Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Czy jest możliwe otrzymanie bana od Google zaraz na starcie strony? Konkretniej stworzyłem stronę przechwytującą, dodałem linki na FB, Twitterze + około 50 preclach.. Wiem że strony indeksują się długo ale mija 2 tydzień. Nie wiem więc jak postępować z kolejnymi stronami, nigdy po utworzeniu stron nie zdarzało mi sie dodawać tyle linków, nie złamałem jednak żadnej z zasad Google, artykuły były losowane generatorem synonimów z SeoLighta. Nie pytam ogólnie o tą konkretną sytuację, ale o szanse dostania bana ogólnie przy rozesłaniu linków dzień po utworzeniu strony. Pozycjonowałem stronę na jedną frazę, nie wiem jaki to może mieć wpływ na humory pana G..
-

Artur Smolicki - Posty: 211
To na pewno nie jest wina tych linków. Nawet jakbyś dodał w jeden dzień 100 wpisów do precli to by się nic nie stało, ponieważ i tak minie trochę czasu zanim google zaindeksuje te linki. Przykład: Około miesiąc temu na moją nową domenę poszedł blast na 2000 profili i średnio zaledwie kilka linków dziennie się indeksuje, tak więc wszystko jest pod kontrolą.
Druga sprawa to może domena, którą kupiłeś już wcześniej miała bana.
Dwa tygodnie bez indeksacji to jeszcze nic strasznego. Linkuj dalej stronę i się na razie tym nie przejmuj
Druga sprawa to może domena, którą kupiłeś już wcześniej miała bana.
Dwa tygodnie bez indeksacji to jeszcze nic strasznego. Linkuj dalej stronę i się na razie tym nie przejmuj
-

Mateusz - Posty: 73
Wszystko mam na subdomenach głównej więc to nie to
Ale dzięki za uspokojenie mnie, większość serwisów zawsze puszczałem w sieć, dałem 1 czy 2 linki i dopiero dopieszczałem serwis, więc jak kończyłem indeksacja była dawno zakończona
Pierwszy raz puściłem coś od razu wrzucając tyle linków, stąd się zmartwiłem że Google się pogniewało
Puszczam więc resztę ministron w sieć 
-

Spokojnie. Google z różną prędkością indeksuje. Jedną z moich stron zaplecza indeksował bodajże 2 miechy.
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
To że proces ten trwa wiedziałem, mam w sieci sporo stron, bałem się jednak, że tak szybki przyrost linków mógł ten proces spowolnić
Ale dziękuję za uspokojenie mnie, całą noc preclowałem pozostałe strony więc będę spokojnie czekał na efekty 
-

22 marca a nadal mojej ministrony nie ma w sieci.. Była linkowana w preclach, jest tutaj w podpisie, jest na kilku forach.. Da się jakoś sprawdzić co się dzieje z moją stroną? Pozostałe 2 ministrony też mi się nie pojawiają ale czekam bo powstały później.. Natomiast strona z podpisu nie pojawia się w Google i siedzę ze związanymi rękoma.. Znalazłem kilka ciekawych fraz dla mnie, ale póki co nic mi to nie daje.. Strona zebrała ledwo 104 adresy email bo poprzez fora wiele nie zbiorę..
EDIT: Ministrona która powstała później jest już w sieci, natomiast ta z podpisu jeszcze nie..
EDIT: Ministrona która powstała później jest już w sieci, natomiast ta z podpisu jeszcze nie..
Ostatnio edytowany przez Artur Smolicki, 22 Mar 2011, o 11:57, edytowano w sumie 1 raz
-

Jeśli nie stosowałeś nieetycznych metod pozycjonowania to nie dostałeś bana. Poczekaj trochę jeszcze, czasem długo trwa. Oczywiście dodałeś stronę w narzędziach dla webmasterów w Google, to powinno pomóc?
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Tak dodałem, nie ma farmy tekstu, strona jest zwykłą stroną opisową, dodaną do precli Seolightem i tyle
Plus stopki na forach i info na socialach
Więc i tak zostaje czekać 
-

8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-