Rok założenia: 2008Kontakt
wypada się przedstawić, poznać na forum - zapraszamy do autoprezentacji
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witajcie!!

Postprzez eliksir24
napisane: 23 Paź 2009, o 21:32

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Właśnie siedze sobie przy komputerku i zastanawiam się co ze sobą począć i swoim życiem ;) Mam 35lat, jestem kobietą, mam rodzinkę tzn. męża i 7-letniego synka :P Nosze się już od dłuższego czasu z zaistnieniem w internecie z jakimś pomysłem ale wszystko co do tej pory próbowałam robić kończyło się fiaskiem :cry: Boję się rozpoczynać coś kolejnego chociaż wydaje mi się że może by było to coś co można rozkręcić :P Mam na myśli bieliznę dla kobiet ale z naciskiem na kobiety nietypowe np w dużym biustem i "niewymiarowych". W MLM pracuję już od 10 lat i lubię to co robię ale męczy mnie pracowanie ciągle na kogoś i ze ktoś zawsze ma dla mnie jakieś plany :evil: Chciałabym sama decydować o tym czy będę pracować czy nie. Może trochę tu pomotałam ale szczerze mówiac nie za bardzo wiem czy to ma jakiś sens żebym pakowała sie w kolejny biznes. Moze coś poradzicie :cry:

Awatar użytkownika
eliksir24

Miejscowość: Kraków

Re: Witajcie!!

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 24 Paź 2009, o 10:20

Witaj na forum,

Piszesz, że próbowałaś swoich sił już w Sieci i się nie udało. A może nie starczyło Ci cierpliwości i samozaparcia? Bądź co bądź w Internecie potrzeba więcej czasu, żeby było widać efekty pracy. Hmmm bielizna dla "niewymiarowych" pań? Czemu nie? ;) Masz już przynajmniej bardzo dobrze sprecyzowaną grupę docelową - swoją niszę :) Tylko, że w tym przypadku też nie możesz łatwo odpuścić, na początku nigdy nie ma kokosów, często nawet nic nie ma tylko wydatki. Ale w dłuższym okresie czasu jak interes się rozkręci to jest to opłacalne :)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez eliksir24
napisane: 24 Paź 2009, o 11:52

Dzięki za odpowiedź, to dla mnie ważne :) Cierpliwości mam myślę sporo chociaż nie wiem czemu lubię się poddawać przed "metą" :oops: Cokolwiek bym nie robiła to brakuje mi sił lub motywacji do postawienia kropki nad "i" jeśli rozumiecie co mam na myśli. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Nie boję się inwestycji bo wiem że bez tego żaden biznes się nie uda ;) Próbuję się motywować do działania ale wszyscy wokoło mnie mnie mówią że nie ma jak tradycyjny biznes ze sklepem stacjonarnym w "ruchliwym miejscu", nie ma jak stały etat itp. W skrócie mówiąc "podcinają mi skrzydła" :cry: Zastanawiam się czy ten pomysł z bielizną jest dobry na tyle żebym mogła udowodnić sobie i innym ze można coś osiągnąć jeśli się tego pragnie. W MLM w którym byłam 6lat byłam naprawdę wysoko (tak myślę) bo byłam 4 na Polskę! Ale to mi nie dawało satysfakcji bo cały czas miałam "bat" nad sobą. Chciałbym zrobić coś sama i dla siebie. Mysśicie że bielizna to dobry kierunek??

Awatar użytkownika
eliksir24

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 24 Paź 2009, o 12:38

eliksir24 napisał(a):...Próbuję się motywować do działania ale wszyscy wokoło mnie mnie mówią że nie ma jak tradycyjny biznes ze sklepem stacjonarnym w "ruchliwym miejscu", nie ma jak stały etat itp. W skrócie mówiąc "podcinają mi skrzydła" :cry: ...

Nie zwracaj uwagi na takie teksty. Większość ludzi ma małą świadomość, że można zarabiać w Internecie, a Ci co chwalą stały etat są już tak "zaprogramowani", że nie ma nic innego - są ślepo zapatrzeni i pracują na czyjś dobrobyt.

W Sieci masz tą przewagę, że masz mniejsze koszty. A pomyśl sobie ile musiała byś płacić za wynajęcie lokalu w "ruchliwym miejscu"?

Aha i jak chcesz się zmotywować to poczytaj sobie tu na forum dział o motywacji :)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez eliksir24
napisane: 24 Paź 2009, o 12:51

Dzięki:) Mam też założoną stronę z produktami które sprzedaję co o niej myślisz?? Nie ukrywam ze nie mam jakiś większych zdolności co do tworzenia stron. www.eliksir24.webnode.com

Awatar użytkownika
eliksir24

Postprzez Daniel 'siewca' Nakoneczka
napisane: 24 Paź 2009, o 14:41

Witaj. Bardzo fajna strona :) Jeśli chodzi o pomysł z ciuszkami to jak najbardziej trafnie. I nic nie stoi na przeszkodzie żeby taki sklep rozszerzyć o dodatkowy asortyment gdy już zacznie przynosić zyski.
A teksty o sklepie w ruchliwym miejscu pewnie mówią ci którzy nie znają cen za czynsz, prąd itp. w takich ruchliwych miejscach. Takie koszty to masakra, a założenie sklepu internetowego kosztuje od kilkunastu złotych, a później płacisz tylko za serwer i domeny jeśli promocją zajmiesz się sama :)

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Lać na malkontentów!

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka
napisane: 1 Lis 2009, o 23:13

Witaj Anetko,

Doskonale trafiłaś. Na naszym forum nie tylko dostaniesz kopa motywacyjnego, ale też dostęp do skarbnicy wiedzy ebiznesowej. Teraz nie będzie wymówek: sukces będzie zależał tylko od Twojej determinacji :!:

Nie przejmuj się tym, co mówią inni. Gdybym słuchał marudzenia innych, a nie własnego serca i rozumu (tak, tak - serca i rozumu!), to bym dalej stał w miejscu. A tak? Rozwój to moje drugie imię ;)

Pomysł z bielizną doskonały. Tylko koniecznie zacznij od analizy rynku. Jaką będziesz miała konkurencję? Jakie są ceny? Jaki ruch w tym biznesie? Ile potrzebujesz na start kasy? Ile czasu zajmie Ci dochodzenie (ale to zabrzmiało, hehe) do miejsca, gdy osiągniesz prób opłacalności? Jakie masz środki w tej chwili? Jaką masz wiedzę i czego Ci brakuje? Jak możesz to wszystko uzupełnić, zdobyć, uzyskać, wynająć?

Myślę, że w innych miejscach na naszym forum będzie wiele dyskusji z Twoim udziałem.

Witaj na forum.ebiznesy.pl, Aneto!

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Witaj eliksirze ;)

Jak tam Twoje postępy w tworzeniu nowego e-biznesu? Rozpoczęłaś analizę rynku, o której pisał Krzywy?

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Wróć do Przedstaw się!