziesz optymalizował + raport na koniec za 20zł czyli jakieś 15zł netto tak ? Dobrze wiedzieć...
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Witam,
mój klient chce abym przeprowadził kampanie adwords. nigdy tego nie robiłem ale dużo na ten temat czytałem. klient płaci koszty adwords'a ja mam się tylko zająć doborem słów kluczowych i samą obsługą kampani. dodam tylko że pewnie bedą to 3 frazy nie więcej. Moje pytanie ile mam sobie za to policzyć w granicach chrześcijańskiego rozsądku
- haszysz
- miloszgadz
Jeśli się na tym nie znasz to faktycznie lepiej nie pobierać opłaty. Tym bardziej, że profesjonalne firmy często robią promocje i oferują swoje usługi w naprawdę niskich cenach. Ostatnio spotkałem się ceną, która nawet nieco mnie zadziwiła, nawet z ciekawości sprawdziłem co to za firma i zdziwiłem się jeszcze bardziej. Nie dość, że cena jest bardzo dobra to i firma zdaje się być kompetentna. Jeśli ktoś jest zainteresowany kampaniami AdWords to polecam sprawdzić na tę ofertę B2B Deal.
- Piotrullo
Girap napisał(a):10% wartości kampanii.
Czyli jeśli zamówię u Ciebie kampanie na bardzo niszowe słowa gdzie CPC to 40 gr o budżecie 200zł to zrobisz mi ją, a potem będziesz optymalizował + raport na koniec za 20zł czyli jakieś 15zł netto tak ? Dobrze wiedzieć...
-

Elias - Posty: 93
Jak napisał Elias - 10% to jest dobra stawka, przy założeniu minimalnego budżetu. Ale przede wszystkim - zastanów się, czy 'faktycznie się na tym znasz'. Bo ustawienie i włączenie kampanii to nie wszystko:)
Szukasz idealnego miejsca na rozwój swojego Maluszka? Zapraszamy do przedszkola Akademia Poziomkowa. Poziomkowa Akademia to niepubliczne przedszkole, które zagwarantuje Twojemu dziecku odpowiedni rozwój.
-

it-spleen - Posty: 707
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Koledzy powyżej mają rację Adwordsy to nie łatwa sprawa, należy na bieżąco monitorować kampanie, wykluczać niepotrzebne wyrazy itp. Też myślę 10% to dobra stawka
-

Rentalo.pl - Posty: 40
Dziwi mnie niekiedy, 'jak ludzie znają się na AdWordsie'. Współpracuję z pewną agencją marketingu internetowego (specjalizacja SEO/SEM). Ludzie odpowiedzialni za daną kampanię spędzają nad nią dniówkę, żeby wszystko dobrze dopracować, poustawiać, zoptymalizować. A jak czasem słyszę wypowiedzi typu -'Ja sobie to sam wszystko zrobiłem. Proste' - to ogarnia mnie pusty śmiech. Sorry, ale to wcale nie jest proste!!!
Meble kuchenne od firmy Simme to niespotykane dotąd połączenie nowoczesnego designu z wysokim poziomem funkcjonalnym. Nasze nowoczesne meble kuchenne to powód do dumy dla ich właścicieli. Nie zwlekaj - nowoczesne i w pełni funkcjonalne meble kuchenne tylko z Simme Design.
-

it-spleen - Posty: 707
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-