co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
oprogramowanie używane w e-biznesie, a także w pracy biurowej czy rozrywce

Witam serdecznie,
wakacje zmierzają ku końcowi, pora się zabrać energicznie do pracy, no i na forum wrócić ;)
Ale nie ma szans bym dała radę przeczytać zaległości z 2 m-cy :lol:

Przymierzam się do postawienia sklepu internetowego ;)
Jeden mam na starym osc i z wyjątkiem paru niedogodności - bardzo lubię ten panel.
Drugi mam na joomli - choć możliwości większe - i teoretycznie sporo rzeczy jest lepiej, w praktyce mnóstwo rzeczy mnie tam irytuje i nie chcę joomli ponownie.

Rozważam teraz: albo oscgold - ma fajne integracje juz wbudowane i przyjazny panel, ktory w demo obsługuje mi się bardzo dobrze, http://www.oscgold.com/co-nowego-oscgold-40-n-122.html

albo kqs http://www.kqs.pl/p1,kqs-store-oprogram ... owego.html

Kqs na oko ma gorszy panel, ale ma za to program partnerski -a przy moim planowanym produkcie (zostaję producentem :D ) - to może mi się przydać. Osc gold nie ma pp i to jego chyba największa wada.

Polecicie coś innego, albo macie doświadczenia z oscgold lub kqs?
A może znajdzie się przy okazji ktoś chętny z ofertą postawienia tego sklepu (grafikę będę miała z innego źródła)
Nie chcę dawać tego posta na razie do działu ogłoszeń - za wcześnie.

Awatar użytkownika
Mariola

Miejscowość: Śląsk

Mam spore doświadczenie z KQS. Moim zdaniem to dobry skrypt. Mało który za te pieniądze ma integrację z porównywarkami, pasażami oraz program partnerski.
Dodatkowo cenię go za zarządzanie fakturami, rozbudowaną subskrypcję, automatyczne powiadomienia dla właściciela i klienta. Miałem do czynienia z nim w przypadku kilku sklepów i sprawuje się dobrze. W nowej wersji są już linki ze słowami kluczowymi, a to duży plus.
Jeśli chodzi o panel to moim zdaniem kwestia przyzwyczajenia. Ja np. znam go na pamięć i wydaje mi się bardzo intuicyjny.
Wadą może być to że kod źródłowy jest kodowany, ale jak nie masz zamiaru w nim grzebać to w niczym nie przeszkadza.

Skrypt wymaga serwera z zainstalowanym Ioncube, więc zanim się zdecydujesz lepiej sprawdź czy serwer to posiada.
Jak masz jakieś pytania o KQS to pisz, chętnie odpowiem (jeśli będę umiał) :) .

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Dziękuję za odpowiedź - a czy może zdarza Ci się stawiać zarobkowo sklep na tym skrypcie? Dobrze by było dla mnie umówić się z kimś, kto go zna :)
Jeśli tak, to napisz, na priv, dobrze?

Będę kombinować czy osc, czy kqs...

Awatar użytkownika
Mariola

Co prawda bawiłem się tylko darmową wersją, ale myślę, że płatne wersje są równie dobre jak nie lepsze :P Mam na myśli skrypt sklepu internetowego Quick.Cart. Przeczytaj może też opinie

Napiszę jeszcze tylko, że nie wymaga on bazy danych do działania

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

To że nie wymaga baz danych to raczej nie jest zaletą moim zdaniem. Robię strony oparte o bazy sql i cenię sobie tą technologię. Sklep na mysql jest bezpieczniejszy, szybszy i stabilniejszy. Jakoś nie wyobrażam sobie sklepu który posiada w ofercie dużo produktów nie korzystającego z baz MySql.
Nawet jakby miał bardzo wydajny kod to przechowywanie informacji w plikach jest fatalnym pomysłem.

Mariolo przy wyborze skryptu zwróć uwagę czy posiada automatyczną integrację z porównywarkami i pasażami typu zakupy.onet (polecam, to darmowy pasaż, generuje spory ruch w sklepie). Pozwoli Ci to ułatwić sobie życie w przyszłości i zaoszczędzić trochę kasy.

Awatar użytkownika

Wczoraj bawiłam się panelem kqs i coraz bardziej mi się podoba :)

Awatar użytkownika
Mariola

Bardzo duża ilość funkcji. Godne uwagi są statystyki, dzięki którym będziesz wiedziała który towar cieszy się największym zainteresowaniem, możesz go wtedy ustawić jako towar dnia lub zrobić promocję. Rewelacja.
W zasadzie każda opcja tego skryptu jest przydatna.

Awatar użytkownika

Ja swój pierwszy sklep postawiłem na osCommerce i zacząłem go dostosywac do swoich potrzeb. Zajęło mi to naprawdę sporo czasu i zamiast zajmować się promocją ja dziobałem w kodzie.
Teraz kupiłem sklep w firmie EiM Multimedia, która zbudowała swój sklep na bazie osCommerce i ogólnie jestem z niego zadowolony bo ma funkcję do których tamten robiony przeze mnie się nie doczekał
Ogólnie w stosunku do ceny to wszystko ja jestem bardzo zadowolony

autofolie

Na czym postawić sklep internetowy

Postprzez D-dos 9 Maj 2010, o 20:20

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ja bym napisał własny skrypt. ;]

Pozdrawiam

Wszystko na temat barda! Forum, serdecznie zapraszamy bardo wejdź, nie pożałujesz.
Baza wiedzy o naruto! Serdecznie zapraszamy! shippuuden Kliknij! Nie pożałujesz!
D-dos

D-dos napisał(a):Ja bym napisał własny skrypt. ;]

Pozdrawiam

Tylko to pewnie trochę by potrwało a można przecież szybciej znaleźć za przyzwoitą cenę coś znaleźć. Ostatnio łapię się na tym, że wiele rzeczy mógłbym zrobić sam tylko liczę czy mi się opłaca bo czas można poświęcić na coś innego

autofolie

Następna

Wróć do Programy / Software