Zastanawiam się nad sensownością dodawania strony pozycjonowanej do katalogów. Może mi ktoś wyjaśnić jak skuteczna jest taka technika? Chodzi mi o to, że dodając stronę do katalogu podaje się adres strony, krótki opis (raczej wszędzie pisze, żeby nie podawać słów kluczowych)... no właśnie, nigdzie nie podajemy słów kluczowych. Na jaką frazę jest wtedy pozycjonowana strona, jaki to ma sens?
Jasna jest dla mnie sprawa precli gdzie wplatam w treść linka i wtedy strona się pozycjonuje na daną frazę, lub umieszczam linka w stopce, ale wartości zwykłych katalogów trochę nie kumam...
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Google oprocz tresci linka bierze pod uwage tresc strony, na ktorej sie link znajduje. Tematyczny opis Ci powinien sporo dac.
Nadal przez zwykłe katalogowanie i preclowanie (z głową) można wypozycjonować w TOPy frazy łatwe i średnie. Oczywiście samo katalogowanie to nie wszystko. Dobra optymalizacja na proste frazy daje dobrego kopa. Mam wrażenie, że wiele osób nadal o tym nie pamięta
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
piszą nie podawać ale... w treści (seokatalogi) często można umieścić 2-3 linków (z anchorami) do tego pierwszy link idzie z tytułu (tag H1). jak dobrze pomyślisz to może to dać fajny efekt.
-

swirus71 - Posty: 293
nigdzie nie podajemy słów kluczowych
Google oprocz tresci linka bierze pod uwage tresc strony, na ktorej sie link znajduje. Tematyczny opis Ci powinien sporo dac.
Moje porady mają jeden cel - osiągnięcie przez Ciebie sukcesu w Internecie. Niezbędna jest więc promocja firmy. Nie musi ona jednak być płatna! Kliknij link, by przeczytać szczegóły. W innym moim artykule przeczytasz, jak podnieść wydajność komputera, dzięki czemu zaoszczędzisz mnóstwo czasu na codziennym używaniu systemu!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
kedzior85 napisał(a):Zastanawiam się nad sensownością dodawania strony pozycjonowanej do katalogów. Może mi ktoś wyjaśnić jak skuteczna jest taka technika?
Nadal przez zwykłe katalogowanie i preclowanie (z głową) można wypozycjonować w TOPy frazy łatwe i średnie. Oczywiście samo katalogowanie to nie wszystko. Dobra optymalizacja na proste frazy daje dobrego kopa. Mam wrażenie, że wiele osób nadal o tym nie pamięta
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Skup się tylko na dobrych i zadbanych katalogach, darmowych i płatnych - jest sporo dobrych list. Nie trać czasu na ręczne dodawanie do kiepskich katalogów. Katalogowanie wciąż dobrze działa. Na proste frazy może dać dobre efekty.
-

redseo - Posty: 18
- Miejscowość: Bydgoszcz
Ja właśnie myślę na podawarką http://seocat.com.pl/ Podobnież bardzo szybka i dodaje do płatnych dobrych katalogów w kilka minut 100 i więcej wpisów.
Czy ktoś jej używa?
Czy ktoś jej używa?
- Krzysztof80
Krzysztofie: używam seocata i znam twórcę - szybkością co prawda nie grzeszy (możesz przyjąć średnio 1 wpis na minutę) ale jest dokładny, oszczędza captche i wkrótce będzie miał ciekawe dodatki. Do tego zakłada konta w seokatalogach i pozwala dodawać wpisy jako zalogowany użytkownik.
Jak najbardziej warto go kupic
Jak najbardziej warto go kupic
Kompretentna obsługa informatyczna firm na terenie Śląska i oprogramowanie dla firm.
-

swirus71 - Posty: 293
Oczywiście, że jest sens katalogowania. Ważne aby wybierać dobre i moderowane katalogi z dużą ilością linków przychodzących. Warto również podlinkować wpis.
Dobre podanie nie jest złe!
- pomocnik12
Ja Ci doradzę od siebie, że najlepiej skupić się na mocnych, dobrych katalogach z Trust Rankiem. Linki z takich katalogów wzmocnią stronę główną. Natomiast linki z SEOKatalogów możesz podlinkować podstrony z dowolnymi słowami kluczowymi.
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-