Jestem instalatorem tejże usługi od dłuższego czasu i z powodzeniem działam na lokalnym rynku (może dlatego , że brak mi konkurencji
Ale zacznijmy od początku ...
Z Freeconet korzystam od około 2-ch lat i nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania usługi. Dlatego z czystym sumieniem mogę Wam polecić ten rodzaj oszczędności by i dla Was mogła przynosić wymierne korzyści.
1. Oszczędności
Jedyną rzeczą jaką "musimy" opłacać u każdego operatora telefonii (internetowej czy stacjonarnej) jest abonament jednakże...
Operator tradycyjny średnio za stawkę abonamentową wymaga od nas 30-50złotych brutto
Freeconet - 1,95 (w tej cenie otrzymujemy numer telefonu z naszej strefy numerowej, oraz utrzymanie usługi)
Czyli rocznie za fakt posiadania numeru :
Operator tradycyjny - ok 360-600 rocznie
Freeconet - 23,40 rocznie
Jednakże nie tylko abonamentem człowiek żyje , do tego dochodzą rozmowy:
Operator tradycyjny : średnio 17groszy brutto (w zależności od abonamentu i taryfy)
Freeconet : z mojego doświadczenia wynika 0,07groszy brutto)
Rozmawiamy średnio (przyjmijmy) 300minut miesięcznie (10minut dziennie)
Operator tradycyjny : 51zł
Freeconet: 21zł
Podsumowanie:
Operator tradycyjny: 50+51 = 101 złotych
Freeconet : 1,95+21 = 22,95
Oszczędność: 78,05 !
2. Wymagania , specyfikacja
Potrzebujemy łącze internetowe o przepustowości minimum 1mb (najlepiej operatora tradycyjnego)
Dzwonić możemy na dwa sposoby:
Poprzez aplikację na komputerze (potrzebujemy słuchawki z mikrofonem) koszt ok 30zł jak nie mamy
Lub
Bramkę(router VOIP) koszt 150-600 złotych - polecam PAP2T marki LINKSYS (150-250)
w tym wypadku wykonujemy połączenia poprzez zwykły aparat telefoniczny.
3. Dlaczego VOIP
W punkcie pierwszym , opisałem podstawy przygotowuję specjalnie dla Was poradnik (POWER POINT oraz video)
- opis systemu
- sposoby konfiguracji
- wdrażanie , możliwości partnerskie
Jeśli chciałbyś zapoznać się z ofertą, założyć konto zapraszam na stronę produktu http://www.freeconet.pl?partnerId=646
Pomogę i Tobie jeśli się ze mną skontaktujesz
Zapraszam do dyskusji , materiał dla Was za kilka dni.
No to hej