Witam witam...
stronka jedna wpadła mi w filtr ;] smutna sprawa...
Grzechy jakie popełniłem to:
- sporo linkow po tym samym anhor tekście.
- maluśka farma linków
- stronka flash z treścią <noframes> treść </noframes>
I nie wiem czy to grzech, ale to już druga, identyczna strona, ale na nowej domenie, przez co dwie są w necie identyczne na podobnych domenach. Obie zaindeksowane, obie w filtrach. Ta starsza nie wiem czemu w filtrze, tylko mogę się domyślać - aczkolwiek nie moja sprawka - a ta młoda domenka teraz no niestety już mój błąd.
Co mogę zrobić żeby szybko (w przeciągu miesiąca) wyjść z filtra?
Pisałem już do nich o ponowne rozpatrzenie. Wystarczy raz czy pisać co tydzień?
Muszę usunąć farmę? Mam tam 15 linków do wspierających katalogów. Jak je usune, to moje wpisy znikną, znacie ten temat.
Czy mam nadal katalogować stronę, ale innymi anhorami, żeby zmniejszyć procent tych ,,jednakowych" anhorów w całości linków?
Dzięki za wszelkie pomysły.
PS. Bez filtra miałem 10-20 pozycje, a teraz jestem na 30 stronie wyników google mniej więcej. Pozdrawiam.
21 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Po pierwsze powinieneś zaprzestać stosować tego co może być przyczyną filtra i wtedy zgłosić do Goolge rozpatrzenie strony. Nie wiadomo jak długo to może trwać. Wszystko zależy od G. Nie wiem czy warto pisać co tydzień. Będziesz ich spamował tylko.
Linki do katalogów... Osobiście nie preferuje katalogów z linkami zwrotnymi. Jednak jeśli już taki masz to może porozrzucaj je jakoś po stronie, żeby nie były listą linków obok siebie. Może też jakieś teksty pomiędzy nimi powstawiaj. Część może w stopce, część w sidebarze.
Jasne kataloguj dalej tylko z różnymi anchorami. Wymyśl z 10 anchorów i wykorzystuj naprzemiennie.
Aaaa i jeszcze kwestia dwóch różnych domen z identyczną treścią - błąd, duży błąd. Lepiej zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą. Swoją drogą po co Ci dwie domeny z tą samą treścią?
Linki do katalogów... Osobiście nie preferuje katalogów z linkami zwrotnymi. Jednak jeśli już taki masz to może porozrzucaj je jakoś po stronie, żeby nie były listą linków obok siebie. Może też jakieś teksty pomiędzy nimi powstawiaj. Część może w stopce, część w sidebarze.
Jasne kataloguj dalej tylko z różnymi anchorami. Wymyśl z 10 anchorów i wykorzystuj naprzemiennie.
Aaaa i jeszcze kwestia dwóch różnych domen z identyczną treścią - błąd, duży błąd. Lepiej zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą. Swoją drogą po co Ci dwie domeny z tą samą treścią?
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Eh długa historia, jest jedno zlecenie, które klient przegląda na subdomenie (przy tej starej domenie) i żeby mu nie przeszkadzać - nie mieszać więc jeszcze trochę tamta domena stara jest bez przekierowania. Ale jak skończymy zlecenie to domene przekieruje htaccessem. Z tym porozrzucaniem linków to trochę bida, bo to strona flash, ewentualnie usunę te mini farmę i już. Zobaczę...działam w tym temacie. Dzięki za odpowiedź.
- mysero
Jeśli klient upiera się przy "cudownie wyglądającym" flashu - zrób równoległa wersję tekstową (html) choćby na joomli czy wp.
Farma linków to zły pomysł i zanim napiszesz to skasuj to - lepiej zapłać w paru katalogach po te 2-5 zeta za wpis i bez linków zwrotnych.
Z filtrem jest tak, że najpierw musisz usunąć jego przyczynę... a później przeprosić i obiecać, że teraz będziesz już dobrym spamerem
... i na koniec musisz uzbroić się w cierpliwość i nie przegrzać z linkowaniem.
... i jeszcze jedno - tą kopię najlepiej usuń z indeksu (narzędzia dla webmasterów) i wrzuć noindex (np w htaccess)- żeby ponownie jej nie zaindeksowało.
Farma linków to zły pomysł i zanim napiszesz to skasuj to - lepiej zapłać w paru katalogach po te 2-5 zeta za wpis i bez linków zwrotnych.
Z filtrem jest tak, że najpierw musisz usunąć jego przyczynę... a później przeprosić i obiecać, że teraz będziesz już dobrym spamerem
... i na koniec musisz uzbroić się w cierpliwość i nie przegrzać z linkowaniem.
... i jeszcze jedno - tą kopię najlepiej usuń z indeksu (narzędzia dla webmasterów) i wrzuć noindex (np w htaccess)- żeby ponownie jej nie zaindeksowało.
-

swirus71 - Posty: 279
Z tego co się orientuję to w narzędziach dl webmasterów z konta Google jest gdzieś opcja zgłaszania stron do usunięcia. Ale chyba trzeba tam każdą podstronę podać.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Najpierw musisz stronę dodać do narzędzi i ją zweryfikować, a potem usunąć z indeksu - nie trzeba każdej podstrony osobno, wystarczy domenę.
-

swirus71 - Posty: 279
Hej witam ponownie, kiedy w narzędziach webmasterskich google podejrzałem ilość linków prowadzących do tej zafiltrowanej strony w google to się przeraziłem. 65 000 linków(około).
Oczywiście 99,5 procent to nie moja sprawka.
Macie pomysł skąd ten syf mógł się wziąć?
Niektóre anhortexty są cyrylicą, a niektóre bliżej nieznanymi mi literami...
Oczywiście nie miałem włamu(chyba) - w kodzie strony nic nie widzę co by wyglądało jak jakiś swl.
Przerażony pozdrawiam.
Oczywiście 99,5 procent to nie moja sprawka.
Macie pomysł skąd ten syf mógł się wziąć?
Niektóre anhortexty są cyrylicą, a niektóre bliżej nieznanymi mi literami...
Oczywiście nie miałem włamu(chyba) - w kodzie strony nic nie widzę co by wyglądało jak jakiś swl.
Przerażony pozdrawiam.
- mysero
Z tego co piszesz to chyba jest jakieś forum? Nie bardzo widzę na jakiej innej stronie ktoś mógłby tak zaspamować. No chyba, że to joomla i tam są komentarze, a w tych komentarzach możesz mieć te tysiące wpisów z linkami wychodzącymi. Dopóki tego nie wyczyścisz to nie masz co liczyć na zdjęcie filtra.
- zecik1976
To jest mała firmowa stronka we Flashu....nie wiem skąd się ode wzięły.
A Zecik chyba mnie nie zrozumiałeś:
to co pisałem dotyczy linków przychodzących a nie wychodzących.
A Zecik chyba mnie nie zrozumiałeś:
to co pisałem dotyczy linków przychodzących a nie wychodzących.
- Kod: Zaznacz wszystko
Linki do Twojej witryny:
http://www.examplesite.pl/ Linki (61 468)
- mysero
21 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
-