Witam wszystkich forumowiczów.
Przygotowuje nowy blog biznesowy i związku z tym przygotowałem plan pozycjonowania i optymalizacji.
Po pierwsze serwis będzie oparty na Wordpressie.
Zainstalowane mam wszystkie najważniejsze wtyczki typu Seo + inne.
Po drugie serwis zamierzam pozycjonować na 5 różnych słów kluczowych (średnio powiązane ze sobą) - zmienny anchortext.
5 najważniejszych kategorii będzie pozycjonowanych na powyższe słowa kluczowe + ich synonimy.
Mam teraz pytania do bardziej doświadczonych pozycjonerów.
Czy taka strategia wpłynie na to, że w wynikach wyszukiwania pojawią się "linki witryny"?
Czy w wynikach kategorie pojawią się wyżej niż strona główna?
Czy ktoś robił coś takiego?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Raczej nie. Dopóki Twój serwis nie będzie miał "site" liczony w dziesiątkach/setkach tysięcy podstron, to raczej nie licz na "linki witryny" (PR i częstotliwość wyszukiwania danej frazy też ma znaczenie).
Tak, jeśli będziesz pozycjonować bardziej kategorie niż stronę główną, to na daną frazę kategoria będzie wyżej.
Sprawdź:
http://www.google.pl/search?q=eurobrand&hl=pl
Dane z SeoQuake: PR: 4, Google Index: 108, Yahoo Index: 150, Yahoo Links: 162
Myślę, że dużo zależy także od optymalizacji witryny.
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
Bartłomiej Jakubowski napisał(a):Czy taka strategia wpłynie na to, że w wynikach wyszukiwania pojawią się "linki witryny"?
Raczej nie. Dopóki Twój serwis nie będzie miał "site" liczony w dziesiątkach/setkach tysięcy podstron, to raczej nie licz na "linki witryny" (PR i częstotliwość wyszukiwania danej frazy też ma znaczenie).
Bartłomiej Jakubowski napisał(a):Czy w wynikach kategorie pojawią się wyżej niż strona główna?
Tak, jeśli będziesz pozycjonować bardziej kategorie niż stronę główną, to na daną frazę kategoria będzie wyżej.
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Dopóki Twój serwis nie będzie miał "site" liczony w dziesiątkach/setkach tysięcy podstron, to raczej nie licz na "linki witryny" (PR i częstotliwość wyszukiwania danej frazy też ma znaczenie).
Sprawdź:
Dane z SeoQuake: PR: 4, Google Index: 108, Yahoo Index: 150, Yahoo Links: 162
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
Z tymi linkami to różnie bywa. Ja przykładowo raczej wiem, że mój główny serwis raczej nie będzie miał tych linków, bo ma za dużo kategorii. A kategorie typu blog, forum - takie większe partie są w subdomenach. Gdyby nie były to byłaby szansa na linki w wynikach wyszukiwania. Ale mnie to generalnie mówiąc trywialnie zwisa 
Odnośnie drugie oczywiście, że tak
Odnośnie drugie oczywiście, że tak
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Bartłomiej Jakubowski napisał(a):Sprawdź:
Myślę, że dużo zależy także od optymalizacji witryny.
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość