http://www.katalogstron.katalogfirm-poket.pl/
Strona ma bana w google od ładnych kilku miesięcy. Początkowo był katalog stron webmini, teraz jest katalog stron qlweb i domena nadal jest poza indeksem . W google dla webmasterów tez nic nie mogę znależć. Może ktoś wie co jest?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Najbardziej sensowna odpowiedż. Możesz opisać to bardziej szczegółowo.
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
1) Poszukaj duplikatów strony w sieci
2) Wejdź na stronę diagnostyczną strony i sprawdź czy nie wykryto na niej szkodliwego oprogramowania. Możesz także sprawdzić to poprzez skan online strony odpowiednimi narzędziami.
3) Jeżeli wszystko jest ok, zgłoś ponownie stronę via Centrum dla webmasterów.
2) Wejdź na stronę diagnostyczną strony i sprawdź czy nie wykryto na niej szkodliwego oprogramowania. Możesz także sprawdzić to poprzez skan online strony odpowiednimi narzędziami.
Poradniki komputerowe - niezależny blog technologiczny, optymalizacja WWW
Blog komputerowy - ciekawostki, poradniki, nowości
Blog komputerowy - ciekawostki, poradniki, nowości
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Za co można dostać bana ?
Ukryte teksty - np. teksty w kolorze tła , lub teksty wyświetlane poza widzialnym obszarem -google obecnie radzi sobie prawie ze wszystkimi sposobami ukrywania - na nic sie nie zda nawet css 2.0
* Linki do spamów - jeśli jest ich większa ilość to google może uznać stronę za tzw "farmę linków " - nie do końca jest sprecyzowane co algorytmy google dokładnie uznają za spam
* Nagły duży przyrost linków do strony - spróbujcie dodać stronę do 500 katalogów w ciągu dnia , jeśli google zauważy zbyt dużą zmianę ilości linków prowadzących do strony w zbyt krótkim czasie to zazwyczaj kończy się to filtrem . I tu uwaga- należy ostrożnie postępować ze wszystkimi możliwymi systemami wymiany linków .
Ukryte teksty - np. teksty w kolorze tła , lub teksty wyświetlane poza widzialnym obszarem -google obecnie radzi sobie prawie ze wszystkimi sposobami ukrywania - na nic sie nie zda nawet css 2.0
* Linki do spamów - jeśli jest ich większa ilość to google może uznać stronę za tzw "farmę linków " - nie do końca jest sprecyzowane co algorytmy google dokładnie uznają za spam
* Nagły duży przyrost linków do strony - spróbujcie dodać stronę do 500 katalogów w ciągu dnia , jeśli google zauważy zbyt dużą zmianę ilości linków prowadzących do strony w zbyt krótkim czasie to zazwyczaj kończy się to filtrem . I tu uwaga- należy ostrożnie postępować ze wszystkimi możliwymi systemami wymiany linków .
ekipa skrypty.pro
www.skrypty.pro
www.skrypty.pro
-

www.skrypty.pro - Posty: 135
- Miejscowość: www.skrypty.pro
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):1) Poszukaj duplikatów strony w sieci
Najbardziej sensowna odpowiedż. Możesz opisać to bardziej szczegółowo.
- jarekcda
ad1 Jeżeli w sieci istnieją duplikaty strony, strona macierzysta może zostać zbanowana. Musisz skorzystać z wyszukiwarki Google i ręcznie sprawdzić czy nie ma duplikatów, bądź skorzystać ze specjalistycznych narzędzi online do wyszukiwania plagiatów (duplikatów części lub całości treści), takim serwisem jest np. www.copyscape.com
ad2 Chyba znana Ci jest strona diagnostyczna? Jeśli nie to tutaj Masz odsyłacz...
Co do antywirów, sprawdź jeden z popularniejszych => www.virustotal.com
Jest możliwość przesłania URL do sprawdzenia.
ad3 Po wyeliminowaniu wszystkich niedociągnięć w centrum dla webmasterów znajdziesz opcję do przesłania witryny do ponownego rozpatrzenia.
ad2 Chyba znana Ci jest strona diagnostyczna? Jeśli nie to tutaj Masz odsyłacz...
- Kod: Zaznacz wszystko
http://google.com/safebrowsing/diagnostic?site=twojadomena.pl
Co do antywirów, sprawdź jeden z popularniejszych => www.virustotal.com
Jest możliwość przesłania URL do sprawdzenia.
ad3 Po wyeliminowaniu wszystkich niedociągnięć w centrum dla webmasterów znajdziesz opcję do przesłania witryny do ponownego rozpatrzenia.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Ad 1 znalazłem duplikaty w kategoriach
Ad 2 ok
Ad3 ok.
Przy okazji znalazłem złośliwe oprogramowanie na domenie głównej- nie spodziewałem się.Dzięki
Ad 2 ok
Ad3 ok.
Przy okazji znalazłem złośliwe oprogramowanie na domenie głównej- nie spodziewałem się.Dzięki
Dodaj firmę za darmo(z logo firmy i linkiem do strony firmowej) http://katalogfirm-poket.pl/ page rank 2 Dodaj link za pomocą sms- około 500 linków na wszystkich stronach katalogu PR 2- http://katalogfirm-poket.pl/reklama_l.php
- jarekcda
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-