Rok założenia: 2008Kontakt
wypada się przedstawić, poznać na forum - zapraszamy do autoprezentacji
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

wyglada obiecujaco

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 16 Wrz 2011, o 12:10

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

wyglada obiecujaco :)
ale szablony dwoch pierwszych stron mi sie zupelnie nie podobaja. moze wrzuc jakas fote gitary? ;)

Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

Szablony wp

Postprzez GrzegorzZuber
napisane: 16 Wrz 2011, o 16:48

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Dziękuję za sugestie. Jeszcze się tym nie zajmowałem, bo dzisiaj miałem bardzo ciężki egzamin, ale na szczęście go zdałem.

Także mogę się brać na nowo za stronę. Znacie może jakieś darmowe szablony wordpressa takie z okienkiem do zapisu?

Czy lepiej byłoby gdybym strony, które zamierzam pozycjonować pod konkretne frazy kluczowe, np:
http://grajgitaro.pl/nauka-gry-na-gitarze.html

zrobił właśnie pod wordpressem? Chodzi mi o to, czy lepiej to wpłynie na pozycjonowanie niż jakby miała to być zwykła strona w html?

I jeszcze 1 pytanie - związane już ściśle ze sprzedażą.
Zamierzam po nakręceniu wszystkich lekcji darmowego kursu, 7 lekcji - brakuje mi jeszcze 3, i po poprawieniu pierwszej, gdzie mówię zbyt wolno nagrać go na płytę, będzie to już wkrótce, myślę ze do 2 tygodni. Każda lekcja składa się z 3 filmików po około 4 minuty każdy. Dodatkowo chcę dorzucić do tego jakieś 10 piosenek, a może nawet więcej, których nie było w kursie, nagrać na drugą płytę. Płyty będą z odpowiednim nadrukiem, opakowanie również ładne. I chciałbym sprzedawać to. Jaka waszym zdaniem powinna być tego cena. Szacuję, że będzie to około 84 minuty podstawowego kursu + jakieś 60-100 minut tych dodatkowych. Za ile to sprzedawać.

Czy taką sprzedaż puścić przed ostatnią lekcją czy po - czy mówić o tym, że to ostatnia lekcja? Oczywiście zamierzam jeszcze później coś robić z tymi kursantami.

Czy dobrym pomysłem byłoby puszczenie przed tą sprzedażą na koniec po piątej lekcji takiego taniego kursu na allegro w celu nabicia pozytywnych komentarzy i aby nastawić klienta na zakup, który idealnie pasowałby do aktualnej tematyki - lekcji 5. Tylko, że tak sobie teraz myślę, że żeby ten tani kurs dał efekty będą potrzebne 3 lekcje później (czyli 3 tygodnie później), mogę zrobić jeszcze jedną darmową, nie będzie to problemem.

I prosiłbym Was o takie oszacowanie, dla mnie każda sugestia będzie ważna za ile sprzedać te 2 płyty tak, aby najwięcej na tym zarobić albo może inaczej tak, żeby czerpać z tego w przyszłości największe zyski - tak aby trochę zarobić i nie zrazić subskrybentów.

I w sumie gdzie lepiej puścić sprzedaż tego głównego produktu na allegro czy na interkursach. Myślę, że możnaby to zrobić na allegro (użytkownik będzie pewniejszy, że go nie oszukam bo jakby co może wystawić negatywny komentarz. Czy zna ktoś firmę taką jak netina, która współpracuje z allegro - netina nie zgodziła się na sprzedaż na allegro (nie mam własnej działalności gospodarczej).

Zawsze marzyłeś o tym, by nauczyć się grać na gitarze, ale jakoś nie wierzyłeś w to, że możesz umieć grać na gitarze. Przekonaj się, że to nieprawda - wejdź w adres podany tutaj:
www.grajgitaro.pl/nauka-gry-na-gitarze-online.html - Darmowa Nauka Gry Na Gitarze Online.
Awatar użytkownika
GrzegorzZuber

Miejscowość: Jaworzno/Kraków

Poprzednia

Wróć do Przedstaw się!