Witam,
Od jakiegoś czasu pozycjonuję swoją stronę za pomocą programu SeoLight. Program bardzo ułatwia mi pracę. Chciałbym się dowiedzieć do ilu katalogów i precli powinno się dziennie dodawać. Czytałem już różne opinie, dlatego postanowiłem napisać post.
Mam jeszcze kilka pytań związanych z pozycjonowaniem.
-czy tytuł jaki wpisuję w katalogu to fraza na która pozycjonuje?
-dodając do większości precli WordPress moje artykuły nie ukazują się od razu. Czy to znaczy, że są moderowane i wpis zostanie dodany, czy może coś źle robię? Wszystkie praktycznie wyglądają tak samo i mało kiedy wpis jest dodany od razu.
-pozycjonuję swoją stronę na frazy min. kuchnia chińska i kuchnia azjatycka - już od dłuższego czasu jestem na 20+ pozycji, czasem skoczy na chwile np. na 14 i znów wraca na 20+. Co ma na to wpływ? Pamiętam, jak jeszcze kiedyś nie miałem programu SeoLight to kupiłem na allegro dodanie do 100 precli, właśnie wtedy moja strona wskoczyła na te 20+ na wcześniej wymienione frazy.
-oprócz dodawania do precli i katalogów w jaki sposób mogę pozycjonować stronę na dane frazy?
Z góry dziękuję za pomoc,
Mateusz
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę

-kurs gitarowy
-podstawowe pozycjonowanie (także wybranych fraz w google)
-tworzenie stron www (html, css)
-tworzenie tekstów reklamowych, pressel page...
Szymon Owedyk
Kujawsko-Pomorskie
Niestety jestem nie zgodzę się z przedmówcą. Dodawanie do 4 katalogów na dzień to zdecydowanie za mało dlaczego ??
- zanim moderatorzy katalogów zaakceptują wpis mija często trochę czasu (zwłaszcza w tych darmowych katalogach). No chyba że rozważamy dodawanie do zaspamowanych katalogów które przyjmują wszystko jak leci.
- czas po jakim google zaindeksuje wpis do katalogu to bardzo często nie jest kwestia godzin a raczej dni / tygodni (chyba że katalog jest naprawdę dobry albo stosuje się dodatkowe techniki prowadzące do szybszego zaindeksowania)
Pozycjonowanie tak małą ilością katalogów może zadziałać jedynie w wypadku naprawdę prostych fraz (mało konkurencyjnych). Możesz dodawać śmiało po kilkadziesiąt wpisów na dzień i nic się nie stanie

-kurs gitarowy
Szymon Owedyk
Kujawsko-Pomorskie
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- Pro_Orient
- Miejscowość: Strzelce Opolskie
Ilość linków zależy od tego czy strona jest nowa. Jeśli tak, to kilka dziennie i limit ten można zwiększać. Osobiście więcej niż kilkadziesiąt linków dziennie nie dodaję (dla starszych stron).
Tytuł katalogu jest Twoim anchorem - frazą z linkiem pozycjonującym.
Spora część Wordpressów jest moderowana.
To są zwykłe wahania. Każdy ma czasami takie skoki. Trzeba po prostu dalej pozycjonować. Twoja stabilna pozycja to 20+, ale jak widzisz strona już się pcha do pierwszej dwudziestki.
Hmmm.... może artykuły do przedruku (artelis.pl), własne zaplecze, komentowanie na tematycznych blogach z linkami follow, wymiana linkami z podobnymi serwisami.
Tytuł katalogu jest Twoim anchorem - frazą z linkiem pozycjonującym.
Spora część Wordpressów jest moderowana.
To są zwykłe wahania. Każdy ma czasami takie skoki. Trzeba po prostu dalej pozycjonować. Twoja stabilna pozycja to 20+, ale jak widzisz strona już się pcha do pierwszej dwudziestki.
Hmmm.... może artykuły do przedruku (artelis.pl), własne zaplecze, komentowanie na tematycznych blogach z linkami follow, wymiana linkami z podobnymi serwisami.
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Wiesz przy pozycjonowaniu trzeba czekać trochę. Ja jeden serwis pozycjonowałem dość ostro z miesiąc temu i od paru tyg nic nie robię, a pozycje idą w górę. Dodanie linków to jedno, a za indeksowanie ich to druga sprawa.
Jeśli chodzi o ilość to ja dodaje 10 linków dziennie dla nowych stron i później zwiększam o 5 linków dziennie co 2-3 miesiące.
Jeśli chodzi o ilość to ja dodaje 10 linków dziennie dla nowych stron i później zwiększam o 5 linków dziennie co 2-3 miesiące.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Powiem szczerze, że zależy wszystko od filtra jaki sobie ustawisz. Możesz wybrać czy mają pokazać się moderowane katalogi czy nie. I tak naprawdę według mnie te limity dodawania linków to lekka bajka. Nawet w niemoderowanych preclach, nowe strony dodawałem nawet do 60-70 katalogów dziennie. Przecież czas indeksacji jest różny, musiałbyś przyspamować 1000 linków aby coś było podejrzane. Oczywiście gdy mówimy o unikalnej treści. W moderowanych wręcz limitu nie ma bo właściciel katalogu może dodać wpis i za 3 miesiące. Głównego serwisu nie pozycjonowałem już dawno a mimo to wciąż na maila przychodzą mi potwierdzenia z katalogów. Nie jestem guru, lecz mówię o licznych stronach sprzedażowych które posiadam. Jak przysiadłem nad nową potrafiłem dobić i do 100 dodanych katalogów. Skoki w Googlach w ostatnim czasie są naprawdę spore i tym się nie przejmuj, to się ustabilizuje.
-

Artur Smolicki - Posty: 211
Przede wszystkim musisz się ustosunkować do wymagań google-najpopularniejszej wyszukiwarki internetowej
Dlatego na początek utworzenia strony, przynajmniej przez pierwszy miesiąc dobrze jest pozycjonować do 4 katalogów dziennie. Wiadomo, że im wyższa pozycja katalogu-jej page rank, tym lepiej...
A dopiero po miesiącu warto zwiększać ilość dodawanych katalogów, np. do 10, już po roku możemy dalej zwiększać. na pewno takie pozycjonowanie będzie dobrze odbierane przez wyszukiwarki, co wpłynie na page rank naszej strony...
Pozdrawiam...
Dlatego na początek utworzenia strony, przynajmniej przez pierwszy miesiąc dobrze jest pozycjonować do 4 katalogów dziennie. Wiadomo, że im wyższa pozycja katalogu-jej page rank, tym lepiej...
A dopiero po miesiącu warto zwiększać ilość dodawanych katalogów, np. do 10, już po roku możemy dalej zwiększać. na pewno takie pozycjonowanie będzie dobrze odbierane przez wyszukiwarki, co wpłynie na page rank naszej strony...
Pozdrawiam...

-kurs gitarowy
Szymon Owedyk
Kujawsko-Pomorskie
-

axe007 - Posty: 42
axe007 napisał(a):Przede wszystkim musisz się ustosunkować do wymagań google-najpopularniejszej wyszukiwarki internetowej
Pozdrawiam...
Niestety jestem nie zgodzę się z przedmówcą. Dodawanie do 4 katalogów na dzień to zdecydowanie za mało dlaczego ??
- zanim moderatorzy katalogów zaakceptują wpis mija często trochę czasu (zwłaszcza w tych darmowych katalogach). No chyba że rozważamy dodawanie do zaspamowanych katalogów które przyjmują wszystko jak leci.
- czas po jakim google zaindeksuje wpis do katalogu to bardzo często nie jest kwestia godzin a raczej dni / tygodni (chyba że katalog jest naprawdę dobry albo stosuje się dodatkowe techniki prowadzące do szybszego zaindeksowania)
Pozycjonowanie tak małą ilością katalogów może zadziałać jedynie w wypadku naprawdę prostych fraz (mało konkurencyjnych). Możesz dodawać śmiało po kilkadziesiąt wpisów na dzień i nic się nie stanie
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Krystian święta Racja...Jednak w przypadku katalogów o PR 4,5,6(płatnych) wpis otrzymujesz w ciągu 12 godzin...Indeksacja z google w tym ich przypadku jest bardzo szybka...
Jakby, co to mam spis kilku katalogów w PR 4(gdzie wpis kosztuje tylko 1zł-mają promocję:)
Pozdrawiam...
Jakby, co to mam spis kilku katalogów w PR 4(gdzie wpis kosztuje tylko 1zł-mają promocję:)
Pozdrawiam...

-kurs gitarowy
Szymon Owedyk
Kujawsko-Pomorskie
-

axe007 - Posty: 42
W moim mniemaniu wydawanie pieniędzy na płatne katalogi mija się z celem. W PL jest tylko kilka dobrych płatnych katalogów. Bardzo duża część właścicieli katalogów pragnie pobierać opłaty za, żenującą jakość katalogu. Takie czasy, dziś każdy chce pobierać opłaty za katalogi które mają miesiąc w sieci. Zamiast wydawać liczne złotówki na katalgowanie lepiej przyinwestować je na lepsze techniki.
-

Jeśli już kupować automat za średnio niską kwotę to tylko:
- publiker - ostatnio na blogu krzywego było o publikerze
- omniAdd
Skuteczność Addera jest .... co najmniej niezadowalająca. Poczytaj na necie opinie to sobie. to tyle z sugestii
- publiker - ostatnio na blogu krzywego było o publikerze
- omniAdd
Skuteczność Addera jest .... co najmniej niezadowalająca. Poczytaj na necie opinie to sobie. to tyle z sugestii
-

Moja poprzednia wiadomość odnosiła się do skuteczności softu czyli np na 100 katalogów w ilu uda się dodać wpis z linkiem. Zdecydowanie adder najgorzej pod tym względem się prezentuje. Poczytaj opinie na sieci 
-

19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-