co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
oprogramowanie używane w e-biznesie, a także w pracy biurowej czy rozrywce

Chciałem Was zapytać jakie znacie dobre oprogramowanie do poczty. Takie, żeby miały możliwość dodania wielu kont email. Potrzebuję 4. Mam Outlook, Outlook Express, Thunderbird i... Scribe - ale w tym ostatnim nie ma chyba możliwości dodania wielu kont email.

Zatem cóż Wy używacie i co polecacie? :hmm2:

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

MS Outlook 2007

Postprzez Daniel 'siewca' Nakoneczka 27 Maj 2010, o 18:46

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ja używam MS Outlook 2007. Moim zdaniem bardzo dobry program :) Obsługuje wiele kont pocztowych, wiele podpisów itp.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

GMAIL

Postprzez Marek Papis 27 Maj 2010, o 19:55

Nie wiem dlaczego albo i wiem ....

Ale nie używam od niepamiętnych czasów żadnego programu do obsługi kont e-mail TYLKO i wyłącznie gmail przez www,telefon

Dlaczego ?

Bo po co tak na prawdę nam ma służyć program do obsługi kont pocztowych ?

Dobra ktoś powie, że nie ma dostępu do internetu a i tak może przeglądać wiadomości , ale tutaj w sumie można zakończyć temat moim zdaniem.

Do gmail mogę podpiąć sobie jakie tylko konta pocztowe i z jakich tylko sobie wymaże serwerów (sam tak używam).
Miejsca mamy w brud , mnogość funkcji podstawowych bardziej niż wystarczająca a dodatkowych jeszcze więcej.

Prostota obsługi, znajdziemy e-mail wpisując między innymi nadawcę , lub część treści wiadomości, kolorujemy sobie konta (by można było od razu wiedzieć na jakie przyszła wiadomość). Jesteśmy BARDZO dobrze chronieni przez antywirusa oraz filtr spamu no i właścicielem usługi jest sam wielki google ;)

Pamiętam jak jakiś czas przed premierą gmail miałem założone konto na poczta.gazeta.pl i nadal mam , (obsługuje go od jakiegoś czasu gmail) ale SPAM z gazety.pl i tak przychodzi bo przecież zgadzaliśmy się na niego ...

W ogóle temat gazety.pl to mogę opisywać godzinami (między innymi wpadki adminów przez co dostawaliśmy codziennie MEGA dużą paczkę spamu od .... nich samych i użytkowników portalu.

Jeśli ktoś z Was nie używa gmail albo używa bo używa to jak będzie więcej osób chętnych mogę opisać dokładnie co on nam ma do zaoferowania oraz jak łatwo z nim można pracować ;)

Ot tyle , zapraszam do dyskusji :)

Si ja

Ciągła motywacja w dążeniu do sukcesu MUSI okazać się SUKCESEM
http://www.bezus.pl
http://www.systemy-partnerskie.com
Marek Papis

Miejscowość: Jawiszowice

Klient poczty dla wygody

Postprzez Paweł Landzberg 28 Maj 2010, o 11:54

Nigdy nie używałem GMAILa, może faktycznie jest dobry. Jednak ja używam klientów do poczty dla wygody. Odpalam komputer i jednym kliknięciem mam otwartą pocztę, która automatycznie się ściąga - dosłownie jednym kliknięciem. Mi się na strony nie chce wchodzić ;) A potrzebuję więcej klientów email, bo chcę pogrupować maile - nie chce, żeby wszystkie były odbierane przez jeden program pocztowy - będę miał wtedy bałagan.

Także, czego jeszcze używacie?

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

CD

Postprzez Marek Papis 28 Maj 2010, o 12:00

A może Pawle dałbyś radę się przekonać do tego sposobu działania ?

Ja kiedyś również byłem sceptycznie nastawiony do tego typu działań ale wiesz... jak nie spróbujesz czegoś nowego to się nie dowiesz , gwarantuję Ci , że będziesz lepiej się odnajdywał w gmail niż w każdym innym programie ;)

Tymczasem chyba popracuje nad tutorialem do gmail-a może Cię przekonam o jego właściwościach :-) :crazy:

Ciągła motywacja w dążeniu do sukcesu MUSI okazać się SUKCESEM
http://www.bezus.pl
http://www.systemy-partnerskie.com
Marek Papis

Miejscowość: Jawiszowice

Jestem otwarty na inne możliwości. Hmm być może na dniach poszperam w Gmailu i zobaczę jaką ma funkcjonalność. Niemniej jednak nadal mam pytanie odnośnie programów do poczty jakie używacie.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

moja kolej...

Postprzez lapti 28 Maj 2010, o 15:59

Hej!
Ja swojego czasu używałem aplikacji the bat.

Ale nie wiem dlaczego chcesz mieć sto programów do tego samego. Przecież w każdej "lepszej" aplikacji jest funkcja filtrowania poczty i tworzenia katalogów. Grupujesz sobie je wg. praktycznie dowolnych kryteriów. I tak kolega1 ma swój folder, kolega2 też, a od kolegi3 automatycznie maile są kasowane... Kolorowanie, gwiazdkowanie, przenoszenie - multum opcji :)
W thunderbirdzie, którego używam aktualnie mam x kont i każde ma własną skrzynkę odbiorczą, elementy wysłane itp.
Można bardzo łatwo zachować porządek.

Pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Ależ jestem leniwy...

Postprzez Paweł Landzberg 28 Maj 2010, o 18:35

Właściwie to nie wiem czemu nie sprawdziłem nigdy całej funkcjonalności tych programów :P Oświeciłeś mnie teraz Rafale :D W wolnej chwili poszperam w Thunderbirdzie - chyba mój ulubiony klient to jest. Głównie chodzi mi o to, że jak mam masę kont e-mail w programie pocztowym to jak przyjdzie poczta np. na adres X, to nie chciałbym się pomylić lub zapomnieć i wysłać odpowiedź z adresu Y. No i najlepiej, żeby właśnie wiadomości przychodzące na wybrane maile były pogrupowane według tych maili lub grup maili.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

przecie to standard

Postprzez lapti 28 Maj 2010, o 19:04

Ale przecież w thunderbirdzie to standard. Automatycznie konfigurujesz ileś tam kont. Każde konto ma serwer na przychodzące i wychodzące (trącać teraz nazwy). I program sam widzi, że wiadomość przyszła na konto X, to należy z niego odpisać, a nie wylosować sobie jakieś inne :)

http://www.mozillapl.org/wiki/FAQ:_Thunderbird napisał(a): Filtrowanie pobieranych wiadomości

Narzędzie pozwalające automatycznie zarządzać pocztą przychodzącą (podobne do reguł wiadomości znanych z Outlook Express) nazywa się Filtry wiadomości. Filtry można dodawać, konfigurować i usuwać przez menu Narzędzia > Filtrowanie wiadomości.

Należy również pamiętać iż reguły filtrowania ustawia się dla każdego konta (a w zasadzie folderu odebranych wiadomości) osobno poprzez wybór odpowiedniego konta z rozwijanej listy w oknie filtrów wiadomości.

Wiele serwerów poczty wychodzącej

W celu wysyłania wiadomości przy pomocy różnych serwerów poczty po pierwsze należy dodać nowe serwery SMTP: Konfiguracja kont > Serwer poczty wychodzącej SMTP z menu Narzędzia (ew. Edycja), przycisk Dodaj....
Następnie w ustawieniach każdego konta Konfiguracja kont > nazwa konta > Konfiguracja konta należy nacisnąć przycisk Serwer poczty wychodzącej (SMTP), aby przypisać któryś z wcześniej skonfigurowanych serwerów poczty wychodzącej SMTP dla tego konta.

Niezależnie od tego istnieje możliwość wyboru serwera, z którego wiadomość będzie wysłana bezpośrednio podczas redagowania wiadomości (z rozwijanej listy przy polu Nadawca - o ile skonfigurowano więcej niż jeden serwer poczty wychodzącej) oraz (niezależnie) tworzenia tożsamości.

Zdjęcie niby nie moje, ale masz: http://i49.tinypic.com/vo9bht.jpg
Mnogość opcji do granic możliwości ;)

Pozdrawiam
lapti :)

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Gmail

Postprzez MałgorzataLeliwa 28 Maj 2010, o 19:19

Ale Gmail to wszystko ma.

Możesz przekierować wszystko na jedną skrzynkę i w opcjach ustawić, żeby odpowiadało z adresu, na który została wysłana wiadomość.

Możesz użyć filtra, żeby dodawało etykiety do poczty z różnych adresów.

No i wreszcie - możesz ustawić sobie Gmail Notifiera, żeby zawsze wiedzieć kiedy przyszła nowa wiadomość.

MałgorzataLeliwa

Następna

Wróć do Programy / Software

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość