Szukam dobrego programu pocztowego. Używam Outlook ofice 07 i nie jestem z niego zadowolony. Dobrze byłoby jak by obsługiwał konta pocztowe, sam prowadził książkę adresową i byłaby możliwość wysyłania 1 listu na wiele adresów.
Czy zna ktoś dobry i mógłby go polecić?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pierwszy pocztowiec, który przychodzi mi do głowy to Mozilla Thunderbird. Mnóstwo opcji konfiguracji, wysyłka seryjna, jest książka. Używam na nim kilku kont pocztowych (gmail i onet) od ładnych paru miesięcy i nie napotkałem żadnych trudności. Natomiast jeśli używasz poczty wp to możesz mieć problemy z aktualizacją skrzynki (ja miałem, nie wiem jak inni).
-

kosiarski - Posty: 50
Również używam Thunderbirda i jestem zadowolony. Mam tam kilka kont pocztowych i jest wszystko git. Poczta z wp u mnie się normalnie aktualizuje.
Jedyny szkopuł, że po włączeniu programu w win7 poczta nie jest automatycznie pobierana (w xp działa normalnie), ale później jak jest włączony to już automatycznie sprawdza pocztę na serwerach.
Jedyny szkopuł, że po włączeniu programu w win7 poczta nie jest automatycznie pobierana (w xp działa normalnie), ale później jak jest włączony to już automatycznie sprawdza pocztę na serwerach.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
-

dragon86 - Posty: 44
- Miejscowość: Tarnów
-

Jakub Orłowski - Posty: 79
- Miejscowość: Piława Górna (Dolnosląskie)
Ja pod Linuksem używam Claws Mail. Jest także port na Windows ale według moich testów działa wolniej od swojego pierwowzoru. Claws Mail jest lekki, konfigurowalny, bardzo podobny do Thunderbirda, sporo dodatków i skórek, warto przynajmniej przetestować a może i Tobie się spodoba.
Link do programu => http://www.claws-mail.org/
Manual => http://www.claws-mail.org/manual/pl/cla ... anual.html
Link do programu => http://www.claws-mail.org/
Manual => http://www.claws-mail.org/manual/pl/cla ... anual.html
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Ja też jestem fanem Thunderbirda bo oferuje mi to czego od niego oczekuje po za tym system wtyczek sprawia że nawet najwybredniejsi złożą sobie takiego klienta pocztowego jakiego tylko chcą. W tym wątku: programy-software/oprogramowanie-do-poczty-e-mail-t1494.html?hilit=poczta#p11604 także toczyła się dyskusja na temat programu do obsługi e-mail. Ponoć sam Gmail jest w tym świetny ale ja jakoś nie mogłem się do niego przekonać.
Plusem Gmaila jest na pewno to że wszystko jest na w miarę bezpiecznych serwerach od Google ale ja ten sam efekt uzyskuję robiąc synchronizację na dwóch różnych serwerach także o pocztę się nie boję a bezpieczeństwo poczty to chyba jednak dość ważna sprawa. Co wy na to? Jak zabezpieczacie swoją pocztę?
Plusem Gmaila jest na pewno to że wszystko jest na w miarę bezpiecznych serwerach od Google ale ja ten sam efekt uzyskuję robiąc synchronizację na dwóch różnych serwerach także o pocztę się nie boję a bezpieczeństwo poczty to chyba jednak dość ważna sprawa. Co wy na to? Jak zabezpieczacie swoją pocztę?
-

Edwin Lewczuk - Posty: 69
Ja używam The Bat i jestem bardzo zadowolony. Wszystkie konta mi ładnie obsługuje. Generalnie jest wszystko co mi potrzeba.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
-

Edwin Lewczuk - Posty: 69
Ja na GMailu tworzę zwykły backup programem Gmail Backup. Natomiast jeżeli chodzi o klienta poczty, używam wersji portable, zwykle raz na jakiś czas robię backup na płytę DVD. Mało wyszukany sposób ale dla mnie skuteczny.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-