Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Nie zwracaj uwagi na takie teksty. Większość ludzi ma małą świadomość, że można zarabiać w Internecie, a Ci co chwalą stały etat są już tak "zaprogramowani", że nie ma nic innego - są ślepo zapatrzeni i pracują na czyjś dobrobyt.
W Sieci masz tą przewagę, że masz mniejsze koszty. A pomyśl sobie ile musiała byś płacić za wynajęcie lokalu w "ruchliwym miejscu"?
Aha i jak chcesz się zmotywować to poczytaj sobie tu na forum dział o motywacji
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Właśnie siedze sobie przy komputerku i zastanawiam się co ze sobą począć i swoim życiem
Mam 35lat, jestem kobietą, mam rodzinkę tzn. męża i 7-letniego synka
Nosze się już od dłuższego czasu z zaistnieniem w internecie z jakimś pomysłem ale wszystko co do tej pory próbowałam robić kończyło się fiaskiem
Boję się rozpoczynać coś kolejnego chociaż wydaje mi się że może by było to coś co można rozkręcić
Mam na myśli bieliznę dla kobiet ale z naciskiem na kobiety nietypowe np w dużym biustem i "niewymiarowych". W MLM pracuję już od 10 lat i lubię to co robię ale męczy mnie pracowanie ciągle na kogoś i ze ktoś zawsze ma dla mnie jakieś plany
Chciałabym sama decydować o tym czy będę pracować czy nie. Może trochę tu pomotałam ale szczerze mówiac nie za bardzo wiem czy to ma jakiś sens żebym pakowała sie w kolejny biznes. Moze coś poradzicie 
-

eliksir24 - Posty: 30
- Miejscowość: Kraków
Witaj na forum,
Piszesz, że próbowałaś swoich sił już w Sieci i się nie udało. A może nie starczyło Ci cierpliwości i samozaparcia? Bądź co bądź w Internecie potrzeba więcej czasu, żeby było widać efekty pracy. Hmmm bielizna dla "niewymiarowych" pań? Czemu nie?
Masz już przynajmniej bardzo dobrze sprecyzowaną grupę docelową - swoją niszę
Tylko, że w tym przypadku też nie możesz łatwo odpuścić, na początku nigdy nie ma kokosów, często nawet nic nie ma tylko wydatki. Ale w dłuższym okresie czasu jak interes się rozkręci to jest to opłacalne 
Piszesz, że próbowałaś swoich sił już w Sieci i się nie udało. A może nie starczyło Ci cierpliwości i samozaparcia? Bądź co bądź w Internecie potrzeba więcej czasu, żeby było widać efekty pracy. Hmmm bielizna dla "niewymiarowych" pań? Czemu nie?
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dzięki za odpowiedź, to dla mnie ważne
Cierpliwości mam myślę sporo chociaż nie wiem czemu lubię się poddawać przed "metą"
Cokolwiek bym nie robiła to brakuje mi sił lub motywacji do postawienia kropki nad "i" jeśli rozumiecie co mam na myśli. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Nie boję się inwestycji bo wiem że bez tego żaden biznes się nie uda
Próbuję się motywować do działania ale wszyscy wokoło mnie mnie mówią że nie ma jak tradycyjny biznes ze sklepem stacjonarnym w "ruchliwym miejscu", nie ma jak stały etat itp. W skrócie mówiąc "podcinają mi skrzydła"
Zastanawiam się czy ten pomysł z bielizną jest dobry na tyle żebym mogła udowodnić sobie i innym ze można coś osiągnąć jeśli się tego pragnie. W MLM w którym byłam 6lat byłam naprawdę wysoko (tak myślę) bo byłam 4 na Polskę! Ale to mi nie dawało satysfakcji bo cały czas miałam "bat" nad sobą. Chciałbym zrobić coś sama i dla siebie. Mysśicie że bielizna to dobry kierunek??
-

eliksir24 napisał(a):...Próbuję się motywować do działania ale wszyscy wokoło mnie mnie mówią że nie ma jak tradycyjny biznes ze sklepem stacjonarnym w "ruchliwym miejscu", nie ma jak stały etat itp. W skrócie mówiąc "podcinają mi skrzydła"...
Nie zwracaj uwagi na takie teksty. Większość ludzi ma małą świadomość, że można zarabiać w Internecie, a Ci co chwalą stały etat są już tak "zaprogramowani", że nie ma nic innego - są ślepo zapatrzeni i pracują na czyjś dobrobyt.
W Sieci masz tą przewagę, że masz mniejsze koszty. A pomyśl sobie ile musiała byś płacić za wynajęcie lokalu w "ruchliwym miejscu"?
Aha i jak chcesz się zmotywować to poczytaj sobie tu na forum dział o motywacji
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dzięki:) Mam też założoną stronę z produktami które sprzedaję co o niej myślisz?? Nie ukrywam ze nie mam jakiś większych zdolności co do tworzenia stron. www.eliksir24.webnode.com
-

Witaj. Bardzo fajna strona
Jeśli chodzi o pomysł z ciuszkami to jak najbardziej trafnie. I nic nie stoi na przeszkodzie żeby taki sklep rozszerzyć o dodatkowy asortyment gdy już zacznie przynosić zyski.
A teksty o sklepie w ruchliwym miejscu pewnie mówią ci którzy nie znają cen za czynsz, prąd itp. w takich ruchliwych miejscach. Takie koszty to masakra, a założenie sklepu internetowego kosztuje od kilkunastu złotych, a później płacisz tylko za serwer i domeny jeśli promocją zajmiesz się sama
A teksty o sklepie w ruchliwym miejscu pewnie mówią ci którzy nie znają cen za czynsz, prąd itp. w takich ruchliwych miejscach. Takie koszty to masakra, a założenie sklepu internetowego kosztuje od kilkunastu złotych, a później płacisz tylko za serwer i domeny jeśli promocją zajmiesz się sama
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Witaj Anetko,
Doskonale trafiłaś. Na naszym forum nie tylko dostaniesz kopa motywacyjnego, ale też dostęp do skarbnicy wiedzy ebiznesowej. Teraz nie będzie wymówek: sukces będzie zależał tylko od Twojej determinacji
Nie przejmuj się tym, co mówią inni. Gdybym słuchał marudzenia innych, a nie własnego serca i rozumu (tak, tak - serca i rozumu!), to bym dalej stał w miejscu. A tak? Rozwój to moje drugie imię
Pomysł z bielizną doskonały. Tylko koniecznie zacznij od analizy rynku. Jaką będziesz miała konkurencję? Jakie są ceny? Jaki ruch w tym biznesie? Ile potrzebujesz na start kasy? Ile czasu zajmie Ci dochodzenie (ale to zabrzmiało, hehe) do miejsca, gdy osiągniesz prób opłacalności? Jakie masz środki w tej chwili? Jaką masz wiedzę i czego Ci brakuje? Jak możesz to wszystko uzupełnić, zdobyć, uzyskać, wynająć?
Myślę, że w innych miejscach na naszym forum będzie wiele dyskusji z Twoim udziałem.
Witaj na forum.ebiznesy.pl, Aneto!
Doskonale trafiłaś. Na naszym forum nie tylko dostaniesz kopa motywacyjnego, ale też dostęp do skarbnicy wiedzy ebiznesowej. Teraz nie będzie wymówek: sukces będzie zależał tylko od Twojej determinacji
Nie przejmuj się tym, co mówią inni. Gdybym słuchał marudzenia innych, a nie własnego serca i rozumu (tak, tak - serca i rozumu!), to bym dalej stał w miejscu. A tak? Rozwój to moje drugie imię
Pomysł z bielizną doskonały. Tylko koniecznie zacznij od analizy rynku. Jaką będziesz miała konkurencję? Jakie są ceny? Jaki ruch w tym biznesie? Ile potrzebujesz na start kasy? Ile czasu zajmie Ci dochodzenie (ale to zabrzmiało, hehe) do miejsca, gdy osiągniesz prób opłacalności? Jakie masz środki w tej chwili? Jaką masz wiedzę i czego Ci brakuje? Jak możesz to wszystko uzupełnić, zdobyć, uzyskać, wynająć?
Myślę, że w innych miejscach na naszym forum będzie wiele dyskusji z Twoim udziałem.
Witaj na forum.ebiznesy.pl, Aneto!
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
Witaj eliksirze 
Jak tam Twoje postępy w tworzeniu nowego e-biznesu? Rozpoczęłaś analizę rynku, o której pisał Krzywy?
Jak tam Twoje postępy w tworzeniu nowego e-biznesu? Rozpoczęłaś analizę rynku, o której pisał Krzywy?
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-