hehe, wiem ze temat nic nie mówi, bo nie wiedziałem jak to opisać, już pisze o co mi znowu biega...
Mowi się, ze np jeśli macie domenę http://domyonline.com to jak ktoś do was da linka z anchor text http://domyonline.com to będzie was pozycjonować na właśnie te słowo. Lecz jeśli dacie http://domy-online.com to już będzie pozycjonować na domy, domy online, online, online domy... tak?
No właśnie zdziwiła mnie jedna rzecz, po wpisaniu do google słowa kluczowego, w wynikach zaznacz je gruba czcionka, i właśnie jeśli chodzi o domenę tez zaznacza na grubo, a dokładnie słowa kluczowe. Jeśli wyszukalibyście słowa "online", to domena pod title y descripcion, wyglądała by tak: http://domyonline.com
To mi daje do myślenia, bo może już google samo wyszukuje w slow w domenie, i nie potrzebuje "-" aby je rozróżnić? W takim przypadku z anchor textem Domyonline, znalazłoby domy, domy online, online, myonline, domyon? A może w sumie praktycznie wszystkie kombinacje liter, sylab? Nie no to by było już głupie.
Czekam na odpowiedzi profesjonalistów :]
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Napisałeś to w kontekście żartobliwym ale to zdanie ma sens.
Już w wielu przypadkach rozliczam się z klientami za sprowadzenie ruchu na stronę a nie pozycje w serpach.
Bo to moim zdaniem najlepsze rozliczenie za long tail.
A jeśli już pozycjonowanie nie będzie skuteczne to widzę da wyjścia
1. Polacy i tak obalą algorytm
2. Inna forma reklamy np. marketing szeptany.
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Moim zdaniem "-" w domenie domy-online.com Google potraktuje jak przerwę między słowami, czyli mamy domy i online. Więc MOIM zdaniem łatwiej będzie pozycjonować na słowo domy niż w przypadku domeny domyonline.com.
Jest to oczywiście moje zdanie poparte spostrzeżeniami podczas pozycjonowania. Ciężko to poprzeć dowodami ponieważ Google nie chwali się jak działa ich algorytm wyszukiwania
a szkoda.
Jest to oczywiście moje zdanie poparte spostrzeżeniami podczas pozycjonowania. Ciężko to poprzeć dowodami ponieważ Google nie chwali się jak działa ich algorytm wyszukiwania
a szkoda.-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
- miloszgadz
Z tego co wiem to domeny z myślnikiem są lepiej traktowane niż bez. Myślnik traktowany jest jako spacja przez Google - oddziela wyrazy. Nawet gdzieś tu na forum wrzucałem filmik jednego googlowca na ten temat. A to, że w SERPach wytłuszczone są słowa kluczowe w domenie to raczej dla informacji dla szukającego, choć z drugiej strony coś może w tym być...
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Google bardzooo, ale to bardzoooo ucieka w stronę treści - za jakiś czas merytorycznej treści więc nadejdzie dzień, kiedy te wszystkie "spamerskie" cuda przestaną działać
Zresztą dla dobra sieci pozycjonowania powinno się zabronić 
Zresztą dla dobra sieci pozycjonowania powinno się zabronić 
-

bartekmedon - Posty: 738
Moim zdaniem gdyby pozycjonowanie nagle przestało działać firmy pozycjonerskie nadal by istniały i zarabiały na pozycjonowaniu 
-

-

Mam na myśli oczywiście metody typu "Top3 w miesiąc, 100% gwarancji, znamy algorytm Google!". Może trudno w to uwierzyć ale są osoby które oferują takie usługi. Nawet kiedyś widziałem na allegro kilka podobnych ofert.
Około miesiąc temu zgłosił się do mnie klient (potencjalny) i chciał wycenę kilku fraz oraz czas jaki zajmie wypromowanie na pierwszą stronę. Zrobiłem wycenę, określiłem SZACOWANY czas, a klient mówi że widział ofertę firmy która zrobi to w miesiąc za 1/4 mojej ceny i dają100% gwarancji, że strona nie spadnie z pozycji, a powiedział to takim tonem jakbym wyrządził mu wielką krzywdę
. A ja, jako że bardzo cierpliwy ze mnie człowiek powiedziałem tylko: "Aha, to życzę powodzenia
"
Około miesiąc temu zgłosił się do mnie klient (potencjalny) i chciał wycenę kilku fraz oraz czas jaki zajmie wypromowanie na pierwszą stronę. Zrobiłem wycenę, określiłem SZACOWANY czas, a klient mówi że widział ofertę firmy która zrobi to w miesiąc za 1/4 mojej ceny i dają100% gwarancji, że strona nie spadnie z pozycji, a powiedział to takim tonem jakbym wyrządził mu wielką krzywdę
. A ja, jako że bardzo cierpliwy ze mnie człowiek powiedziałem tylko: "Aha, to życzę powodzenia
"-

Hehe no niestety często też spotykam tego typu zachowania chociaż bardziej w kierunku stron, systemów itp. Ludzie czasem zapominają, że cena bardzo często idzie w parze z jakością itd.
-

Moim zdaniem gdyby pozycjonowanie nagle przestało działać firmy pozycjonerskie nadal by istniały i zarabiały na pozycjonowaniu
Napisałeś to w kontekście żartobliwym ale to zdanie ma sens.
Już w wielu przypadkach rozliczam się z klientami za sprowadzenie ruchu na stronę a nie pozycje w serpach.
Bo to moim zdaniem najlepsze rozliczenie za long tail.
A jeśli już pozycjonowanie nie będzie skuteczne to widzę da wyjścia
1. Polacy i tak obalą algorytm
2. Inna forma reklamy np. marketing szeptany.
- miloszgadz
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-