Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
1. Słuchaj sprawa jest prosta. Zawsze kieruj się opinią. Wybierz biuro / księgową która cieszy się dobrą opinią.
2. Nie kieruj się tylko ceną. Nieraz warto dołożyć parę groszy i mieć pewność, że księgowa / biuro zrobi dobą robotę.
3. Teraz praktycznie standardem w umowach z kręgowymi jest zapis, że jak dadzą Ciała i będzie wykryta przez US jakaś nieprawidłowość to księgowa ponosi za to odpowiedzialność i wszelkie konsekwencje, a ty śpisz spokojnie
20 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mam pytanie czy rozliczanie usług Agencji reklamowej powierzyć samodzielnej księgowej czy też fachowym biurom rachunkowym? Jeżeli tak to jakim?
- klaudyn
Moim zdaniem zdecydowanie lepsze biuro, bardziej pewne i terminowe. a co najważniejsze można kilka rzeczy załatwić 'na raz' bo przeważnie mają szeroką ofertę i kilka rąk do pracy. Polecić mogę http://www.tax-net.pl
Znajomy, który ma firmę reklamową bardzo sobie je chwali.
Znajomy, który ma firmę reklamową bardzo sobie je chwali.
- szeherezada
Stanowczo biuro.
Podstawowa różnica - kiedy kiedy jedna księgowa zachoruje, ktoś ją może zastąpić.
Pozostaje kwestia kosztów - zazwyczaj im większe biuro, tym droższe - bo rośnie się na dużych klientach.
Jest też opcja budżetowa - czyli częściowo samodzielne prowadzenie księgowości za pomocą serwisów typu ifirma.pl czy wfirma.pl.
Podstawowa różnica - kiedy kiedy jedna księgowa zachoruje, ktoś ją może zastąpić.
Pozostaje kwestia kosztów - zazwyczaj im większe biuro, tym droższe - bo rośnie się na dużych klientach.
Jest też opcja budżetowa - czyli częściowo samodzielne prowadzenie księgowości za pomocą serwisów typu ifirma.pl czy wfirma.pl.
-

xaban - Posty: 1
Ja miałem taką sytuację, że korzystałem z biura, które w pewnym momencie podniosło ceny, bo przerzuciło się na spółki i chciało mieć tylko "drogich" klientów.
W tym samym czasie pracownica tego biura szła na urlop macierzyński - dogadałem się z nią i jest OK.
Prawie jak osobista księgowa, w cenie biura rachunkowego
W tym samym czasie pracownica tego biura szła na urlop macierzyński - dogadałem się z nią i jest OK.
Prawie jak osobista księgowa, w cenie biura rachunkowego
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
to zależy, generalnie optowałabym za biurem rachunkowym (moi rodzicie mają średniej wielkości firmę i tak to rozwiązują) ale jeżeli masz naprawdę zaufaną osobę to weź księgową. Generalnie biuro rachunkowe to mniejsze prawdopodobieństwo oszustwa lub groźby niefachowej obsługi, takie firmy muszą dbać o reputację, równocześnie to droższe rozwiązanie
- dagmaro
dagmaro napisał(a):to zależy, generalnie optowałabym za biurem rachunkowym (moi rodzicie mają średniej wielkości firmę i tak to rozwiązują) ale jeżeli masz naprawdę zaufaną osobę to weź księgową. Generalnie biuro rachunkowe to mniejsze prawdopodobieństwo oszustwa lub groźby niefachowej obsługi, takie firmy muszą dbać o reputację, równocześnie to droższe rozwiązanie
1. Słuchaj sprawa jest prosta. Zawsze kieruj się opinią. Wybierz biuro / księgową która cieszy się dobrą opinią.
2. Nie kieruj się tylko ceną. Nieraz warto dołożyć parę groszy i mieć pewność, że księgowa / biuro zrobi dobą robotę.
3. Teraz praktycznie standardem w umowach z kręgowymi jest zapis, że jak dadzą Ciała i będzie wykryta przez US jakaś nieprawidłowość to księgowa ponosi za to odpowiedzialność i wszelkie konsekwencje, a ty śpisz spokojnie
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
jeśli masz średnią bądź dużą firmę - renomowane biuro rach będzie najlepszym rozwiązaniem
jeśli firma jest mała bądź wręcz 1-os - księgowość online np wfirma.pl
na księgowości się nie znam i bałabym się że księgowa może mnie zrobić w konia...
dlatego albo samemu poprzez program (wiedza jest zbędna) albo wirma outsourcingowa
jeśli firma jest mała bądź wręcz 1-os - księgowość online np wfirma.pl
na księgowości się nie znam i bałabym się że księgowa może mnie zrobić w konia...
dlatego albo samemu poprzez program (wiedza jest zbędna) albo wirma outsourcingowa
- AlaL
Księgowi nie mogą "zrobić kogoś w konia" bo to wiąże się z poważnymi konsekwencjami dla nich. Przy wyborze biura rachunkowego dobrze jest się wybrać do biura, zobaczyć jaka jest ich postawa w stosunku do ciebe, w tym poradniku jest parę przydatnych kwestii poruszonych, bo warto wiedzieć, czy możemy czuć się pewni i nawet w wyniku jakiegoś błędu nie ucierpimy.
- kwaker
Również stawiam na współpracę z zewnętrznym biurem rachunkowym.
Warto zwrócić uwagę na to o czym pisze kwaker i poradnik, który podlinkował. Czy wybierając usługi księgowe sprawdzaliście kiedyś ubezpieczenie swoich księgowych? Muszę się przyznać, że osobiście nie przyszło mi to do głowy...
Warto zwrócić uwagę na to o czym pisze kwaker i poradnik, który podlinkował. Czy wybierając usługi księgowe sprawdzaliście kiedyś ubezpieczenie swoich księgowych? Muszę się przyznać, że osobiście nie przyszło mi to do głowy...
- phi
Według najważniejsza jest i tak opinia. My przykładowo rozliczamy się u księgowej, która nie tylko ma ubezpieczoną księgowość to jeszcze na dodatek ma bardzo pozytywne opinie... Zawsze pod ręką i zawsze pomoże wybrnąć z problemu jakie stwarzają przed nami np. US
Profesjonalne pozycjonowanie stron - kilkuletnie doświadczenie w branży SEO, ponad 1200 zadowolonych klientów i ponad 5000 wypozycjonowanych fraz, skuteczność na poziomie 90%.
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
20 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość