Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Skąd sie wie, jaki jest adres kanału RSS/Atom bloga. Załóżmy, że trzeba gdzieś wpiać adres kanału - jak to zrobić? 
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 598
- Miejscowość: Warszawa
A to już zależy od systemu w którym piszesz - blogspot robi to automatycznie i Twój adres to:
http://feeds2.feedburner.com/psychologo ... ogspot.com
Jak widać jest od razu przekierowny do feedburnera dlatego możesz wstawić licznik zapisanych osób na stronę.
Używając Wordpressa i tworząc swoją prywatna skórkę należy dodać wpis w header.php
i powinno grać
http://feeds2.feedburner.com/psychologo ... ogspot.com
Jak widać jest od razu przekierowny do feedburnera dlatego możesz wstawić licznik zapisanych osób na stronę.
Używając Wordpressa i tworząc swoją prywatna skórkę należy dodać wpis w header.php
- Kod: Zaznacz wszystko
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />
i powinno grać
-

Marcin Godlewski - Posty: 610
- Miejscowość: Kraków
Coś tam kombinowałam z feedburnerem nie wiedząc co za licho i w jakiś taejmniczy sposób uruchomiłam język szwedzki w tym swoim kanale - myślisz, że da się to zmienić?
Jak molgę wstawić ten licznik na stronę?
Gdzie się mogę dobrać do kodu w wordpress'ie, żeby wstawić ten kawałek, kóry przysłałeś? Tzn. jak uruchamiam panel administracyjny to nie widzę w nim możliwości edycji kodu - gdzie on jest?
Jak molgę wstawić ten licznik na stronę?
Gdzie się mogę dobrać do kodu w wordpress'ie, żeby wstawić ten kawałek, kóry przysłałeś? Tzn. jak uruchamiam panel administracyjny to nie widzę w nim możliwości edycji kodu - gdzie on jest?
-

Myślę że da się zmienić język, na samej górze po prawej stronie jest Languages - aktualnie feedburner przenosi się do google więc proponuję zmianę.
Edycji skórki możesz dokonać mają bloga na własnym serwerze: Wygląd/Edytor i szukaj po prawej stronie Nagłówek/header.php
Licznik na swoją stronę wstawisz logując się na feedbuner (przeloguje Cie na google) i wchodzisz w nazwę Twojego RSS, dalej Publicize i po lewej stronie szukaj FeedCount, sprawdz poniższy link:
http://feedburner.google.com/fb/a/feedc ... 28cn3eg30s
dobierasz sobie kolory i później już na stronie implementujesz w kod lub dodajesz do Widgetów
Edycji skórki możesz dokonać mają bloga na własnym serwerze: Wygląd/Edytor i szukaj po prawej stronie Nagłówek/header.php
Licznik na swoją stronę wstawisz logując się na feedbuner (przeloguje Cie na google) i wchodzisz w nazwę Twojego RSS, dalej Publicize i po lewej stronie szukaj FeedCount, sprawdz poniższy link:
http://feedburner.google.com/fb/a/feedc ... 28cn3eg30s
dobierasz sobie kolory i później już na stronie implementujesz w kod lub dodajesz do Widgetów
-

Marcin Godlewski - Posty: 610
- Miejscowość: Kraków
Dzięki Marcinie za instrukcje - mimo że języka nie udało mi się zmienić, jest dalej po szwedzku
ale za to znalazłam poza licznikiem jeszcze "haedline animator" fajna rzecz - brakowało mi czegoś takiego.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-

5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-