Mam prośbę o poradę. Chciałbym zaproponować klientom sklepu forum, ale przynajmniej na razie, darmowe, żebym nie ponosił kosztów. Wiem, nie jest to najlepszy pomysł, ale nie chcę, bo nie umiem, stawiać forum samodzielnie na serwerze itd.
Jakie więc forum darmowe mam wybrać? Ma być funkcjonalne, estetyczne, proste w obsłudze dla mnie i proste dla korzystających.
Dzięki z góry!
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Może nie odpowiem Ci na to pytanie, ale czy próbowałeś postawić takie forum? To jest dość banalna czynność, a masz pełną kontrolę nad wszystkim. I mówię Ci to jako osoba, która żadnych ogromnych umiejętności w tej dziedzinie nie ma.
Nie umiesz czy po prostu nie chce Ci się nauczyć?
To jest bardzo prosta sprawa i jak powiedział kolega wyżej masz pełną kontrolę nad swoim forum.
W tej chwili istnieje bardzo dużo serwisów, które oferują założenie darmowego forum. Wpisz w google Darmowe forum.
Pozdrawiam
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
pufal napisał(a):ale nie chcę, bo nie umiem, stawiać forum samodzielnie na serwerze itd.
Może nie odpowiem Ci na to pytanie, ale czy próbowałeś postawić takie forum? To jest dość banalna czynność, a masz pełną kontrolę nad wszystkim. I mówię Ci to jako osoba, która żadnych ogromnych umiejętności w tej dziedzinie nie ma.
Krigo.pl
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
-

kuba_ziol - Posty: 95
- Miejscowość: Wrocław / Częstochowa
pufal napisał(a):bo nie umiem, stawiać forum samodzielnie na serwerze itd.
Nie umiesz czy po prostu nie chce Ci się nauczyć?
To jest bardzo prosta sprawa i jak powiedział kolega wyżej masz pełną kontrolę nad swoim forum.
W tej chwili istnieje bardzo dużo serwisów, które oferują założenie darmowego forum. Wpisz w google Darmowe forum.
Pozdrawiam
-

Mateusz - Posty: 73
Tak jak koledzy piszą - założenie forum na darmowym skrypcie, to nie jest jakaś totalna magia.
Problemem jest co innego. A mianowicie - prowadzenie tego forum. Chodzi o jego rozkręcenie, nadzorowanie i rozwijanie. To jest żmudna czynność.
Dlatego musisz się zastanowić, czy temu podołasz. Zaproponowanie Klientowi czegoś - do tego Cię zobowiązuje. I z tego powodu powinieneś przeanalizować, czy po otwarciu forum będziesz miał dla niego czas. Bo założyć forum ,żeby potem było martwe, to żaden zaszczyt. Właściwie lepiej nawet nie zaczynać...
Pomyśl o tym zanim znajdziesz i zainstalujesz skrypt
Powodzenia
Problemem jest co innego. A mianowicie - prowadzenie tego forum. Chodzi o jego rozkręcenie, nadzorowanie i rozwijanie. To jest żmudna czynność.
Dlatego musisz się zastanowić, czy temu podołasz. Zaproponowanie Klientowi czegoś - do tego Cię zobowiązuje. I z tego powodu powinieneś przeanalizować, czy po otwarciu forum będziesz miał dla niego czas. Bo założyć forum ,żeby potem było martwe, to żaden zaszczyt. Właściwie lepiej nawet nie zaczynać...
Pomyśl o tym zanim znajdziesz i zainstalujesz skrypt
Powodzenia
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 330
Zdecydowanie polecam skrypt PhpBB3, sam posiadam forum na tym skrypcie i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli dokładnie przeczytasz instrukcje nie będziesz miał żadnych problemów 
-

Artur Smolicki - Posty: 211
Artur dobrze mówi. phpBB3 jest bardzo intuicyjne i nie trzeba wiele aby się nauczyć obsługi. Z pewnością w kilka dni opanujesz zabawki admina.
Co do wynajęcia kogoś to bym się z tym wstrzymał, przynajmniej na jakiś czas. Problemem będzie rozkręcenie forum i na początku na tym się trzeba skupić.
Przetestuj phpBB3 i może jeszcze kilka innych skryptów i sam zobacz, który z nich Ci najbardziej odpowiada. To nic trudnego, wystarczy chcieć.
Pozdrawiam,
Mariusz.
Co do wynajęcia kogoś to bym się z tym wstrzymał, przynajmniej na jakiś czas. Problemem będzie rozkręcenie forum i na początku na tym się trzeba skupić.
Przetestuj phpBB3 i może jeszcze kilka innych skryptów i sam zobacz, który z nich Ci najbardziej odpowiada. To nic trudnego, wystarczy chcieć.
Pozdrawiam,
Mariusz.
-

Arses - Posty: 12
A ja odradze phpBB
To jest taka gigantyczna kobyla, ze lepiej tego nie ruszac. Mozesz sprobowac wordpressa + bbpress 
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
pobawilem sie troche bbpressem i jest do dupy. rozwija go 1 osoba, ktora jest srednio pomocna i w swoich poradach po prostu robi bledy. do tego system szablonow to jakis zart, 0 komentarzy do 70 plikow, a ich edycja czasem nic nie daje, bo jest cos hardkodowane w rdzen systemu. niektorych rzeczy (typu breadcrumbs) wcale sie nie da zedytowac, nawet nie wiadomo gdzie szukac odpowiednich funkcji w kodzie projektu.
do skreslenia.
do skreslenia.
Chcesz mieć swoją stronę? Najpierw dowiedz się, co to jest hosting | Wkurza Cię powolny system? Przyspiesz komputer stosując bezpieczne porady
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-