W ostatnim czasie na wielu stronach/blogach głośno o tej kwestii stąd też moje zapytanie do osób bardziej doświadczonych... co sądzicie na ten temat?
Z tego co czytałem w PL jeszcze tego nie ma, choć wiele sprzecznych informacji dociera, niektórzy twierdzą że już jakieś wahania obserwują. Czy zauważyliście już jakieś większe represje swoich witryn wskutek wprowadzenia algorytmu Panda?
I jeszcze jedno pytanie... jakie strony muszą się najbardziej obawiać wprowadzenia Pandy? Wiem że te które kopiują treści, spamiarki i inne więc zatem jak to się przekłada na katalogi? Tam jest masa linków i opisów często nieunikalnych. Niektórzy piszą że problem dotyczy tylko katalogów EasyDir i innym podobnych, dla mnie to jest duże uproszczenie problemu, co w takim razie z najpopularniejszym w Polsce skryptem SEOKatalog? W końcu każdy katalog poniekąd to farma linków, dodając do tego jeszcze nieunikalne wpisy i...?
Chciałbym poznać Wasze opinie w tej sprawie, mam nadzieję że nikt się nie przestraszy tego tematu i odpisze
Pozdrawiam