Rok założenia: 2008Kontakt
oprogramowanie używane w e-biznesie, a także w pracy biurowej czy rozrywce
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: Kaspersky Internet Security 2009

Postprzez Captcha
napisane: 19 Sie 2009, o 11:52

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jeśli mam znajomego, który wiem że się zna na komputerach i programach antywirusowych, idę wtedy do niego i proszę go o opinię.
Jeśli nie mam takiej osoby, szukam opinii w sieci. Jednak nie chcę opierać się o komentarze osób mi zupełnie nie znanych, kiedy ich ocena nie zawiera żadnych konkretnych argumentów. Powstaje pytanie, dlaczego miałbym im wierzyć?

Dobrym rozwiązaniem w takich przypadkach jest, by mówiąc o antywirusie przedstawiać także dowody na to (muli - screenshot z managera zadań, jak program obciąża procesor swoim działaniem; jest wolny - screenshot skanu całego komputera pokazujący że skanowanie trwało np. 10 godzin) Im więcej takich opinii - miniTestów - tym bardziej byłbym skłonny do tego, żeby uwierzyć że dany program jest lepszy od innego.

Jeśli chcecie przeprowadźcie takie testy u siebie. Zaznaczcie na jakim sprzęcie były wykonywane i pokażcie je swoim znajomym, by już więcej nie musieli szukać :)

Awatar użytkownika
Captcha

Miejscowość: Warszawa

Poprzednia

Wróć do Programy / Software