co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
wszystkie pytania związane z pozycjonowaniem, które nie pasują do innych działów SEO

LT

Postprzez miloszgadz 1 Lip 2010, o 21:56

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

@miłoszgadz - no podobno podcieło LT, sporo dużych serwisów poleciało na lżejsze frazy z topów, ale wydaje mi się, że top chwilowe, związane z nowym silnikiem. Indexuje szybciej, dobry ping i mocny link potrafi zrobić szybką robotę. Z tymi przedawnionymi wynikami w serpach gdzieś czytałem, ale własnych obserwacji nie poczyniłem.

No to ja Ci powiem jak to wygląda u mnie.

Pozycjonuję sobie dość sporawy sklepik (14k podstron) i jak to w sklepach linkuje głęboko jak się da
i na frazy, które warto pozycjonować :) a zarazem takie które pozytywnie wpłyną na LT.

Do tego celu stworzyłem bardzo ładne a zarazem niesamowicie proste zaplecze, które odpowiednio zaindeksowałem.
Zaplecze zero linków bądź 1-2 a strona/podstrona 30 - 50 (jakość linków podobna).
Linki według yahoo w narzędziach dla webmasterów anomalia :)

Wyniki:
Zaplecze w top1-2 a podstrony 3-5.
Śmieszne, bo śmieci się ładnie wbijają w top.

Czas od kiedy się to ciągnie to dobre kilka miechów a silnik google niby zmian oprócz szybszego indeksowania nie wniósł, ale co się dzieje to widać. Tym bardziej, że przez ostatnie pół roku to nie tylko nowy silnik miał wpływ na serpy.

Pozdrowienia
Miłosz

miloszgadz

unkiam unikalnych tematów...

Postprzez lapti 16 Lip 2010, o 20:18

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

W związku z tym, że nie lubię zostawiać swoich tematów bez podziękowań, dla osób które wykazały nim zainteresowanie. To też niniejszym czynię: Dziękuję odpisującym, oraz tym którzy przedłożyli mi na PW oferty cenowe.

lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Poprzednia

Wróć do Pytania i wątpliwości