Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Owszem możesz i powiem Ci że czasem zrobisz to lepiej niż niejedna taka firma, biorąc np pod uwagę to, że to tobie kazała "zasugerowac słowa kluczowe" mogę Ci podpowiedzieć olej tą firmę. Mówie Ci jako wujek dobra rada - nie jako konkurencja bo sam takowych usług nie świadcze.
A olej choćby dlatego że obecnie w adwords istnieje narzędzie do sugerowania słów kluczowych, a druga sprawa to narzędzia w do sprawdzania konwersji dzieki którym można naprwdę wywindować skuteczność reklamy poprzez przetestowanie wielu słów kluczowych.
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zadzwoniła dzisiaj do mnie Pani z firmy "x" i zaproponowała ofertę umieszczenia nas w linkach sponsorowanych
wysłała mi całą ofertę i orientacyjny kosztorys słowa kluczowe itd.
Zaoferowała nam też testowy czas
Czy ja mogę zrobić to wszystko sama, manualnie zamiast zlecać to firmie i dawać im zarobić?
Proszę szczerze.
wysłała mi całą ofertę i orientacyjny kosztorys słowa kluczowe itd.
Zaoferowała nam też testowy czas
Czy ja mogę zrobić to wszystko sama, manualnie zamiast zlecać to firmie i dawać im zarobić?
Proszę szczerze.
-

Agata 'soleil' Rutowicz - Posty: 387
- Miejscowość: Ziębice
Za linki sponsorowane zawsze trzeba płacić. To czy się tam znajdziesz zależy od właściciela tych miejsc na linki. Jak jest okres próbny za free to możesz się skusić. Jak nie będzie wejść to zrezygnujesz i tyle.
Zależy jeszcze na jakiej stronie będą te linki
czy będą w zasięgu Twojej grupy docelowej.
Zależy jeszcze na jakiej stronie będą te linki
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Powiedziała, żeby sobie wybrała jakieś frazy słowa kluczowe...
w sumie wybrałam
Wysłała mi jakieś dziwne cenniki i zrzuty..
Czyli sama nie mogę się zarejestrować w google??
Lepiej zlecić to firmie?
w sumie wybrałam
Lepiej zlecić to firmie?
-

A, jeśli chodzi o google adwords to oczywiście że możesz. Gdzieś był w panelu google nawet poradnik odnośnie tego. Poczytaj o tym zanim podejmiesz decyzję, płaci się za kliknięcie w reklamę (sama ustalasz stawkę ale nie jest to zbyt tanie). Polecam pozycjonowanie
Ja jeszcze nigdy nie korzystałem z tych linków w google, po prostu nie miałem kasy na to.
-

Jeszcze jedna kwestia to taka, że ja nie wiem czy te linki faktycznie odnoszą sukces... ja np nie bardzo klikam w linki sponsorowane, aczkolwiek w jakiś sposób budują świadomość marki, bo wtedy jest ona wszędzie 
-

Ja również nie klikam. Kupując coś w internecie nie wchodzę do sklepów które siedzą w linkach sponsorowanych ponieważ uważam że właściciele tych sklepów płacąc google za reklamę muszą sobie doliczać do sprzedawanych produktów aby wyjść na swoje. To takie moje przekonanie, oczywiście to nie reguła
Na pewno będziesz miała wejścia, ponieważ płacisz za nie. Ale jeśli przymierzasz się do płacenia za link sponsorowany na frazy: bramy przemysłowe i bramy segmentowe to nie polecam. To nie są trudne słowa, dasz radę wypozycjonować się na nie sama.
Na pewno będziesz miała wejścia, ponieważ płacisz za nie. Ale jeśli przymierzasz się do płacenia za link sponsorowany na frazy: bramy przemysłowe i bramy segmentowe to nie polecam. To nie są trudne słowa, dasz radę wypozycjonować się na nie sama.
-

Agata 'soleil' Rutowicz napisał(a):Powiedziała, żeby sobie wybrała jakieś frazy słowa kluczowe...
w sumie wybrałam
Lepiej zlecić to firmie?
Owszem możesz i powiem Ci że czasem zrobisz to lepiej niż niejedna taka firma, biorąc np pod uwagę to, że to tobie kazała "zasugerowac słowa kluczowe" mogę Ci podpowiedzieć olej tą firmę. Mówie Ci jako wujek dobra rada - nie jako konkurencja bo sam takowych usług nie świadcze.
A olej choćby dlatego że obecnie w adwords istnieje narzędzie do sugerowania słów kluczowych, a druga sprawa to narzędzia w do sprawdzania konwersji dzieki którym można naprwdę wywindować skuteczność reklamy poprzez przetestowanie wielu słów kluczowych.
-

precelik - Posty: 129
Chociaż moim zdaniem powinnaś się wybić na te frazy o których pisaliśmy na pierwszą stronę. Masz już wiedzę żeby to zrobić. Ja bym wstrzymał się z reklamą Google.
To nie są trudne frazy. Polecam pisanie na blogach, warto. Aczkolwiek samym katalogowaniem również powinnaś wyjść. Mi się kiedyś udało bez blogów.
To nie są trudne frazy. Polecam pisanie na blogach, warto. Aczkolwiek samym katalogowaniem również powinnaś wyjść. Mi się kiedyś udało bez blogów.
-

A jak oceniacie szansy wypozycjonowania się na wyraz bramy, gdzie wyników w googlach jest
3,520,000
A jestem na 6 stronie?
3,520,000
A jestem na 6 stronie?
-

To już trudniejsze słowo. Jeśli jesteś na 6 stronie to szanse jak najbardziej spore. Ale dużo pracy przed tobą i mogą nie wystarczyć tu same katalogi. Pozycjonując na łatwiejsze słowa takie jak bramy przemysłowe powinnaś podnieść się także na słowie bramy.
Jeśli jesteś już na 6 stronie bez pozycjonowania to na Twoim miejscu dołączył bym słowo bramy do tych na które pozycjonujesz oraz obserwował pozycję na bieżąco. Nie potrafię powiedzieć po jakim czasie pozycjonowania będziesz w top-10. Tego raczej nie da się przewidzieć.
Jeśli jesteś już na 6 stronie bez pozycjonowania to na Twoim miejscu dołączył bym słowo bramy do tych na które pozycjonujesz oraz obserwował pozycję na bieżąco. Nie potrafię powiedzieć po jakim czasie pozycjonowania będziesz w top-10. Tego raczej nie da się przewidzieć.
-

14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-