Rok założenia: 2008Kontakt
wszystkie pytania związane z pozycjonowaniem, które nie pasują do innych działów SEO
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Zdobyłem ostatnio kilku klientów którzy proszą mnie o wycenę pozycjonowania za jeden dzień wyświetlania w top10. Jak dotąd nie pracowałem na takiej zasadzie więc nie bardzo wiem na ile wycenić.

Jeśli miał ktoś podobny problem i go rozwiązał, prosił bym o pomoc. Dokładnie chodzi o cenę za jeden dzień wyświetlania w top3 oraz top 4 - 10 na frazy łatwe, średnie i trudne (fraz na razie nie mam), mniej więcej.

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Re: Cena za dzień wyświetlania w top10?

Postprzez MichaelloClass
napisane: 20 Kwi 2010, o 10:20

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Za pozycjonowanie roczne, które oferuje dobra Firma kosztuje przeciętnie 500zł (dostaje się fakturę).

500/12=41,6zł - na miesiąc
41,6/30=1,38zł - na dzień

Na wielu stronach Firmy, wykonują te przeliczenia na różnorakie i przedziwne sposoby ;)

Samo wejście do TOP 10 może zająć sporo czasu i nie dostanie się za ten czas kasy. Dlatego myślę, że trzeba mieć gwarancję, że koleś będzie płacił przez kilka lat za utrzymywanie się strony na wysokiej pozycji i nie wycofa się z umowy.

Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Wynegocjowałem umowę na rok. Wiem, że często trzeba się napocić, aby wybić się na pierwszą stronę jednak o to się nie boję.

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Wróć do Pytania i wątpliwości