Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
41 posty(ów)
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 598
- Miejscowość: Warszawa
Jeśli mówisz o promocji na home.pl to tak
Warto
Sam używam pełnej wersji
Sam wczoraj dowiedziałem się że już od jakiegoś czasu jest ogłoszona promocja na stronie home.pl. KISa polecam. Świetnie chroni przed różnymi rzeczami z internetu
Sam wczoraj dowiedziałem się że już od jakiegoś czasu jest ogłoszona promocja na stronie home.pl. KISa polecam. Świetnie chroni przed różnymi rzeczami z internetu
-

Marcin Godlewski - Posty: 610
- Miejscowość: Kraków
-

Tak się składa, że ostatnio robiłem właśnie taką analizę na własne potrzeby
Przebrnąłem przez masę testów, opinii, cenników. Okazało się, że właśnie Kaspersky jest optymalnym rozwiązaniem dla firmy. Podkreślam: dla firmy.
Jest niezwykle nowoczesny, szybki, dopracowany. Pod paroma względami wyprzedza konkurencję. Nawet dziś czytałem w PC World, że goście od Kaspersky'ego opracowali jakiś algorytm działający na zasadzie sztucznej inteligencji... po prostu się nie obijają, hehe.
Jedna uwaga: na firmę nie ma darmowego pakietu bezpieczeństwa, czyli antywirus + zapora + antyszpieg itd. Nie ma! Są jakieś 1 czy 2 programy, ale są na takim poziomie, że można zapomnieć o nich. Gdzieś czytałem, jak ktoś robił czymś takim testy. Na kilkaset insektów, program wykrył... kilka. Jak ktoś chce używać taki soft - jego sprawa. Ja nie chcę.
Natomiast do użytku domowego / prywatnego - to już inna bajka. Jest masa programów, sporo bardzo dobrych. Mówię oczywiście o darmowych. I wybór jest o wiele prostszy, niż przy kupowaniu do firmy.
Przebrnąłem przez masę testów, opinii, cenników. Okazało się, że właśnie Kaspersky jest optymalnym rozwiązaniem dla firmy. Podkreślam: dla firmy.
Jest niezwykle nowoczesny, szybki, dopracowany. Pod paroma względami wyprzedza konkurencję. Nawet dziś czytałem w PC World, że goście od Kaspersky'ego opracowali jakiś algorytm działający na zasadzie sztucznej inteligencji... po prostu się nie obijają, hehe.
Jedna uwaga: na firmę nie ma darmowego pakietu bezpieczeństwa, czyli antywirus + zapora + antyszpieg itd. Nie ma! Są jakieś 1 czy 2 programy, ale są na takim poziomie, że można zapomnieć o nich. Gdzieś czytałem, jak ktoś robił czymś takim testy. Na kilkaset insektów, program wykrył... kilka. Jak ktoś chce używać taki soft - jego sprawa. Ja nie chcę.
Natomiast do użytku domowego / prywatnego - to już inna bajka. Jest masa programów, sporo bardzo dobrych. Mówię oczywiście o darmowych. I wybór jest o wiele prostszy, niż przy kupowaniu do firmy.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
Heh w nazwie.pl też jest jakaś promocja z tym, że jest to Kaspersky Anti-Virus 7.0. Ja używam Nod32 i dobrze się sprawuje, więc nie chcę żadnego "Kasprzaka" 
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Jeśli chodzi o darmowe antywirusy do użytku domowego to z czystym sercem mogę polecić "McAfee Special Edition from AOL". Do tej pory mnie nie zawiódł i jest to następca wcześniejszej, również bardzo udanej wersji. Nie zamula tak komputera jak większość antywirusów.
-

Cheed - Posty: 31
nie rozumiem Pawle tego rozróżnienia "na firmę" i do użytku "domowego". Dlaczego coś co jest dobre dla firmy nie nadaje się do domowego?
Co za różnica?
Co za różnica?
-

No właśnie ja też tego nie rozumie - co za różnica
może pakiet na 3 stanowiska jest tańszy i bardziej opłacalny
Chyba nie jest problem znalezienie 2 znajomych którzy się dorzucą do najlepszej na rynku ochrony 
Plemnik uważaj na noda - kiedyś też go używałem ale się kilka robaków prześlizgnęło i musiałem robić formatkę - a tego nikt nie lubi ;/ lepiej dobrze zapobiegać niż dobrze leczyć
Od czasów KISa nic się złego nie dzieje i to nie tyko moim komputerze
Plemnik uważaj na noda - kiedyś też go używałem ale się kilka robaków prześlizgnęło i musiałem robić formatkę - a tego nikt nie lubi ;/ lepiej dobrze zapobiegać niż dobrze leczyć
Od czasów KISa nic się złego nie dzieje i to nie tyko moim komputerze
-

Marcin Godlewski - Posty: 610
Pewnie chodzi o licencję i legalność oprogramowania. Instalując darmowe programy antywirusowe w licencji przeważnie mamy napisane, że jest to do użytku domowego a za firmowy trzeba zapłacić.
Podobnie jest pewnie kupując program antywirusowy, gdzie dostajemy go do użytku domowego a za firmowy trzeba dodatkowo zapłacić...
Podobnie jest pewnie kupując program antywirusowy, gdzie dostajemy go do użytku domowego a za firmowy trzeba dodatkowo zapłacić...
-

Cheed - Posty: 31
ale KIS nie jest darmowy, a licencjonobiorcą może być zarówno osoba fizyczna, jak i firma
-

41 posty(ów)
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-