Witam serdecznie
Przymierzam się do uruchomienia sklepu internetowego. Mam jednak mały problem z wyborem dostawcy (raczej nie wchodzą w grę rozwiązania typu KQS, choć słyszałem, że dobre ale nie mam ani wiedzy ani cierpliwości, żeby się w to wszystko wgryzać:). Mam do wyboru dwie firmy, które zapewniają, że zrobią mi sklep dokładnie taki jak chcę i tu jest kłopot. Jedna bazuje na rozwiązaniach OSCommerce z dopisanymi przez siebie modułami (z ewentualną modyfikacją istniejącego kodu do moich potrzeb), a druga podpiera się zupełnie autorskimi rozwiązaniami. Obie cenowo wychodzą w zasadzie podobnie ok 5-6 tys (nawet OSC delikatnie drożej) mają sprawdzone referencje ale powstaje fundamentalne pytanie o wyższości rozwiązań dedykowanych nad OSC (lub odwrotnie). Proszę o pomoc bo sam na chwilę obecną nie potrafię zdecydować...
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Też miałem ten sam problem ale wybrałem KQS. Dlaczego? Ponieważ ma wszystko nawet te nie potrzebne mi (w tej chwili) funkcje. Zamawiając autorski sklep na pewno wybulisz trochę kasy, pewnie zdarzy się sytuacja że stwierdzisz że przydała by się jakaś dodatkowa funkcja, a to znowu wydatek.
Nie wiem co jest trudnego w KQS, zawsze możesz zlecić tylko jego instalację, konfigurację opcji i grafiki, wtedy zamkniesz się w 500 zł - 1000 zł (zależy od skomplikowania grafiki), przynajmniej ja za tyle to robiłem.
Nie wiem co jest trudnego w KQS, zawsze możesz zlecić tylko jego instalację, konfigurację opcji i grafiki, wtedy zamkniesz się w 500 zł - 1000 zł (zależy od skomplikowania grafiki), przynajmniej ja za tyle to robiłem.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
A ja odradzam korzystanie, w przypadku sklepów, z gotowych szablonów - między innymi dlatego, że takie aplikacje mają sporo luk, przez co zwiększkają ryzyko dla właściciela sklepu, że serwis zostanie shakowany. Naprawdę niewiele osób umie się porządnie zabezpieczyć, by ich witryna była naprawdę stabilna i bezpieczna, a włamań oraz ataków typu SQL Injection było ostatnio naprawdę sporo. Co więcej, w sieci rośnie liczna złośliwego oprogramowania, które często celowo jest umieszczane w gotowych aplikacjach. A to naraża nas na ryzyko zainstalowania na komputerze keyloggera, czy spyware. Jeżeli całość nie jest chroniona antywirusem, to konsekwencje mogą być przykre. Po więcej informacji odsyłam do artykułu - http://www.bankier.pl/wiadomosc/Wirtual ... 38675.html.
- Gman
Ja mam natomiast przykre doświadczenia z OsCommerce. Takiego bałaganu w kodzie to ja już dawno nie widziałam. Projekt jest już długo rozwijany i nikt nie dba o uaktualnienie kodu. Niektóre rozwiązania (przede wszystkim w warstwie layoutu) pochodzą z lat 90-tych, gdzie nikt jeszcze nie dbał o standardy. Śmietnik w kodzie ma niestety tę przykrą wadę, że taki serwis jest ciężko potem wypozycjonować: zagnieżdżone tabelki, niepodomykane znaczniki - okropność!
Spędziłam z dobry miesiąc by uprzątnąć kod. Teraz mój sklep chociaż się waliduje więc chociaż wiem, że raczej robal nigdzie nie utknie.
Może firma, która oferuje Ci ten sklep też zrobiła porządek w kodzie - warto się dowiedzieć.
Spędziłam z dobry miesiąc by uprzątnąć kod. Teraz mój sklep chociaż się waliduje więc chociaż wiem, że raczej robal nigdzie nie utknie.
Może firma, która oferuje Ci ten sklep też zrobiła porządek w kodzie - warto się dowiedzieć.
-

OlgaGr - Posty: 52
Luki w kodach to doskonałe miejsce do popisu - zarówno dla nieuczciwych firm, które ukrywaja tam swoje linki. Co bardziej anbitni skrywają tam złośliwe oprogramiowanie, które umożliwia śledzenie witryny lub rozprzestrzenianie malware w sieci. Wiele zalezy od uczciwości firmy, wiele od odpowiednie zoabezpieczenia swojego komputera. Nieco więcej na ten temat napisano w tym artykule. http://www.egospodarka.pl/47586,Uwaga-n ... ,12,1.html
- Gman
Ja polecam do wyboru - OSCGold lub IAI-Shop
W 1 musisz się znać ale zrobisz wszystko i płacisz tylko raz.
W 2 jesteś bardzo ograniczony ale masz wszystko pod ręką i płacisz abonament.
W 1 musisz się znać ale zrobisz wszystko i płacisz tylko raz.
W 2 jesteś bardzo ograniczony ale masz wszystko pod ręką i płacisz abonament.
-

Marcin Godlewski - Posty: 610
- Miejscowość: Kraków
Witam,
A myślałeś może o oprogramowaniu Tradoro.pl ?
Szybko rozwijające się oprogramowanie do samodzielnego tworzenia sklepów internetowych, co chwila ulepszane. Panel administracyjny intuicyjny w obsłudze, integracja allegro i z porównywarkami cen. Jeśli chodzi o koszta są w sumie niewielkie bo już od 360zł netto na rok można mieć.
Wiele kombinacji graficznych do wyboru. Nawet w sumie Krzywy u siebie na blogu opisywał to oprogramowanie http://ebiznesy.pl/?s=tradoro&x=0&y=0 .
Warto się z tym zapoznać, szczególnie, że można przez 14dni go za darmo testować (www.tradoro.pl/test )
Ogólnie jestem konsultantem tego oprogramowania więc jeśli potrzebowałbyś pogadać o tym to zawsze możesz do mnie napisać lukasz.krawczyk@dltechnology.pl
A myślałeś może o oprogramowaniu Tradoro.pl ?
Szybko rozwijające się oprogramowanie do samodzielnego tworzenia sklepów internetowych, co chwila ulepszane. Panel administracyjny intuicyjny w obsłudze, integracja allegro i z porównywarkami cen. Jeśli chodzi o koszta są w sumie niewielkie bo już od 360zł netto na rok można mieć.
Wiele kombinacji graficznych do wyboru. Nawet w sumie Krzywy u siebie na blogu opisywał to oprogramowanie http://ebiznesy.pl/?s=tradoro&x=0&y=0 .
Warto się z tym zapoznać, szczególnie, że można przez 14dni go za darmo testować (www.tradoro.pl/test )
Ogólnie jestem konsultantem tego oprogramowania więc jeśli potrzebowałbyś pogadać o tym to zawsze możesz do mnie napisać lukasz.krawczyk@dltechnology.pl
-

Traveler - Posty: 9
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-