Znacie taki program do komputerowego tworzenia map myśli?
Dostałam jego wersję testową na szkoleniu z mindmappingu w May Agency. Szczerze wam powiem, że ciekawie, ale nietypowo tworzy sie mapy mysli na komputerze.
A wy używacie takiego narzędzia jak mapy myśli?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Witam
Ja używam Mindomo.com i uważam, że jest świetny. Przynajmniej jak dla mnie
Z tego co widzę, to najtańsza wersja programu ze strony którą podałeś to 99 dolarów a najdroższa 299. Trochę przesadna cena jak na programik do Złotych Myśli.
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ja u siebie mam zainstalowane XMind, ale nawet nie miałem okazji z niego skorzystać (oprócz otworzenia jednej mapy myśli). Na razie nie są mi potrzebne mapy myśli, choć w przyszłości na pewno mi się przydadzą.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Wiesz... też mi się wydawało, że mapy mysli nie sa mi potrzebne, aż do momentu kiedy postanowiłam sie przemóc i rozwiązać problem, który zajmował mnie od dłuższego.. Usiadłam i narysowałam pros and cons zagadnienia. Pojawiły się przed moimi oczami takie rozwiązania, które nawet nie śnią się filozofom
i bach... od tamtej pory średnio raz w tygodniu robię mapę myśli.
Są jeszcze mapy marzeń, ale to inna bajka.
Teraz zastanawiam się czy nie wybrać się na szkolenie z "Hipnotycznej prezentacji handlowej z elementami pamięci sensorycznej." też w May Agency.
Dodatkowych kwalifikacji nigdy za wiele, nieprawdaż?
Są jeszcze mapy marzeń, ale to inna bajka.
Teraz zastanawiam się czy nie wybrać się na szkolenie z "Hipnotycznej prezentacji handlowej z elementami pamięci sensorycznej." też w May Agency.
Dodatkowych kwalifikacji nigdy za wiele, nieprawdaż?
- marakesh
Ja dobrze wiem, że są one bardzo przydatne, ale na razie nie muszę/nie chce mi się korzystać z nich (niepotrzebne skreślić
). Na razie mam wszystko dobrze dosyć poukładane choć w sumie przydałoby się to wszystko posegregować bardziej za pomocą map myśli. Jeśli chodzi o wiedzę, to jej nigdy za wiele, także jeśli masz okazje iść na ciekawe szkolenie to nie zwlekaj 
-

Racja, skoro jest okazja wybrać się na takie szkolenie to czemu nie.
Musze tylko przekonać pracodawcę, żeby zapłacił May Agency za tę wiedzą, którą mi przekażą
A powiedz mi, zdradź mi swoją tajemnicę, co robisz, że masz wszystko dobrze poukładane? Kalendarzyk? :> Czy jakas specjalna autorska taktyka?
Musze tylko przekonać pracodawcę, żeby zapłacił May Agency za tę wiedzą, którą mi przekażą
A powiedz mi, zdradź mi swoją tajemnicę, co robisz, że masz wszystko dobrze poukładane? Kalendarzyk? :> Czy jakas specjalna autorska taktyka?

- marakesh
Idealnie to nie mam poukładane może ,ale mi wystarcza. Najzwyczajniej wszelkie nowe pomysły, zadania, idee zapisuję w notatniku. Mam kilka plików notatnika i każdy jest od innej tematyki, także jeśli chce coś sprawdzić to po prostu wchodzę do odpowiedniego notatnika. Tak sobie mam mniej więcej posegregowane. Jeśli widzę, że w jakimś notatniku robi się nieład i za dużo różnych rzeczy tam mam to wtedy dzielę go na dodatkowe kategorie segregując na do nowych plików notatnika. Takie dosyć proste rozwiązanie i u mnie się całkiem nieźle sprawdza 
-

marakesh napisał(a):Znacie taki program do komputerowego tworzenia map myśli?
Dostałam jego wersję testową na szkoleniu z mindmappingu w May Agency. Szczerze wam powiem, że ciekawie, ale nietypowo tworzy sie mapy mysli na komputerze.
A wy używacie takiego narzędzia jak mapy myśli?
Witam
Ja używam Mindomo.com i uważam, że jest świetny. Przynajmniej jak dla mnie
-

Piotr Stankiewicz - Posty: 7
- Miejscowość: Tasmania
Ja korzystam trochę z xMind. Niestety w darmowej wersji nie można dodawać obrazków, co znacznie ogranicza możliwości tworzenia Mapy Mysli.
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
Orany, robienie map mysli bez obrazków to nie to samo.
Wiadomo, że darmowe wersję sa bardziej okrojone. Uważam, że dobrze miec profesjonalny program jak iMindMap Buzana
dostępny tutaj: http://www.mayagency.com.pl/p50.html
Można do map mysli dodawać notatki dźwiękowe!
Wiadomo, że darmowe wersję sa bardziej okrojone. Uważam, że dobrze miec profesjonalny program jak iMindMap Buzana
- marakesh
marakesh napisał(a):Uważam, że dobrze miec profesjonalny program jak iMindMap Buzana
Z tego co widzę, to najtańsza wersja programu ze strony którą podałeś to 99 dolarów a najdroższa 299. Trochę przesadna cena jak na programik do Złotych Myśli.
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości